kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2670
EURO
35,0877
STERLIN
40,9101
BITCOIN
$66.242
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
20°C
LONDRA
20°C
Hafif yağmur
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
19°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Salı parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

Avrupalı göçmenlerin Türkiyelilere bakışı nedir?

Londra Gazete farklı ülkelerden Londra’ya gelen göçmenleri Türkiyeliler hakkındaki görüşlerini sordu:

Avrupalı göçmenlerin Türkiyelilere bakışı nedir?
23.01.2016
0
A+
A-

londonimmigranttt

23Londra’nın Türk kültürü ile ilk buluşması, 1652’de Türk kahvesi yapan bir kahve evi açan Rum iş adamı Pasqua Rosee’la başladı. Türk kahvesi hakkında derin bilgisi olan Pasque, Londralıları bu meşhur kahve ile büyülemişti.

Zamanı hızla ileriye alırsak; 2011’de Tottenham’da başlayan isyanlarda Türkiyeli topluma İngiltere halkı sempati duymuştu. Sebebi, Türkiyelilerin yağma yapan insanlara karşı, mertçe dükkanlarını, insanları ve sokaklarına sahip çıkmasıydı.

Türkiyeliler, İngiltere ve özellikle Londra’nın gözünde, İngiltere kültürüne pozitif katkıda bulunan bir toplum olarak görülüyor.

Fakat bugüne geldiğimizde, toplumumuzun nereye gittiği ve diğer göçmen toplumlarla nasıl kaynaştığı ciddi bir merak konusu. Londra Gazete farklı ülkelerden Londra’ya gelen göçmenleri Türkiyeliler hakkındaki görüşlerini sordu:

KEŞKE DAHA FAZLA TÜRK MÜŞTERİM OLSA

Haringey bölgesinde cafe işleten Polonyalı Anna, Londra Gazeteye şunları söyledi:

“Ben Türkleri çok severim. Çok fazla Türk müşterimiz yok. Ama şu ana kadar tanıdıklarım çok yakın, aşırı sıcakkanlı insanlar. Keşke çok daha fazla Türk arkadaşım ve müşterim olsa.”

Farklı bölgelerde hikaye fazla bir değişiklik göstermiyor: Enfield bölgesinde depo işçisi olan Macaristanlı Adam, esprili bir şekilde, tek Türk arkadaşının röportajı yapan muhabir ile olduğunu ve Türk yemeğini çok sevdiğini söyledi.

“İçkili bir geceden sonra, kebabımı yemeden eve gitmem. Gecem tamamlanmamış gibi hissederim.”

Bu iletişimsizliğin, kökeni Türkiyeli toplumda gelen bir aksaklık olduğunun veya Londra’nın içine kapanık insanlarla dolu olan bir günlük hayata sahip olduğunu tartışabiliriz. Belki de iki faktörde etkili.

LONDRA’DA İNSANLAR YALNIZ

Litvanyalı göçmen, Lorraine ise şunları söyledi:

“Ben Londra’ya beş sene önce geldiğimden beri her zaman soğukluğunu hissettim; insanlar ya tek başına ya grup halinde çok yalnız. Dışarı dönük olan ben, bunu insan dışı buluyorum. Ama bu nedenle ne Türkiyeli göçmeninin ne de Doğu Avrupalı insanının bir eksikliğinden kaynaklanan bir durum olduğunu düşünmüyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.