kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3596
EURO
34,7347
STERLIN
40,6194
BITCOIN
$58.991
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
18°C
Cumartesi Parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Pazartesi parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

Yeni ehliyetler ile ilgili bunları bilmeniz gerekiyor

Yeni düzenlemeye göre eski ehliyetlerinizi 5 yıl içinde değiştirmeniz gerekiyor.

Yeni ehliyetler ile ilgili bunları bilmeniz gerekiyor
22.01.2016
0
A+
A-

Yeni Ehliyet - Görseli

Yeni düzenlemeye göre eski ehliyetlerinizi 5 yıl içinde değiştirmeniz gerekiyor.

T.C. Londra Başkonsolosluğu’nun,  yeni tip sürücü belgeleri ile ilgili yayınladığı duyuruya 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren eski tip sürücü belgelerinizi 5 yıl içerisinde yenisi ile değiştirmeniz gerekiyor.

Söz konusu duyuruda, Karayolları Trafik Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle mevcut sürücü belgelerinin 1 Ocak 2016 ile 31 Aralık 2020 tarihleri arasındaki 5 yıllık süre zarfında yeni tip sürücü belgeleriyle değiştirilmesinin gerektiği duyurularak, belirlenen süre içerisinde değiştirilmeyen sürücü belgelerinin geçersiz sayılacağı bildirildi.

YENİ EHLİYETLER ULUSLARARASI

Yeni tip sürücü belgeleriyle vatandaşların Uluslararası Sürücü Belgesi almaksızın 84 ülkede araç kullanabileceği belirtildi. Fakat yenilenen Türkiye ehliyetleri ile İngiltere’de araç kullanmak isteyenlerin, her halükarda İngiliz Sürücü ve Araç Kayıt İdaresi’ne (Driver&Vehicle Licencing Agency; DVLA) başvurmaları gerektiği ve ehliyetin İngiltere’de geçerli olmayacağı vurgulandı.

GEÇERLİLİK SÜRELERİ DEĞİŞTİ

Yeni tip sürücü belgelerinin geçerlilik süreleri minibüs, otobüs, kamyon ve çekici sınıfları için 5 yıl, motosiklet, otomobil, traktör ve iş makineleri sınıfları için 10 yıl olacak.

17 FARKLI EHLİYET TÜRÜ

Eski tip sürücü belgeleri 9 sınıftan oluşmaktaydı. Yeni tip sürücü belgeleri ise 17 sınıftan oluşacak. Düzenlemeye göre otomobil ve kamyonet için B sınıfı, minibüs için D1 sınıfı, minibüs ve otobüs için D sınıfı, lastik tekerlekli traktör için F sınıfı, iş makinesi türündeki araçlar için G sınıfı, 2, 3 ve 4 tekerlekli motorlu bisikletler için M sınıfı sürücü belgesi isteneceği belirtildi.

YURTDIŞINDAN BAŞVURU YAPILMIYOR

Yurtdışı temsilciliklerinde yeni ehliyet için başvurusu alınmasının mümkün olmadığı belirtilirken Türkiye’de yaşayan vatandaşların sürücü belgelerini yenilemek için Emniyet Genel Müdürlüğü’nce, hizmete açılan online randevu sistemine surucurandevu.egm.gov.tr internet adresinden randevu almaları gerekiyor. Trafik tescil kuruluşuna yapılan başvuruları onaylanan sürücülere, 15 gün süreyle geçerli “Sürücü Belgesi Yerine Geçen Belge” verileceği, tek merkezden basımı yapılan sürücü belgeleri, başvuru esnasında belirtilen adreslerine posta kanalıyla gönderileceği duyuruldu.

Yorumlar

  1. Seyfi says:

    Yeni ehliyetler ingilterede kac yil gecerli.

  2. Terkbey says:

    Turkiyeye gidemiyoruz ne olacak

  3. Tanju says:

    Yeni turk ehliyetini dlva ya gonderdigimizde uk ehliyeti ile degisim yapiliyor mu?