kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
STERLIN
40,9020
BITCOIN
$66.926
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Az bulutlu
20°C
LONDRA
20°C
Az bulutlu
Pazartesi Hafif yağmur
15°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Çarşamba Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Perşembe hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

Londra Yusuf Şık için buluştu

13 yaşındaki Yusuf Şık’ın tedavi masraflarının karşılanması için Londra’da bir destek konseri düzenlendi.

Londra Yusuf Şık için buluştu
31.10.2015
0
A+
A-

Londra_Sayfa285

Cizre’de sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı gün bir cismin patlaması üzerine sağ eli bilekten kopan ve sol ayağı da ameliyatla dizinden kesilen ve şu anda protez el ve bacağa ihtiyacı olan 13 yaşındaki Yusuf Şık’ın tedavi masraflarının karşılanması için Londra’da bir destek konseri düzenlendi. Arcola Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen ”Yusuf Şık için Kürt Müziği Destek Konseri” etkinliğinde harp sanatçısı Tara Jaff ile şarkıcı Suna Alan, Kürtçe’nin yanısıra Ermenice ve Türkçe şarkılar seslendirdiler. 2 Ekim gecesi Şırnak’ta katledilen Kürt film yapımcısı, insan hakları aktivisti ve özgürlük tutkunu 24 yaşındaki Hacı Birlik’e adanan konserde, Ankara Katliamı’nda yaşamını yitirenler de karanfiller, mumlar ve şarkılarla anıldılar.

Londra_Sayfa284

KADIN DAYANIŞMASI İLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kampanyanın yürütücülerinden İmren Öztaş açılış konuşmasında yürütülen kampanya ve konserin kadın emeği ve dayanışması ile gerçekleştirildiğini ve kadın duyarlılığının bu çalışmada üst düzeyde olduğunu söyledi. Öztaş, özellikle Alxas-Kistik Com yöre derneğinin kadın üyelerinin yürüttüğü çalışmanın muazzam olduğunu dile getirdi. 2 Ekim gecesi Şırnak’ta katledilen Kürt film yapımcısı ve insan hakları aktivisti Hacı Birlik ve 10 Ekim tarihinde Ankara Barış Mitingi’ne yönelik saldırıda yaşamını yitiren barış sevdalılarının anısı önünde saygıyla eğildiklerini sözlerine ekleyen Öztaş, anılarını yaşatmanın bir sorumluluk olduğunu sözlerine ekledi.

Londra_Sayfa283CİZRE GÖZLEMLERİNİ PAYLAŞTI

Ardından 17-20 Eylül tarihleri arasında Cizre’ye giden kadın delegasyonu üyeleri arasında yeralan Barış ve Demokrasi için Iraklı Kadınlar Derneği’nin kurucusu ve insan hakları aktivisti Dr Shatha Besarani Cizre’deki gözlemlerine ilişkin bir konuşma yaptı. ”Dilerim bir gün savaş, nefret ve hırs makinesini durdurabilir ve böylece yeni nesile daha iyi bir yaşam ve bellek bırakabiliriz” diye sözlerine başlayan Dr Beserani, 9 günlük dışarı çıkma yasağı ardından İngiltere’den üç kişilik bir kadın delegasyonu ile gittikleri Cizre’deki gözlemlerini dinleyiciler ile paylaştı.

Etkinliğin ilk bölümünde, Tara Jaff’ın şarkılarına kemençe ile Rojhilatlı Adib Rostami eşlik etti. Salonu dolduran dinleyicilere barış mesajları veren sanatçı Jaff, böylesi bir etkinlikte yeralmanın kendisi için oldukça anlamlı olduğunu, bu ve benzeri çalışmalarda yeralmaya devam edeceğini söyledi.

Londra_Sayfa281

Programın ikinci bölümünde sahne alan Suna Alan, ”konsere kadın emeği ve duyarlılığı damgasını vurmuştur” dedi. Konser ve kampanya kapsamında muazzam bir sahiplenme örneğinin yaşandığını dile getiren Alan, Yusuf’un tüm bu çabalara cevap olarak, okuyup avukat olma isteğini de dinleyicilerle paylaştı. Alan, programı çerçevesinde Ankara Katliamı’nda yaşamını yitirenlerin anısına Polyuşka Polye marşının Aşitî (Barış) isimli Kürtçe versiyonu, yine Hacı Birlik’in sevdiği Zana û Andok şarkısı dahil Kürtçe kılamların yanı sıra Ermenice ve Türkçe şarkılar seslendirdi. Şarkıcı Alan’a, Rıza Koyupınar (perküsyon), Soner Gölbaş (bağlama/klarnet) ve Salman Söbe (gitar) eşlik etti.

Ankara Katliamı’na dair Ruhi Su’nun ”Ellerinde Pankartlar” isimli şarkısı ile halay çekerken belleklerde kalan acı görüntülere atfen, halayın aynı zamanda bir direniş gösterisi olduğuna değinilerek, program aynı isimli şarkı ile devam etti ve halaylar ile sonlandırıldı.

Londra_Sayfa282

Londra_Sayfa286

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.