kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5971
EURO
34,8409
STERLIN
40,6907
BITCOIN
$64.844
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Güler Sabancı’ya İngiltere’den anlamlı ödül

Güler Sabancı’ya İngiltere’den anlamlı ödül
14.05.2018
0
A+
A-

 

İngiltere merkezli FIRST, 2017 Yılın Sorumlu Lideri Ödülü’nü Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı’ya verdi. Sabancı, 17 yıldır gerçekleştirilen ödül programında ‘Yılın Sorumlu Lideri’ unvanını alan ilk Türk oldu.

Dünya genelinde ülke, endüstri ve finans liderleri arasında ilişki geliştirmeyi hedefleyen İngilteremerkezli FIRST tarafından düzenlenen ‘Yılın Sorumlu Lideri Ödülü’ 2017 yılı için, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı’ya verildi. Sabancı, FIRST ‘Yılın Sorumlu Lideri Ödülü’nü alan ilk Türk oldu. Güler Sabancı ödülü Londra’da Lordlar Kamarası’nda düzenlenen tören ile Rt. Hon. Lord Judge’dan aldı. Törene ayrıca Lord Cormack, Rt. Hon. The Lord Astor of Hever, Lady Virginia Bottomley, FIRST Yönetim Kurulu Başkanı Rupert Goodman, Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ile yabancı misyon ve iş dünyası temsilcileri katıldı.

Güler Sabancı ödül için teşekkür ederek başladığı konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Bu ödülü tüm Sabancı Topluluğu çalışanları adına almaktan büyük memnuniyet ve onur duyuyorum. Büyükbabam her zaman bu ülkenin bizim için en kıymetli değer olduğunu söylerdi. Hepinizin bildiği gibi Türkiye gelişen bir ülke ve ekonomik büyümenin ülkemiz için çok önemli olduğunu biliyoruz. Ancak bu süreç, sosyal sorumluluk ve eşitlik değerleri olmadan düşünülemez. Bizim için, ekonomik kalkınma ve sosyal kalkınma her zaman el ele, denge içinde olmuştur. Aksi takdirde sürdürülebilir bir gelecek ve sürdürülebilir bir iş düşünülemez. Sabancı Topluluğu olarak, bizler de ekonomik atılımlarımızı yaparken temel değerlerimizi her zaman koruduk. Sabancı Topluluğu’nu yönetecek gelecek nesillerin de bu değerleri koruyacağına, sosyal sorumluluk alanında aynı çizgiyi sürdüreceğine inancım tam.”

Rt.Hon. Lord Judge, ödülü Güler Sabancı’ya takdim ederken yaptığı konuşmasında ise “Bu yıl FIRST Sorumlu Liderlik Ödülü’nü Türkiye’den oldukça olağanüstü bir hikayesi olan, Güler Sabancı ve liderlik ettiği Sabancı Topluluğu alıyor. Tıpkı tüm diğer ödüllerde olduğu gibi, bu ödül için de bize gelen bir tavsiye üzerine Sabancı Topluluğu’nun hikayesini de inceledik. Bu süreçte, Güler Sabancı’nın Mütevelli Heyeti Başkanlığını üstlendiği Sabancı Vakfı’nın özellikle kadınlar, her zaman teşvik edilmesi gereken gençler ve de engelliler için eşit fırsatlar yarattığına şahit olduk. Ortaya çıkan insiyatiflerin en önemlileri arasında Sabancı Üniversitesi ve Sakıp Sabancı Müzesi’ni sayabiliriz. Sabancı Üniversitesi, bugün disiplinler arası eğitim sistemiyle dünyaca kabul görüyor ve Times Higher Education sıralamalarında yer alıyor.” dedi. (HÜRRİYET)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.