kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
STERLIN
40,9020
BITCOIN
$67.000
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
21°C
LONDRA
21°C
Hafif yağmur
Pazar Hafif yağmur
19°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Çarşamba parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

Estetik yaptırma yaşı düşüyor

Estetik cerrahiyle güzelleşmek isteyen kadınların her geçen gün sayısı artarken uzmanlar, estetik yaptırmak isteyen kadınların yaş ortalamasının da giderek düştüğünü belirtiyor.

Estetik yaptırma yaşı düşüyor
12.04.2015
0
A+
A-

Estetik cerrahiyle güzelleşmek isteyen kadınların her geçen gün sayısı artarken uzmanlar, estetik yaptırmak isteyen kadınların yaş ortalamasının da giderek düştüğünü belirtiyor.

diyet

Her daim genç ve bakımlı olmak isteyen kadınlar, teknolojinin gelişmesiyle birlikte estetik cerrahların yolunun tutuyor. Uzmanlar ise yaş seviyesinin her geçen yıl düştüğünü; estetik operasyon yaptırmak isteyen kadınların ortalama yaşının giderek gençleştiği uygulamalarda ise en zor kısmın operasyon öncesi ve sonrası olduğunu belirtiyor.

‘AYNI ZAMANDA PSİKOLOJİK BİR UYGULAMA’

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahı Uzmanı Op. Dr. Hasan Fındık, estetik cerrahinin sadece operatif değil, biraz da psikolojik bir uygulama alanı olduğunu vurgulayarak, “İşimizin, vücudunun değiştirilmesi ile ilgili talebi olan hastanın arzusunu yerine getirmekle; talebin vücut bütünlüğüyle uyumu, kişinin yaşı, psikolojisi gibi faktörler arasında denge kurmak gibi oldukça zor bir boyutu var. İşimizin en zor kısmı operasyonun kendisi değil; öncesi ve sonrasıdır” diye konuştu.

estetik

‘Aç kalmak yağ yaktırmaz’

Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci, uzun süreli aç kalmanın yağ yaktırdığına olan inancın büyük bir yanlış olduğunu söyledi.

Keçeci, “Metabolizmada kan şekerini dengeleyen hormonumuz olan insülin hormonu, vücuda aldığımız yiyeceklerle birlikte harekete geçer ve belli oranlarda salgılanır. Uzun süreli açlık sonrası insülin hormonumuzun salgısı değişir ve metabolizmamızda sorunlar oluşmaya başlar. Bu sorunlar bizi daha sonra oluşabilecek kronik rahatsızlıklara en önemlisi de göbek çevremizdeki yağların artması ile birlikte direnç sağlayarak oluşacak olan insülin yetersizliği sonucu oluşan tip II diyabete götürebilir. Azar azar ve sık sık beslenmek bu hormonun dengelenmesini sağlayan en önemli unsurdur ve oldukça önemlidir. Ana öğünlerde aldığımız besinlerin belirli oranlarında ara öğün almak hem bir sonraki öğüne çok yüklenmememizi sağlayacak, çünkü bizi tok tutacaktır hem de bölgesel olarak kilo vermemize yardımcı olacaktır” dedi.

Bölgesel olarak zayıflamanın en etkili yönteminin egzersiz ve ara öğünleri atlamamak olduğunu dile getiren Uzman Diyetisyen Keçeci “Kişi ara öğünlerini almaz, sadece 3 ana öğünden oluşan bir beslenme düzeni geliştirirse yeterli ve dengeli beslenme tanımına uymaz. Uzun açlık yağlarımızı değil vücuttan enerji için ilk yakılan karbonhidratı kullanacaktır. Beyin yalnızca glikozla beslenir. (Rafine şeker olmak zorunda değildir. Tahıllardan meyvelerden de alınabilir. Çay şekerine ihtiyacımız yoktur.) Bu nedenle aldığımız karbonhidrat oldukça önemlidir.

Yağların yakılmasıyla oluşacak oksidasyon atıklarının su ile vücuttan uzaklaştırılması gerekmektedir. Bu nedenle doğru zayıflama ancak diyet listeniz + egzersiz + su içimi ile mümkün olmaktadır” diye konuştu.

BUNLARA DİKKAT!

Diyet listesine uyum sağlamak için ilk adımın davranış değişiklikleri olduğunu ifade eden Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci, bu değişiklikleri şöyle sıraladı:

-Porsiyonlarımızı küçültmek,

-Sporu hayatımızın bir parçası haline getirmek,

-Güne bir bardak su ile başlamak ve gün içinde mutlaka 10 bardağa yakın su tüketmek,

-Herhangi bir kronik rahatsızlığımız yoksa hem rahatlamak hem yağ yakımına yardımcı olması açısından yeşil çayı ara öğünlerimize eklemek (günde 2 fincan kadar ),

-Sadece zeytinyağlı ve salatalı öğünlerle beslenmenin tek tip beslenme nedeniyle ileride bize yaratacağı sağlık sorunlarını görmezden gelmemek

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.