kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3698
EURO
34,9364
STERLIN
40,9441
BITCOIN
$69.863
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Esnaftan Enfield Belediyesi protestosu

Esnaftan Enfield Belediyesi protestosu
29.03.2012
0
A+
A-

Yikim3Edmonton Fore Street üzerinde, bölgeyi yenileme amaçlı başlatılması planlanan Highmead projesinde, işyerleri yıkılacağı gerekçesiyle mağdur olan Türkiyeli esnaf, 2 Mayıs’taki tahliye kararı üzerine her Cumartesi Enfield Belediyesi’ni protesto edeceğini açıkladı.

KAPIYA KİLİT VURDULAR

Fore Caddesi’ndeki 68 numaralı dükkanda süpermarket işleten Ali Al, bir tatil günü, üstelik de geceyarısı, hiçbir itiraz işlemi gerçekleştiremediği an seçilerek dükkanına kilit vurularak, zorla tahliye işlemi gerçekleştirildiğini söyledi. İşini kaybeden esnaf, dükkanın içindeki malların belediye tarafından dışarı atıldığını ardından belediyeden 800 sterlinlik bir çöp cezası aldığını belirtti.

VATANDAŞLARDAN DESTEK

Aynı cadde üzerinde 84 numarada bulunan Alpha Off Licence & Süpermarket’in sahibi Bektaş Aksu ise, 2 Mayıs tarihine kadar işyerini tahliye etmesi yolunda “ihtar” verildiğini açıkladı.

Yaklaşık 18 yıldır market işletmeciliği yapan Aksu’ya ilk destek çevredeki vatandaşlardan geldi. Aksu’ya ait market önüne toplanan ve aralarında işyeri sahiplerininde yer aldığı bir grup, belediyenin kararını tepki gösterdi. Basın bildirisi okuyan grup alkışlarla olayı protesto etti.

Aksu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “1994 yılından beri üzerinde 1 dairesi bulunan 20 yıllık işyerini çalıştırmaktayım. 7 yıl önce, kontratımızı (lease) yenilemek için belediyeye gittiğimizde, benim işyerim ve işyerim üzerindeki evim de dahil olmak üzere, ‘14 işyerinin yıkılacağı ve kimsenin mağdur edilmeyeceği’ söylenmişti. Bu 7 yıl içinde belediye görevlileri birebir  görüşmelerle ikna veya zor kullanarak 12 tane işyeri sahipleriyle anlaştılar” dedi.

‘HAKKIMIZIN ARANMASI İSTENMİYOR’

Yapılan bu uygulamaların ardında belediyenin küçük esnafa ait emlaka ya çok ucuza ya da para ödemeksizin sahip olma isteğinin bulunduğunu da ileri süren Aksu, “küçük esnafa yönelik kıyım yapılmaktadır. Diğer esnaf seslerini çıkarmıyor o zaman da, ‘sen neden ses çıkarıyorsun ve hakkını arıyorsun, diğerlerine ne verdikse kabul ettirdik. Sen niye itiraz ediyorsun’ diyorlar. O zaman da seni cezalandırma yoluna gidiyorlar’’ dedi.

Kuzey Londra’nın Enfield bölgesinde yıkım kararı alınan emlakın arasında Türklere ait diğer bazı marketler, evler ve bir de dernek binası bulunuyor.

Belediye adına konuşan İş ve Rejenerasyondan Sorumlu Kabine Üyesi Del Goddard esnafı 2010 yılı Mart ayında gelişmeler hakkında bilgilendirdiklerini, halen tazminat ödemeleri konusunda her bir işyeri ile görüşme içinde olduklarını söyledi.

Highmead yenileme projesi özel şirket ve belediye işbirliği ile gerçekleştirilerek, 2014 yılında tamamlanacak. Bölgeye modern 120 ev, toplum merkezi ve çeşitli dükkanlar inşa edilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.