kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2356
EURO
35,1334
STERLIN
40,9733
BITCOIN
$64.656
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
20°C
LONDRA
20°C
Hafif yağmur
Cuma Kapalı
19°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

İngiltere’deki Türk öğrenciler ile iş insanlarını Londra Büyükelçiliğin’de bir araya geldi

İngiltere’deki Türk öğrenciler ile iş insanlarını Londra Büyükelçiliğin’de bir araya geldi
20.01.2024
0
A+
A-

Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş’ın ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe, yaklaşık 200 öğrenci ve iş insanı katılım gösterdi.

Ertaş, etkinlikte yaptığı konuşmada, Büyükelçilik tarafından organize edilen etkinliğin amacının, İngiltere’deki Türk öğrencileri Türk iş dünyasıyla buluşturmak olduğunu belirterek, “Modern dünyanın en kritik unsurlarından biri iletişim ve doğru bir ağ kurmaktır. Bu, kamuda olduğu gibi özel sektörde de geçerlidir. Hatta diplomasi alanında, işin özü doğru iletişim kurmak ve doğru hedeflere ulaşarak görüşlerimizi iletmektir” şeklinde konuştu.

İngiltere’deki rekabetçi ortamda, Türk öğrencilerin Türkiye ve Türkçe bilgisinin avantaj sağladığını vurgulayan Ertaş, “Firmalar için ya da Türkiye ile iş yapan şirketler için, burada edindiğiniz Türkiye ve Türkçe bilgisi, rekabet avantajı sağlıyor.” dedi. Diplomat olmayı hedefleyenlere hitap eden Ertaş, yabancı dil bilgisinin diplomatlık için kritik öneme sahip olduğunu belirterek, Dışişleri Bakanlığı sınavlarına girmek isteyenlere tavsiyelerde bulundu.

Öğrencilerin sadece okuldaki eğitimle sınırlı kalmaması gerektiğini vurgulayan Ertaş, aynı zamanda üniversitelerdeki Türk öğrenci derneklerine üye olmalarını da önerdi. İş dünyasında ahlak, dürüstlük ve güvenin önemine dikkat çeken Ertaş, “İngiltere’de eğitim alırken, kökenlerinizi unutmayın. Buradaki başarılarınız, ülkemizin başarılarına katkı sağlayacaktır.” şeklinde konuştu. Ertaş, gençleri sosyal sorumluluk projelerine katılmaya teşvik etti.

Ertaş’ın konuşmasının ardından liderlik ve kariyer danışmanı Tankut Şensürücü ile sivil toplum kuruluşu Young Guru Academy’den Asude Altıntaş, çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.