kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2568
EURO
35,0592
STERLIN
40,8597
BITCOIN
$65.476
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
18°C
LONDRA
18°C
Hafif yağmur
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
19°C
Pazar Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

Emekçi Kadınlar Day-Mer’de buluştu

Day-Mer Kadın Komisyonu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü çoşkuyla kutladı.

Emekçi Kadınlar Day-Mer’de buluştu
12.03.2016
0
A+
A-

DSC_7627

Day-Mer Kadın Komisyonu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü çoşkuyla kutladı.

Türk-Kürt Toplum Dayanışma Merkezi (Day-Mer) Kadım Komisyonu üyeleri 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında Kuzey Londra’nın Bruce Grove bölgesinde yer alan Toplum Merkezi binasında bir araya geldi. Günler öncesinden yapılan özverili çalışmalar sonrası 11 Mart Cuma akşamı Day-Mer Kadın Korosu, Tiyatro ve Halk Oyunları Ekiplerinin performansları büyük beğeni topladı.

Kadın erkek, genç yaşlı yaklaşık 200 kişinin katıldığı gece Day-Mer Yönetim Kurulu üyesi ve aynı zamanda Kadın Komisyonu üyesi Güngör Kuş’un yaptığı konuşma ile başladı. Güngör Kuş konuşmasında 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün tarihçesini, günümüz kadınlarının yaşamın her alanında karşılaştıkları zorluklara, ayrımcılıklara değindi. Kısa açılış konuşmasının ardından Day-Mer Kadın Korosu sahne alarak koro ve solo performanslardan oluşan eserleri seslendirdi. Koro performasının ardından babası ırkçı saldırı kurbanı olan Maz Saleem söz alarak, babasının 2013 yılında Birmingham‘da bir neo-Nazi saldırısında hayatını kaybettiğini anlatarak, yer yüzünde yaşanan ırkçı saldırılara dikkat çekti. Saleem’in kouşmasının ardından Kadın Tiyatrosu sahne alarak hazırladıkları ‘kadın’ tiplemelerini canlandırarak, katılımcılara bir olmanın, birlik olmanın, paylaşmanın, çevre temizliğinin, zengin olmanın mutlu olmak anlamına gelmediğini kısa skeçler ile anlattı. Gösterinin ardından 15 Mart Salı günü Londra’da yapılacak mülteci yürüşü olan Refugees Welcome Here organizasyonu koordinatörü Rose Bernstein söz alarak genelde mültecilerin özelde ise kadın mültecilerin yaşadıkları zorlukları, yaşadıkları tacizleri anlatarak, katılımcıları yapılacak yürüyüşe davet etti. Program hazırlanan sinevizyon gösterilerinin ardından Ali Demir’in çalıştırdığı Kadın Halk Oyunları Ekibinin Anadolu’unun çeşitli bölgelerinden alınan figürlerden oluşan dans gösterisi ile devam etti. Alkışlar ile izlenen dans gösterisinin ardından sahneye Music Avesta grubu çıktı. Toprak kokan şarkılar ile katılımcıların kulaklarının pasını silen kısa konserin ardından program son buldu.

Öte yandan Day-Mer Kadın Komisyonunun her Pazar sabahı saat 11.30’da düzenlediği kahvaltı programına bu hafta sonu Sabira Cengiz konuk olacak ve kanser hakkında bir konuşma yaparak, soruları yanıtlayacak.

FOTO GALERİ – Day-Mer 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü

DSC_7637

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.