kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5059
EURO
34,9169
STERLIN
40,6784
BITCOIN
$63.419
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Türk polisi bilgi alışverişi için Londra’ya geldi

Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı dört kişilik heyet, İngiliz polisiyle bilgi alışverişi yapmak için Londra’ya geldi.

Türk polisi bilgi alışverişi için Londra’ya geldi
09.04.2015
0
A+
A-

Hackney Polis Teşkilatı aile içi şiddeti önlemek amacıyla, bilgi ve deneyimlerini Türk Polis Teşkilatı’na aktarmak üzere Türkiye’den gelen dört kişilik heyeti misafir etti.

Burak Gülşen’in haberi

DSC_0008

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Polis Akademisi personelinden oluşan dört kişilik heyet, Hackney Emniyet Müdürü  Simon Laurence ve ekibiyle Dalston’da bulunan Le Ziz Restoran’da biraraya geldiler.

Heyete başkanlık eden Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü Tarıkhan Çetiner, aile içi şiddet olaylarına yönelik İngiliz ve Türk Polis Teşkilatları’nın aldığı önlem, uygulama ve tedbirler hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulunmak üzere Londra’ya geldiklerini ifade etti.

DSC_0015

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü Tarıkhan Çetiner

Avrupa Birliği’ne dahil ülkelerle İstanbul’da yapılan bir toplantı neticesinde, dünya genelinde kadına karşı şiddetin engellenmesine dair ortak adımların atıldığı İstanbul Sözleşmesi’nden bahseden Çetiner “Aile içi veya kadına şiddet, sadece Türkiye’nin sorunu değil, dünya genelinde ciddi bir toplumsal sorundur. Bölgesel ya da tek ülke bazında değerlendirilecek bir konu değil. Hem uluslararası platformlarda hem de ülkemizde bu alanda pek çok kurum ve kuruluşla ortak çalışmalar yapıp, ciddi mücadeleler yürütüyoruz. 2011 yılında İstanbul Sözleşmesi’ni imzalandıktan sonra, 20 Mart 2012 yılında da 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un yürürlüğe girmesiyle beraber pek çok caydırıcı önlemler alındı” dedi.

Kadına karşı şiddet olaylarında Avrupa ve Türkiye’nin bazı basın kuruluşlarında yer alan bilgilerin doğru olmadığını söyleyen Emniyet Müdürü Çetiner “Kadına karşı şiddete dair TBMM’nde oluşturulan komisyonun içerisindeyim. 2014 yılında bin civarında kadın cinayetinin işlendiğini dile getiriyor bazı yayın kuruluşları. Asla gerçeği yansıtmamaktadır” diye konuştu.

İngiltere’de uygulanan uzaklaştırma cezası, elektronik kelepçe ve panik butonu gibi uygulamaların birkeç senedir Türkiyede’de uygulandığını dile getiren Tarıkhan Çetiner, resmi temasların Cuma gününe kadar süreceğini dile getirdi.

 

 

DSC_0019

Hackney Emniyet Müdürü Simon Laurence

Türk polisini misafir eden Hackney Emniyet Müdürü Simon Laurence “Bize intikal eden aile içi şiddetle ilgili çok fazla müracaat yok. Aile içi şiddet olaylarını biz çok ciddiye alıyoruz. Tölere edeceğimiz bir konu değildir. Türk toplumundan genellikle madde bağımlılığından kaynaklanan vakalarla karşılaşıyoruz. Sonrasında ise kayıp yada çalıntı cep telefonlarıyla ilgili olaylar takip ediyor” dedi.

Aile içi ve ve kadına şiddet konularında teknolojik olarak kullandıkları altyapı sistemlerini Türk Polis Teşkilat ile paylaşacaklarını dile getiren Laurence, Türkiye’yle bu gibi konularda her zaman işbirliği içerisinde olacaklarını sözlerine ekledi.

Türkiye’den gelen heyete Muavin Konsolos Fatih Tedik ve Emniyet Müşavir Yardımcısı İsmet İlker Ayhan da eşlik etti.

Yapılan görüşmelerin ardından heyet Türk Polis Teşkilatı’nın armasının bulunduğu gümüş işlemeli porselen tabak hediye ederken, Hackney Emniyet Müdürü de misafirlerine Metropolitan Polisi’nin anı plaketini hediye etti.

DSC_0019 DSC_0026

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.