kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3266
EURO
35,0730
STERLIN
41,0301
BITCOIN
$70.581
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Boris Londra Gazete’nin kampanyasını destekledi

Londra Belediye Başkanı Boris Johnson, Londra Gazete’nin ‘Türkçe’ye Sahip Çıkalım’ kampanyasına tam destek verdi

Boris Londra Gazete’nin kampanyasını destekledi
Londra Belediye Başkanı Boris Johnson, Londra Gazete’nin ‘Türkçe’ye Sahip Çıkalım’ kampanyasına tam destek verdi
Boris Save our Exams

Boris Johnson (sağda) Muhafazakâr Edmonton adayı Gönül Daniels ve Enfield North adayı Nick de Bois ile birlikte Londra Gazete’nin kampanyasını destekledi

Save our exams TRTürk asıllı büyük büyükbabasının dil öğretimine büyük önem verdiğini anlatan Johnson, Türkçe sınavlarının ortadan kaldırılması için “çok büyük bir hayal kırıklığı” ifadelerini kullandı.

Sınav hazırlama kurulu OCR’ın aldığı karar doğrultusunda 2017’den itibaren İngiltere liselerinde Türkçe GCSE ve A level dersleri öğretilmeyecek. Konuyla ilgili geçen ay açıklama yapan OCR, kararın düşük talep nedeniyle alındığını öne sürmüştü.

“TÜRKÇE’NİN KALDIRILMASI BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI”

Kararın kendisini üzdüğünü belirten Boris Johnson, “Dil öğrenimine inancım tam olduğundan olabildiğince desteklememiz gerekiyor. Okullarımızda hiçbir dilin ölmesini istemiyoruz. Bana sorarsanız bu gerçekten hayal kırıklığı oldu” dedi.


Kampanyaya destek vermek için tıklayın


Ancak Johnson sınavı yapılacak diller konusunda son kararın hazırlama kurullarına ait olduğunu ve Muhafazakâr Partinin OCR’ın fikrini değiştirtemeyeceğini aktardı. Muhalefetteki İşçi Partisi, seçilmesi halinde Türkçe sınavlarını kaldırma kararını iptal edeceğini vaat etmişti.

Boris Save our Exams

Londra Belediye Başkanı Boris Johnson, Enfield North adayı Nick de Bois’ı desteklemek için Enfield’daydı

Londra Gazete’ye kısa bir demeç veren Londra Belediye Başkanı Boris Johnson, Osmanlı döneminde Eğitim Bakanlığı yapan büyük büyükbabası Ali Kemal Bey’den bahsetti.

“TÜRK BÜYÜKBABAM YABANCI DİLE ÖNEM VERİRDİ”

“Londra’nın küresel statüsünü koruyacaksak Londra’daki toplumlar zenginliğini ve o toplumların ülkeleriyle olan bağları korumamız gerekiyor – aynı Türkiye’den gelen büyük büyükbabam gibi.

“O İngiltere’ye gelip İngilizce öğrendi. Sonrasında Türkiye’ye dönüp öldürüldüğü doğru, ancak çocukları İngilizce öğrenmeye gayret etti ve sonunda ben doğdum. Türkçe öğrenmeyi çok isterdim – şimdilik sadece ‘çok güzel’, ‘merhaba’ ve ‘teşekkür ederim’ gibi terimleri biliyorum.

“Yanlış hatırlamıyorsam büyük büyükbabam İstanbul okullarında Latince ve Eski Yunanca öğretimini zorunlu kılmıştı. Bu benimseyeceğim bir şey değil fakat dil öğretiminin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.”

Enfield’a günübirlik ziyaret eden Johnson, Enfield North bölgesinde seçim kampanyası yürüten Muhafazakâr aday Nick de Bois’ı destekledi.

“Bıçak ve benzer silah taşıyan insanlara karşı kampanya başlattı ve suç oranları düştü. Ulaşımda yürüttüğü kampanya sayesinde London Overground önümüzdeki ay Enfield’a uzatılacak. Şimdi de dil öğretimi konusunda kampanya yapıyor ve doğru işi yaptığını düşünüyorum.’

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.