kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4175
EURO
34,8410
STERLIN
40,8438
BITCOIN
$62.972
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
16°C
LONDRA
16°C
Parçalı bulutlu
Salı Hafif yağmur
17°C
Çarşamba Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Cuma hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C

Konsolosluk binasında Türk Bayraklı resepsiyon (video)

Londra Başkonsolosluğu bir ilke daha imza atarak, bayrak ihtiyacı olan sivil toplum kuruluşlarına ve vatandaşlara Türk Bayrağı hediye etti.

12.02.2015
0
A+
A-

Londra Başkonsolosluğu bir ilke daha imza atarak, bayrak ihtiyacı olan sivil toplum kuruluşlarına ve vatandaşlara bayrak hediye etti.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=m206ACUwdU0[/youtube]

 

Londra’da faliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, iş adamları ve vatandaşların taleplerini dinleyen Londra Başkonsolosluğu düzenlediği bir resepsiyonla tüm konuklara Türk Bayrağı hediye etti.

DSC_0190

Tören öncesinde kısa bir konuşma yapan Başkonsolos Emirhan Yorulmazlar Londra’daki görevinde birinci yılını tamamladığını dile getirdi ve sözlerine şöyle devam etti “göreve başladığımdan bu yana toplumun her kesimiyle iyi ilişkiler içerisinde olmayı hedefledim ve vatandaşıyla barışık devlet anlayışıyla hizmet vereceğimizi beyan etmiştim. Bu hedefe sizlerin desteğiyle kısa sürede ulaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Diyaspora için Türk toplumunun yarım asır gibi kısa sürede geldiği nokta bizleri umutlandırmıştır.” dedi.

İngiltere’de yaşayan Türk toplumunun en önemli ihtiyacının eğitim olduğunu dile getiren yorulmazlar “İngiltere’de yaklaşan genel seçimlerde Türk kökenli bir adayın milletvekili seçilmesini umuyorum. Sivil toplum kuruluşlarımızın da bu konuda gerekli tüm desteği vereceklerini umut ediyorum” diye sözlerine devam etti.

DSC_0026

Emirhan Yorulmazlar – T.C. Londra Başkonsolosu

Yaklşan Çanakkale Savaşı’nın 100. Yıldönümü etkinliklerini de hatırlatan Başkonsolos Yorulmazlar, 18 Mart Çarşamba günü Türkiye Büyükelçiliği’nin organize ettiği Brookwood’da bulunan Türk Hava Şehit Mezarlığında düzenlenecek törene tüm vatandaşların katılması çağrısında bulundu.

Düzenlenen resepsiyonda İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi Başkanı Aysın Yılmaz, Süleymaniye Vakfı Başkanı Erdoğan Çelik (adına Genel Sekreter Salih Bosca), işadamları Hüseyin Özer, Nuri Bulgurcu, Osman Cınık, Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi Başkanı Yaşar Demiralay ve Eğitim Konsorsiyumu Başkanı Kelami Dedezade’ye birer plaket verildi.

Ayrıca 70’e yakın sivil toplum kurukluşunun yanı sıra, sosyal medyadan Londra Başkonsolosluğu’na ulaşan ilk 10 kişiye ve 14 üniversite temsilcisine de Türk Bayrağı hediye edildi.

İngiltere Eğitim Konsorsiyumu Divan Başkanı Mansur Işıkbol ise İstiklal Marşı’nın on kıtasını ezbere okurken duygusal anlar yaşandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.