kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5995
EURO
34,7919
STERLIN
40,6505
BITCOIN
$64.879
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Başarı Okulu’na, Cherie Blair katılacak

Başarı Okulu’na, Cherie Blair katılacak
29.03.2012
0
A+
A-

basari.okulu2KÜLTÜRLER ve dinler arası diyalogu geliştirmek amacıyla faaliyet gösteren Diyalog Vakfı, İngiltere’nin en önemli insan hakları örgütlerinden Liberty’nin Direktörü Shami Chakrabarti ile 16-21 yaş aralığındaki gençleri Başarı Okulu’nda buluşturdu.

Holloway’de faaliyet gösteren Diyalog Vakfı, yaz aylarında Londra başta olma üzere İngiltere genelinde yaşanan isyanların ardından, Kuzey Londra’da yaşayan gençleri rol modelleri ile biraraya getirip, özgüven geliştirme, potansiyellerini ortaya çıkarma amacıyla Başarı Okulu sosyal projesini başlattı. İngiltere eski Başbakanı Tony Blair’in avukat eşi Cherie Blair, 1 Mayıs’ta okula konuk olarak, başarı öyküsünü paylaşıp, gençlere tavsiyelerde bulunacak.

HERŞEYİ BAŞARABİLİRİM İNANCI

Geçtiğimiz Perşembe akşamı, gençlerle biraraya gelen insan hakları aktivisti Avukat Shami Chakrabarti,43, kendi jenerasyonun ücretsiz eğitim ve diğer tüm sosyal haklardan faydalandığını fakat şimdiki gençlerin yüksek kesintilerle karşı karşıya olduğunu söyledi. 1950’li yıllarda Hindistandan Londra’ya göç ederek bir odada yaşamaya başlayan göçmen ailesinin, başarısında yüksek önemine değinen Chakrabarti, ‘istediğim herşeyi başarabileceğime inandırılarak büyüdüm. Ailem ilk göç ettiğinde bedsit de yaşadı. Ben doğduğum da ev sahibi çocuk yasak diyerek, onları odadan çıkartmış. Evcil hayvanlara izin veriliyor, çocuğa izin yok.Tüm bu zorluklara rağmen, ailem bana herkesin eşit olduğunu aşılayarak, güzel bir özgüven kazandırdı.’ dedi.

Okulda sunulan eğitimin mutluluk ve başarı için yeterli olmadığına değinen Liberty Direktörü, rol modellerin yüzyüze tavsiyeler vermesi gerektiğine vurgu yaparak, Tv ve kitaplar üzerinden rol modellerini takip etmenin özgüven gelişiminde yeterli olmadığını söyledi.

HAKLARINI BİLMİYOR

Finansal kesintiler döneminde toplumlar arasında güvensizliğin arttığına değinen Chakrabarti, İngiltere’de insan hakları kavramının politikacılar tarafından ‘gereksiz ve kirli’ bir konsept olarak görülürken, geniş halk kesimlerinin ise 1998 yılında belirlenen haklar beyannamesini tam anlamıyla özümsemediğini bu nedenle haklarını bilmediğini söyledi.

Kendisini tartışmayı ve başkaldırmayı seven doğası gereği profesyonel ergen (professional teenager) olarak tanımlayan Chakrabarti, adaleti geliştirmeye olan merakının 12 yaşındayken babasının verdiği öğütlerle başladığını söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.