kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.668
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı az bulutlu
Pazar Parçalı az bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
7°C

Almanya’nın “Soykırım oldu” deme yetkisi yok

Almanya Parlamentosunda tekrar gündeme gelen Ermeni Soykırımı iddialarının tartışılması Londra’daki Türk Dernekleri tarafından protesto edildi.

Almanya’nın “Soykırım oldu” deme yetkisi yok
01.06.2016
0
A+
A-

580A4047

Almanya Parlamentosunda tekrar gündeme gelen Ermeni Soykırımı iddialarının tartışılması Londra’daki Türk Dernekleri tarafından protesto edildi.

Almanya Büyükelçiliği önünde 1 Haziran Çarşamba günü gerçekleştirilen eyleme onlarca vatandaş ellerindeki Türk bayraklarıyla katıldı. Burada bir basın açıklaması yapan göstericiler, “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi 2. Dairesi’nin 13 Aralık 2014 günü açıkladığı ve yine AİHM Büyük Daire’nin 15 Ekim 2015 günü açıkladığı Perinçek-İsviçre Davası kararları okundu. Almanya’nın hiçbir yasama, yürütme ve yargı organları 1915 olayları hakkında karar verme yetkisine sahip değildir.” diyerek, Perinçek-İsviçre Davası kararlarını okudu. 8 madde üzerinde durulan kararda “Soykırımın, bir suç tanımı olduğunu ve soykırım suçunun varlığına, ancak eylemin yapıldığı ülkenin yetkili ceza mahkemesi veya yetkili Uluslararası Ceza Mahkemesi (Lahey Adalet Divanı) karar verebilir. Kaldı ki, AİHM 2. Dairesi’nin ve AİHM Büyük Daire’nin Perinçek-İsviçre Davası kararlarına göre, 1915 olayları, Holacaust’tan, başka deyişle Yahudi Soykırımından farklıdır, aynı sınıflama içinde değerlendirilemez. AİHM Perinçek-İsviçre Davası kararları böylece dolaylı olarak, 1915 olaylarında işlenen eylemlerin “soykırım” olarak nitelenemeyeceğini de saptamış olmaktadır.” denilerek, Türk-Alman dostluğu üzerine vurgu yapıldı.

580A4013

ALMAN-TÜRK DOSTLUĞU ÖNEMLİ

Dernek üyelerinin yaptığı açıklamada Alman ve Türk dostluğunu vurgulayan katılımcılar “Uzun yıllardır Alman-Türk dostluğu devam etmektedir. Bizler bu dostluğun daha uzun yıllar devam edeceğini ve büyük ticaret ortaklarımızdan biri olan Almanya ile ekonomik ve kültürel ilişkilerimizin gelişmesi, ülkelerimiz yararınadır. Almanya’da yaşayan Türklerin huzurlu ve barış dolu bir ortamda yaşamaları için bizler elimizden geleni yapmalıyız.” diyerek bu dostluğun devamını temenni ettiklerini dile getirerek basın açıklamasını sonlandırdı.

Almanya Londra Büyükelçiliği önünde yapılan protesto gösterine destek veren topluluklara arasında Anadolu Kültür Merkezi, Avrupa Irak Türkmen’leri Platformu, Azerbaycan Evi, Brighton Anadolu Arkadaşlık Gurubu, CHP Birleşik Krallık Birliği, Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği, İkinci Bahar Derneği, İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği, İngiltere Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, İngiltere Türk Öğretmenler Derneği, Manchester Türk ve İngiliz Derneği, İngiltere Türk Öğretmenler Derneği, Manchester Türk ve İngiliz Derneği, Türkiye Gençlik Birliği İngiltere, Uluslararası Türk Kadınları Derneği ve Vatan Partisi İngiltere Temsilciliği yer aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.