kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
STERLIN
40,9020
BITCOIN
$66.874
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
22°C
LONDRA
22°C
Hafif yağmur
Pazar Hafif yağmur
20°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Çarşamba parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

Balıkçıoğlu Tiyatrosu Kıbrıs’ta oynayacak

Londralı tiyatroculardan oluşan Balıkçıoğlu Kabare Tiyatrosu, Kıbrıs’ta sahne alacak.

Balıkçıoğlu Tiyatrosu Kıbrıs’ta oynayacak
18.10.2015
0
A+
A-

 

Osman Balıkçıoğlu ve Artun Gökşan.

Osman Balıkçıoğlu ve Artun Gökşan.

Londralı tiyatroculardan oluşan Balıkçıoğlu Kabare Tiyatrosu, Kıbrıs’ta sahne alacak. KKTC Cumhurbaşkanlığı himayesinde sahnelenecek olan ‘Kıbrıs Çeşitlemeleri’ isimli oyunla Kıbrıslıların karşısına çıkacak ekibin yoğun ilgi görmesi bekleniyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Osman Balıkçıoğlu, 24 Ekim tarihinde Balıkçıoğlu Kabere Tiyatrosu olarak yedi kişilik bir ekiple Kıbrıs’ta sahne alacaklarını dile getirdi. Balıkçıoğlu Kıbrıs’ta ilk kez sahne alacakları için çok heyecanlı olduklarını vurgulayarak, ekip olarak sabırsızlıkla oyun tarihini bekledikleri ifade etti.

Kıbrıs’ta dört farklı sahnede tiyatro severlerin karşısına çıkacaklarını belirten Balıkçıoğlu, tiyatro oyunundan elde edilecek tüm gelirin Kanser Hastaları Yardım Derneğine bağışlanacağını söyledi.

DSC_0128

Kıbrıs adasının tarihi sürecinden günümüze dek gelişen dikkat çekici olayları kendi üslubuyla kaleme alan Osman Balıkçıoğlu, mizahi bir dille olayları eleştirerek Londralı izleyicileri de kahkahalara boğmuştu. İki perdelik eserin her biri iki bölümden oluşuyor. Birinci perde Şeşbeş Fm ve Yalançı Dolmalar, ikinci perdede ise Luricinalılar ve Hatmalı ve Caher adlı sahnelerden oluşuyor.

Londra’daki oyunlarda elde edilen gelirin bir bölümünün Güney Londra’daki Türk okullarına ve derneklerine ve Kanser Hastaları’na Yardım Derneğine bağışlanan tiyatronun oyuncu kadrosu ise, Osman Balıkçıoğlu, Şadiye Balıkçıoğlu, Artun Gökşan, Hüsnü Kişi, Ayhan Niyazi Kemal, Fatma Kemal ve Küçük Şadiye Balıkçıoğlu’ndan oluşuyor.

Program:

25 Ekim Pazar

Kalkanlı ODTÜ Salonu

27 Ekim Salı

Lefkoşa Yakın Doğu Üniversitesi Salonu

29 Ekim Perşembe

Beyarmudu, Güney Mesarya Kültür Merkezi

31 Ekim Cumartesi

Mağusa, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Merkezi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.