kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2024
EURO
35,0064
STERLIN
40,9310
BITCOIN
$69.883
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
16°C
LONDRA
16°C
Hafif yağmur
Salı Hafif yağmur
19°C
Çarşamba Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Perşembe Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Cuma hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C

UETD ve MUSİAD üyeleri yemekte buluştu

İngiltere’nin önde gelen sivil toplum kuruluşları MUSİAD ve EUTD düzenlenen yemekte bir araya geldi.

UETD ve MUSİAD üyeleri yemekte buluştu
19.08.2016
0
A+
A-

image2

İngiltere’nin önde gelen sivil toplum kuruluşları MUSİAD ve EUTD düzenlenen yemekte bir araya geldi.

Yemeğe iki kuruluşun yönetim kurulu üyeleri ve UETD’nin Türkiye’den gelen stajyerleri katılırken, MUSİAD ve UETD’nin yönetim kurulu üyeleri açıklamalarda bulundu

Yemekte ilk konuşmacı olarak söz alan UETD İngiltere Başkanı Dr. Turhan Özen yaptığı açıklamada “Bugün burada toplanmamızın en büyük amacı iki kuruluşunda birbirini yakından tanıyarak ileriki dönemlerde birbirimize destek olmamız açısından önem arz etmektedir. İngiltere’de yapılacak olan etkinlik ve faaliyetlerle ilgili istişarede bulunmak ve bu amaçla MUSİAD ve UETD arasında bir köprü kurarak Türkiye ve İngiltere’deki Türk toplumuna daha fazla hizmet etmek istediklerini.” belirtti. UETD’nin İngiltere’de yapmış olduğu etkinlikler ve faaliyetlerden bahseden Özen “Bizleri ciddi bir halk kitlesi destekliyor.” dedi.

 

image4

UETD’nin bütün sivil toplum kuruluşlarının çatısı olduğunu ve bütün Sosyal Toplum Kuruluşlarıyla işbirliğine her zaman hazır olduğunu vurgulayarak birlik mesajı verdi. İngiltere’de yaşayan Türklerin daha fazla siyasete önem vermeleri gerektiğinin altını çizen Özen, özellikle İngiltere’de yaşayan Türklerin İngiliz siyasetinde daha etkin olması gerektiğini ve UETD’nin bu konuda çalışmalara başladığının bilgisini verdi. Özen, UETD olarak en büyük amaçlarının Türk toplumunun siyasal, sosyal ve kültürel yönden daha etkin olmasına katkı sağlamak olduğu söyleyerek sözlerini noktaladı.

image5

MUSİAD UK yönetim kurulu üyesi Erdal Koyuncu ise İngiltere ve Türkiye arasındaki ticaretin daha fazla kuvvetlenmesi konusunda açıklamalarda bulundu. Koyuncu açıklamasında MUSİAD olarak en büyük amaçlarının İngiltere ve Türkiye arasında ticareti canlandırmak ve Türkiye’den İngiltere’ye yatırım yapacak olan Türk iş adamlarını teşvik edip onları desteklemek olduğunu vurguladı. Koyuncu konuşmasının devamında ise İngiltere’den Türkiye’ye yatırım yapmak isteyen hem Türk vatandaşlarını hem de İngilizleri yatırıma teşvik etmek olduğunu vurgulayarak yavaş yavaş ama emin adımlarla ilerlediklerini belirtti. Koyuncu konuşmasında İngiltere’den Türkiye’ye yatırım yapmak isteyen yatırımcıların seyahat ve otel masraflarının karşılanacağını da sözlerine ekledi.

image6

image7

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.