kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
STERLIN
40,4148
BITCOIN
$61.084
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Kapalı
24°C
LONDRA
24°C
Kapalı
Pazar Hafif yağmur
20°C
Pazartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Salı Az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C

‘Darbecilerin yeşil rengi sizi kandırmasın’

UETD-UK’nin 28 Şubat konulu toplantısında AK Parti İstanbul Miletvekili Metin Külünk konuştu.

‘Darbecilerin yeşil rengi sizi kandırmasın’
10.03.2014
0
A+
A-
Avrupalı Türk Demokratlar Birliği İngiltere (UETD UK) Teşkilatı üyeleri ve davetliler ‘28 Şubat... Demokrasi ve Milli İradeye Saygı’ başlıklı toplantı sonrası konuşmacılarla fotoğraf çektiler.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği İngiltere (UETD UK) Teşkilatı üyeleri ve davetliler ‘28 Şubat… Demokrasi ve Milli İradeye Saygı’ başlıklı toplantı sonrası konuşmacılarla fotoğraf çektiler.

Bir süre önce yeniden yapılanma çalışmalarına başlayan Avrupalı Türk Demokratlar Birliği İngiltere (UETD UK) Teşkilatı’nın düzenlediği ‘28 Şubat… Demokrasi ve Milli İradeye Saygı’ başlıklı toplantı yapıldı. Dalston’da bulunan The Petchey Academy Hall binasında gerçekleştirilen toplantıya çok sayıda izleyici katıldı.

İlgi gören toplantı UETD UK Başkanı Muttalip Ünlüer’in açılış konuşması ile başladı. Toplantıya konuşmacı olarak katılan İstanbul Millletvekili, Akparti Genel Merkez Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Metin Külünk, 30 Mart seçimlerine yönelik sert mesajlar verdi.   Aralarında bakan çocuklarının da bulunduğu yolsuzluk operasyonlarının yapıldığı 17 Aralık’ın milletin iradesine yönelik bir darbe girişimi olduğunu savunan Külünk, Gülen cemaatine de işaret ettiği konuşmasında şunları söyledi: “ Darbe girişimini yapan güçlerin yeşil rengi sizi kandırmasın, 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül ve 28 Şubat neyse, 17 Aralık’ta odur. 28 Şubat’ta apoletlilerin yapmak isteyip yapamadığını tamamlama girişimidir. Gezi olayları ile Ukrayna benzeri bir sonuç alamayanlar 17 Aralık ile bunu tamamlamak istediler. Hedef

AK Parti milletvekili Metin Külünk konuşmasında sert mesajlar verdi.

AK Parti milletvekili Metin Külünk konuşmasında sert mesajlar verdi.

 

UETG milli irade Konferansi 3 UETG milli irade Konferansi 2 UETG milli irade Konferansi 4UETG milli irade Konferansi 4Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti değildir.Hedef sizsiniz, sizin iradenize ipotek girişimidir. Yolsuzluk kavramı üzerinden sizin iradesine darbe girişimidir. Yolsuzluk gibi konularla ilgili alnımız açıktır. Taa ki mahkeme kararları kesinleşene kadar herkes masumdur. Hodri meydan diyorum; buyrun 30 Mart’ta sandık var oylar ile indirin.”

OPERASYONLAR 28 ŞUBAT’IN DEVAMI

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi ve SETA Vakfı Dış Politika Koordinatörü Prof. Dr. Talip Küçükcan ise yaptığı konuşmada 28 Şubat sürecine ilişkin değerlendirmeler de bulundu.

28 Şubat sürecinde Akademisyen olarak İngiltere’de bulunduğunu hatırlatan ve kendisinin yaklaşık 10 yıl süreyle bu ülkede yaşadığını anlatan Küçükcan, “Bu ülkede hiç karşılaşmadığımız olaylar malesef 28 Şubat sürecinde Türkiye’de yaşandı. Sanal tehlikeler üzerine 28 Şubat Post Modern darbesi yapıldı” dedi. 28 Şubat sürecinde orduya sermaye grupları, yargı ve üniversitelerin de destek olduğunu hatırlatan Küçükcan konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Dönemin medyası ellerine Genelkurmay’dan tutuşturulan metinleri haber yaparak toplum mühendisliği yaptı. Yargı mensupları Genelkurmay’a giderek brifing takip etti. Üniversite rektörleri cüppelerini giyerek Ankara’ya koştu. Üniversite kapılarında başörtülü kızlarımıza barikatlar, ikna odaları kuruldu. 28 Şubat, devletin ve toplumun her kademesine nüfuz edilen bir darbeydi. 28 Şubat aslında bir toplum mühendisliğiydi. Son on yılı aşkın süredir Türkiye bir sessiz devrim yaşıyor. Bu başarıya imza adan da milli irade ve siyasi bir akıldır.”

Konuşmasında, 17 Aralık’ta yapılanların, 28 Şubat’ın devamı olduğunu da öne süren Prof.Dr. Talip Küçükcan, hedefin yükselen ve bağımsızlaşan Türkiye olduğunu savunarak, “Bugün durdurulmak istenen ne AK Parti’dir ne de Başbakandır. Bugün durdurulmak istene Türkiye’nin ta kendisidir” dedi.

Öte yandan etkinlikte söz alan  UETD Başkan Yardımcısı Köksal Kuş teşkilatın kuruluş ve yapılanma sürecini anlatarak, İngiltere’de yeniden yapılanma ile birlikte daha aktif faaliyet gösterileceğini kaydetti. UETD Genel Başkanı Süleyman Çelik de, Avrupa ülkelerinde Türk nüfusunun kurum ve kuruluşlar nezdinde daha iyi temsil edilmesi için teşkilat olarak yaptıkları çalışmaları anlattı. Teşkilat olarak İngiltere’ye geç geldiklerini ancak bu gecikmeyi gerçekleştirilecek faaliyetlerle telafi edeceklerini söyleyen Çelik, son genel seçimlerde Almanya’da aktif bir çalışma yürüttüklerine işaret etti. 11 Türk kökenli milletvekili ve 1 bakanın Almanya siyasetinde görev aldığını kaydeden Çelik, “Her ne kadar Avrupa’da yaşasak da Türkiye’nin çözmesi gereken birçok sorunumuz var. Sosyo-Kültürel siyasi bir teşkilatız. AK Parti’nin yan kuruluşu değiliz ama üyelerimiz sempatizanı olduğu için hükümetin yanında sorunlarımıza birlikte çözümler üretiyoruz. Almanya örneğinde olduğu gibi sizlerin de İngiltere’de aktif siyasete daha fazla katılım ile söz sahibi olmalısınız. Biz UETD olarak bu yönde çalışmalarımızla sizlerin yanında olacağız” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.