kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
STERLIN
40,9020
BITCOIN
$67.136
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Açık
20°C
LONDRA
20°C
Açık
Pazartesi Açık
17°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Çarşamba Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Perşembe hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

Savunmada, gizli bilgiler paylaşılacak

Türkiye ve Birleşik Krallık, savunma sektöründe Güvenlik Anlaşması imzaladı. Anlaşma, iki ülke arasında savunma alanında gizli bilgilerin paylaşılmasına imkan sağlayacak.

Savunmada, gizli bilgiler paylaşılacak
03.03.2016
0
A+
A-

INGILTERE'NIN BASKENTI LONDRA, CUMHURBASKANI ABDULLAH GUL'UN 22-24 KASIM TARIHLERI ARASINDA YAPACAGI RESMI ZIYARETE HAZIRLANIYOR. ZIYARET NEDENIYLE BUCKINGHAM SARAYI'NIN ONUNDEKI ANA CADDE OLAN MALL CADDESI TURK VE INGILIZ BAYRAKLARIYLA SUSLENDI. (ANADOLU AJANSI - YUNUS KAYMAZ) (20111119)

Türkiye ve Birleşik Krallık, savunma sektöründe Güvenlik Anlaşması imzaladı. Anlaşma, iki ülke arasında savunma alanında gizli bilgilerin paylaşılmasına imkan sağlayacak.

Ankara‘da imzalanan Güvenlik Anlaşması’yla iki ülke arasında savunma alanında gizli bilgilerin paylaşılmasına imkân sağlayacak yasal zemin oluşturulmuş oldu. Birleşik Krallık Büyükelçiliği Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamada, Türkiye ve Birleşik Krallık‘ın uzun yıllardan beri müttefik iki ülke olduğuna dikkat çekildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Türkiye; Birleşik Krallık için kilit öneme sahip bir stratejik ortak, aynı zamanda NATO‘da da iyi bir dost konumunda. Birleşik KrallıkBaşbakanı David Cameron‘un 2010 yılında Türkiye‘yi ziyaret etmesi ve Stratejik Ortaklık Anlaşması’nı imzalaması, ilişkilerin daha da güçlenmesi için uygun bir ortam sağlamıştı.

91FBE6DD-A124-4B1B-B508-D37C9AA6697F_16428806

TÜRKİYE İLE İŞBİRLİĞİ ARTIRILDI”

Stratejik Ortaklık Anlaşması karşılıklı ticaret ve yatırımı arttırmış, savunma ve güvenlik gibi konuları da kapsayacak pek çok alanda işbirliğini güçlendirmişti. Stratejik Ortaklık Anlaşması’nı takiben, Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı da savunma ve güvenlik sektörlerinde düzenli diyaloglar, ortaklık ve teknoloji alışverişi yoluyla Türkiye ile işbirliğini arttırmıştı.Birleşik Krallık daima Türk Savunma Sanayi ile uzun dönemli ilişkilere odaklanarak,Türkiye ile savunma sanayi işbirliğini geliştirmeyi istemektedir. 2011 yılında imzalanan Mutabakat Zaptı, sanayi alanındaki girişim ve faaliyetlerde ilerleme sağlamak için yıllık toplantılar yoluyla iki ülke arasında daha yakın çalışmayı teşvik etmeyi amaçlamaktadır. Aynı zamanda da iki ülkenin savunma sanayilerinde ortaklık ve işbirliği için mükemmel fırsatlar sunmaktadır. 25 Şubat Cuma günü Ankara‘da imzalanan Güvenlik Anlaşması’yla da iki ülke arasında savunma alanına ilişkin gizlilik dereceli bilgilerin güvenliğin sağlanması için gerekli yasal çerçevenin oluşturulması amaçlanmaktadır. Güvenlik Anlaşmasının imzalanmasıyla Birleşik Krallık ve Türkiye arasında savunma alanında gizli bilgilerin paylaşılmasına imkân sağlayacak yasal zemin oluşturulmuş oldu.

BÜYÜKELÇİ MOORE: DUYULAN GÜVENİ GÖSTERİYOR

Anlaşmayı Birleşik Krallık adına imzalayan Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi Richard Moore, şunları söyledi: “Bu Güvenlik Anlaşmasının imzalanması, Birleşik Krallık ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki ikili ilişkilerin önemini gözler önüne sermekte ve her iki tarafın da gizli bilgilerin korunması konusunda birbirinin güvenlik yasa ve düzenlemelerine duyduğu güveni gösteriyor. Bunun bir sonucu olarak da, savunma bakanlıklarımız arasındaki ikili işbirliğinin ve gizli bilgi paylaşımının çok önemli biçimde artacağına ve savunma sanayindeki ortaklıklarımızın güçleneceğine hiç kuşkum yok.

Dolayısıyla, bugün bu Güvenlik Anlaşması’nın imzalanması, insanlarımızın güvenliğini ve refahını sağlayabilmemiz için hayati önem taşıyan ve sürekli olarak güçlenen ilişkilerimizde önemli bir kilometre taşı olacak diyebiliriz. Ve ben, gerçekten de bu önemli anlaşmayı Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı Hükümeti adına imzalamaktan memnuniyet duyuyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.