kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3234
EURO
35,0716
STERLIN
40,9660
BITCOIN
$70.672
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

İngiltere CHP’de birlik sağlanamadı

İngiltere CHP’de birlik sağlanamadı
20.11.2013
0
A+
A-
Ağustos ayında kurulan geçici komisyonun çalışmaları genel merkez yöneticilerinin müdahaleleri ile sona erdi.

Ağustos ayında kurulan geçici komisyonun çalışmaları genel merkez yöneticilerinin müdahaleleri ile sona erdi.

İngiltere’de yaşayan Cumhuriyet Halk Partisi destekçilerini bir araya getirmeyi hedefleyen çalışmalar bir kez daha yarıda kaldı. Ağustos ayında parti genel merkezinden yöneticilerin tavsiyesi ile birleşme kararı alan ve bu amaçla geçici bir komisyon oluşturan CHP İngiltere Dayanışma Derneği ve CHP İngiltere Destekleme Hareketi üyelerinin çalışmaları, yine genel merkez yöneticilerinin müdahaleleri ile bitirildi.

18 Ekim’de Londra’da bulunan Genel Başkan yardımcısı Faruk Loğoğlu’nun bir yemekte buluştuğu partililere “İngiltere’de CHP genel merkezinin tanıdığı resmi bir komisyon yoktur” demesi üzerine lağvedilen geçici komisyon, parti merkezinden bildirilen yeni isimlerle yeniden oluşturuldu. Baki Düzgün’ün başkanlığa getirildiği yeni komisyon, birleşme çalışmaları için gerekli tüzüğü tamamlayıp iki derneği genel kurula götürecek.

PARTİLİLERDEN GENEL MERKEZE TEPKİ

Ağustos ayında bütünleşme yolunda ilk adımı geçici komisyon oluşturarak atan iki derneğin yöneticileri, genel merkez yetkililerin desteğini aldıklarını duyurmuşlardı. Dağılan komisyonun üye ve destekçileri, Loğoğlu’nun 18 Ekim’deki müdahalesine tepki gösterdiler. Geçici komisyonun başkanı Hasan Dikme imzasını taşıyan bir açıklama yapan CHP’liler, çalışmalarını durdurma kararı aldıklarını bildirdiler. Başından beri parti lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanı Ali Kılıç’ın talimatları ile hareket ettiklerine dikkat çeken grup, Kılıç’ın resmi olarak gönderdiği onay ile çalışmalarını yürüttüklerini ve Ercan Kararakaş’ın da tavsiyesi ile yapılan seçimin  ardından komisyon oluşturulduğu kaydedildi. Bütün toplantılarını ve seçimlerini açık bir biçimde yaptıklarını vurgulayan grubun açıklamasında şu görüşler yer aldı: “Komisyonumuz sayın Ali Kılıç’ın da bizleri görevlendirdiği yazısında belirttiği şekilde, kendisine verilen ‘İngiltere’deki diğer CHP dostlarına ulaşmak, Kuruluş Kongresi tarihini belirlemek,  katkı sunacak isimlere ve kurumlara açık olarak, yeni üyelerin kazanılması için çalışmalar yapılması’ görevlerini yerine getirmiştir. Komisyonumuz bu görevini yerine getirirken, Gezi deneyimini de geçirmiş bir ülkenin bireyleri, ülkesine gerçek anlamda demokrasi getireceğini söyleyen bir partinin üyeleri olarak davranmış ve 21 yüzyılda demokrasi ve şeffaflığın nasıl olması gerektiğini attığı her adımdan tüm CHP lileri ve kamuoyunu bilgilendirerek, tüm toplantılarını herkese açık yaparak, ve herkesi bu toplantılarına davet ederek, göstermiştir. Bizler,  bu noktaya nasıl gelindiğini, nedenlerini, tüm bu olayların arkasında kimlerin olduğunu, hiç bir seçime girmeyerek ‘garanti isteyenleri’,  CHP İngiltere örgütlenmesini engelleyebilmek, sabote etmek ve geciktirmek için ellerinden gelen herşeyi yapanları,bu oluşum başarılı olmasın diye her yolu meşru gören, ayak oyunları olmadan hiç birşey başaramayacaklarını bilen, demokrasi ve seçim kelimelerinden korkanları bildiğinizi ve zamanı gelince bunları hatırlayacağınızı sanıyoruz. Partimizin İngiltere’de hızlı bir şekilde örgütlenebilmesi için gerekli olan her şeyi yapacağımıza ve yeni oluşacak bir komisyona verilmesi gereken tüm katkıyı vereceğimize inanmanızı istiyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.