kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5836
EURO
34,6522
STERLIN
40,5074
BITCOIN
$60.000
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Ala-Turka’dan 2400 yıllık oyun 2-5 Mart’ta

Londra’da Dalston bölgesindeki Arcola Theatre’da, Creative Engagement projesi kapsamında ‘Herkül’ün Çocukları’ (The Children of Hercules) isimli 2400 yıllık eski bir Yunan oyunu sahnelenecek.

Ala-Turka’dan 2400 yıllık oyun 2-5 Mart’ta
12.02.2016
0
A+
A-

DSC00126

Londra’da Dalston bölgesindeki Arcola Theatre’da, Creative Engagement projesi kapsamında ‘Herkül’ün Çocukları’ (The Children of Hercules) isimli 2400 yıllık bir Yunan oyunu sahnelenecek. Arcola’nın bünyesindeki Türkçe konuşan oyuncuların oluşturduğu Ala-Turka’nın sahneye koyacağı oyun nadir oynanan oyunlardan biri.

MÜLTECİ KRİZİNİN YÜZYILLAR ÖNCEKİ HALİ

Oyunla ilgili bilgi veren yapım sorumluları Ece Öz ve Müge Çetinkaya, Yunan Euripides’in hikayesinin seçilme sebebinin vatanlarından atılan Herkül’ün çocuklarının kapı kapı dolaşıp kendilerini koruyacak bir yer aramasını anlatmasıyla günümüzdeki Türkiye ve Avrupa’daki mülteci kriziyle benzerlik göstermesinden kaynaklandığını ifade ettiler.

Oyunun yalnızca çocuklarla ilgili olmadığını vurgulayan Öz, “Oyun, aylardır mültecilerin çaldıkları kapıların ardındaki mültecileri alsak mı almasak mı diye tereddüt eden insanlarla ilgili. Tiyatro dili farklı olduğu için belki birebir günümüzle benzerlik kurulmayacak ama farkındalık yaratan bir mesaj verecek” dedi.

GELİRİN BİR KISMI ÇOCUKLARA

Oyunun galası 2 Mart Çarşamba akşamı saat 20:00’da Arcola Theatre yapılacak. Oyundan elde edilecek gelirin bir kısmı ise, çocuklar için çalışan Save The Children Derneği’nin, özel olarak mülteci çocuklara yardım için başlattığı, Child Refugee Crisis (Mülteci Çocuk Krizi) kampanyasına bağışlanacak.

Oyunun sahnelendiği 2-5 Mart günleri arasında ayrıca, mültecilere yardım amaçlı işler yürüten Us Humans Derneği’nin gönüllüleri Liam Prior ve Silvia Alba’nın, konu ile ilgili eserlerinden oluşan bir fotoğraf sergisi de Arcola Theatre’da görülebilecek.

SAVAŞIN ÇOCUKLARI

Ala-Turka’da oyuncu seçmeleri yapıldıktan sonra yeni oyuncuların katıldığını söyleyen Çetinkaya, Türkçe konuşan oyunculardan oluşan grubun genişlediğini hem sahne arkasında hem sahne önünde geniş bir kadro olduklarını ifade etti.

Tiyatroyu sergiliyecek oyuncuların isimleri şöyle: Tuncay Akpınar, Şenay Balta, Ada Burke, Görkem Çınar, Serpil Delice, Yekbun Delice, Şükrü Demir, Tahsin Gececi, Gökmen Güvener, Nevgul Kalender, Dursun Kuran, Deniz Oktay, Songül Özmen, Irem Sayılgan, Buke Soyusinmez, Apo Tercanlı, Tuğba Tırpan, Dilek Yorulmaz

ALA-TURKA 2001 YILINDA KURULDU

İlk adımları, 2001 yılında Arcola Theatre Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Ergen tarafından atılan ve o günden beri amatör ve profesyonel Türk ve Kürt oyuncular ile çalışmalarına aralıksız devam  eden Ala –Turka, Vasıf Öngören’den Asiye Nasıl Kurtulur? Arthur Miller’den Cadı Kazanı ve Ionesco’dan Kel Şarkıcı gibi akıllarda kalan projelere imza attı. Ekip ayrıca, bazen uzaktan Türkiyeli olmayı, bazen da Türkiye’ye uzaktan bakmayı irdeleyen Ana Hatlar, Yastık Altında, Kapılar ve Adını Sen Söyle gibi kendi yazdıkları oyunları da sahnelediler.

Tiyatro ile ilgili iletişim:

Müge Çetinkaya –  muge@arcolatheatre.com

Arcola Theatre, 24 Ashwin Street London E8 3DL, www.arcolatheatre.com

Savaşın Çocukları

2,3,4,5 Mart Saat 20:00, Studyo 2

5 Mart Cumartesi Matine Saat 15:00

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.