kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2344
EURO
34,7283
STERLIN
40,3996
BITCOIN
$60.292
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Kapalı
21°C
LONDRA
21°C
Kapalı
Cumartesi Parçalı bulutlu
23°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

DAY MER’den Kadınlar Günü için şenlik ve yürüyüş

Londra’da faaliyet gösteren Türk Kürt Dayanışma Merkezi (DAY MER) 8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla iki ayrı etkinlik düzenliyor.

DAY MER’den Kadınlar Günü için şenlik ve yürüyüş
05.03.2016
0
A+
A-

daymer

Londra’da faaliyet gösteren Türk Kürt Dayanışma Merkezi (DAY MER) 8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla iki ayrı etkinlik düzenliyor. İlki 5 Mart’ta (bugün) Oxford Street’te yapılacak yürüyüş, ikincisi 11 Mart’ta Londra Toplum Merkezi’nde yapılacak şenlik. DAY MER kadınlar günü sebebiyle ilgili duyurusu ve mesajı şöyle:

“8 Mart sadece bir kadın günü değil, kadınların cinsel, sınıfsal ve ulusal sömürüye karşı taleplerinin haykırıldığı ve mücadelenin sürdürüldüğü emekçi kadınların dayanışma ve mücadele günüdür. Yaşadığımız ülke İngiltere’de “tasarruf politikası” altında uygulanan sağlık, eğitim ve sosyal yardım kesintileri, özelleştirmeler, işten atmalardan en çok etkilenen biz kadınlarız. İngiltere’de saldırı politikalarından en fazla etkilenen bizler, sosyal hakların budandığı, hayat pahalılığının ve yoksulluğun arttığı, geçim sıkıntısının baş gösterdiği günümüzde kadınlar ve özellikle yalnız anneler olarak işsizlikle yüzyüzeyiz.

Day-Mer Kadın Komisyonu olarak kadınların toplumsal cinsiyet eşitsizliği sonucu yaşadığı her tür şiddet ve ayrımcılığı sadece kadınların değil, tüm toplumun sorunu olarak görüyor ve bu ayrımcılığı yaratan, besleyen, körükleyen kapitalist sisteme hayır diyoruz. İşte bu nedenle 8 Mart Uluslararası Emekçi Kadınlar Günü’nde savaşa karşı yaşamı, ayrımcılığa, ırkçılığa karşı eşit hakları, saldırılara ve kesintilere karşı yerli ve göçmen kadınların birlikte mücadelesi şiarıyla etkinliklerimizi düzenliyoruz.

Kadınlarımızı güvenceli iş, dil eğitimi, meslek kursları ve çocuk bakımı yardımlarının arttırılması talepleri etrafında birlikte örgütlenmeye ve mücadeleye çağırıyoruz. Day-Mer kadın Komisyonu olarak bu sorunlarla yüz yüze gelen ve yaşam koşulları zorlaşan tüm kadınlarımızı mücadelelerine sahip çıkmaya davet ediyor ve 8 Mart kapsamında yapılan yürüyüş ve şenliğe bekliyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.