kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5997
EURO
34,7996
STERLIN
40,3508
BITCOIN
$66.125
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Parçalı bulutlu
12°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Cumartesi parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Türkiye’nin yeni Başbakanı’ndan çözüm için bir yıl sınırı

Türkiye’nin yeni Başbakanı Binali Yıldırım, ilk dış ziyaterini KKTC’ye yaptı.

Türkiye’nin yeni Başbakanı’ndan çözüm için bir yıl sınırı
01.06.2016
0
A+
A-

 basbakan-yildirim-baskanlik-sistemi-8489964_x_o

Türkiye’nin yeni Başbakanı Binali Yıldırım, ilk dış ziyaterini KKTC’ye yaptı. Yıldırım, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile yaptığı görüşmeden sonra Kıbrıs müzakereleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım, garantör ülke olarak Türkiye’nin, adanın ortak sahibi olan iki halkın kurucu iradesini esas alan, müzakere edilmiş bir siyasi çözüme önümüzdeki bir yıl içerisinde ulaşılabilmesini samimiyetle beklemekte olduğunu kaydetti.

Yıldırım, Kıbrıs konusunun çözümünün bölgede güvenlik, istikrar, işbirliği ve refaha da ciddi katkı sağlayacağını, çözümün ardından Kıbrıs adasının gerçek potansiyelinin ortaya çıkacağını, yer altı ve yer üstü zenginliklerinin ortak değerlendirilmesi imkanına kavuşulacağını ifade etti.

Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile düzenledikleri ortak basın toplantısında, Kıbrıs Türk kardeşleriyle gönülbirliği içerisinde sürdürdükleri haklı mücadelede elde edilen kazanımları daha da ileri götürecek güçte ve kararlılıkta olduklarını kaydetti.

Yıldırım, artık uluslararası toplumun da hak verdiği üzere, Kıbrıs Türk tarafının müzakere sürecinin başından bu yana iyi niyet ve kararlılık gösterdiğini, adil, eşit ve kalıcı çözüme ulaşılabilmesi için her zaman inisiyatif alan taraf olduğunu kaydetti.

Yıldırım, yürütülen müzakere görüşmelerinin yalnızca 6 konu başlığından ibaret olmadığını, kalıcı çözümün, eşit ortaklık anlayışıyla müşterek geleceğe olan inançla mümkün hale gelebileceğini söyledi.

Başbakan Yıldırım, “Bu nedenle samimi olarak sonuca ulaşmak, tarafların birbirlerini gelecekteki ortakları olarak görmeleri, birlikte yan yana yaşamaya ve birbirilerinin haklarına azami ölçüde riayet etmelerine bağlı olduğu unutulmamalıdır” dedi.

Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım, yarım asrı aşan sorunun BM Genel Sekreterliği’nin iyi niyet çalışmaları çerçevesinde devam ettiğini hatırlatarak, Türk tarafının, uluslararası camianın daha fazla oyalanmaması konusunda beklentilerinin had safhaya ulaştığını kaydetti. (haberKıbrıs.com)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.