kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2916
EURO
34,8154
STERLIN
40,5746
BITCOIN
$63.303
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
19°C
LONDRA
19°C
Orta şiddetli yağmur
Salı Hafif yağmur
20°C
Çarşamba Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Perşembe Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Cuma kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
21°C

Siyasi belirsizlik ve erken seçim

Financial Times, Türkiye’nin siyasi belirsizlik ortamında Kasım’da erken seçime hazırlandığını belirtiyor.

Siyasi belirsizlik ve erken seçim
14.08.2015
0
A+
A-
Başbakan ve AK Parti Genel  Başkanı Ahmet Davutoğlu.

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu.

Financial Times, koalisyon görüşmelerinden sonuç çıkmamasıyla ilgili haberinde, Türkiye’nin siyasi belirsizlik ortamında Kasım’da erken seçime hazırlandığını belirtiyor.

Yazıda özetle şöyle deniyor:

“Açıklamanın ardından Türk lirası dolar karşısında rekor düzeyde düştü, ardından biraz toparlandı. Kağıt üzerinde partilerin koalisyon konusunda bir uzlaşı sağlayabilmek için 23 Ağustos’a kadar zamanları var. Ancak uzmanlar, uzlaşma kapılarının kapandığını söylüyor. MHP ve HDP, AKP liderliğindeki bir koalisyonda yer almayacakları mesajını vermişti.”

Merkezi Londra’da bulunan Teneo Intelligence’tan Wolfango Piccoli, ‘Koalisyonun kurulması artık zor. MHP’nin dışarıdan destek vereceği geçici bir azınlık hükümeti hala mümkündü ama sonbaharda bir seçime doğru gidiyoruz’ diyor. Piccolo, AKP’nin halk desteği seçimde aldığı yüzde 41’in çok az üzerinde olduğuna işaret eden anketlere atıf yaparak ‘Erken seçim tercihi büyük bir kumar. Sonucun geçen seferden farklı olup olmayacağını bilmek zor’ diyor.

“Alman Marshall Fonu Ankara Direktörü Özgür Ünlühisarcıklı, PKK’yla güvenlik güçlerinin haftalardır çatıştığı bir dönemde siyasi belirsizliğin Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu son şey olduğunu söylüyor, “Türkiye’de daimi bir hükümet kuruluncaya kadar PKK tehdidi devam edecek. Şiddeti kontrol altına almak için bir uzlaşmaya ihtiyacınız var ve seçim sürecinde böyle bir uzlaşma mümkün değil” diye konuşuyor.”(BBC Türkçe)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.