kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,1206
EURO
35,1136
STERLIN
40,8926
BITCOIN
$65.838
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
20°C
LONDRA
20°C
Hafif yağmur
Cuma Parçalı az bulutlu
17°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Pazar Az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

15 Kasım Cumhuriyet Bayramı, Londra Türk Okullarında da kutladı.

15 Kasım Cumhuriyet Bayramı, Londra Türk Okullarında da kutladı.
20.11.2023
0
A+
A-

KKTC’nin 40. kuruluş yıl dönümü Londra Türk Okullarında da kutlandı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Londra’da Türk okullarını ziyaret ederek, 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katıldı.

Cumhurbaşkanı Tatar, ilk önce Dr. Fazıl Küçük Türk Dili ve Kültürü Okulu’nu ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC’nin 40. kuruluş yıl dönümünde, Londra’da Türk çocuklarla, gençlerle, vatandaşlarla bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu söyledi ve Cumhuriyet Bayram’ını kutladı.

Tatar, Londra’da gençlere dilini, kültürünü, vatan sevgisini korumak, öğretmek için zor koşullarda emeğini ortaya koyan herkesi tebrik etti, bu zenginlikleri geleceğe taşımanın önemine vurgu yaptı.

Kıbrıs Türk halkını birbirine bağlayan vatan sevgisinin, Anavatan sevgisinin bağlayıcılığına işaret eden Tatar, İngiltere’deki vatandaşlarla KKTC’deki bağların korunması, kuşaktan kuşağa aktarılmasının önemli olduğunu belirtti.

Bu bağları daha da güçlendirmek için KKTC’den buralara gelip, genç kuşaklara milli değerleri, dili, kültürü, örf adetleri aktaran öğretmenleri de tebrik eden Tatar, Londra Türk okullarının alt yapısının geliştirilmesine önem verdiklerine, bunun görevleri olduğuna işaret etti.

Tarihe, ödenen bedellere bakıldığında Kıbrıs Türk halkının büyük başarılara imza atan bir halk olduğunu ifade eden Tatar, bağımsız KKTC devletinin de bu başarıların en büyüğü olduğunu kaydetti.

Kıbrıs’ta bugün iki devlet, iki halk olduğunu vurgulayan Tatar, bütün dünyaya bunu anlatarak, gelecek nesillere bırakılacak eser için sonuç almaya başladıklarını, tüm kesimlerin Kıbrıs’ta iki devleti bildiğini, duyduğunu, gördüğünü dile getirdi.

Garantör ülke İngiltere’nin Kıbrıs Türk halkına haksızlık yaptığını, bu yüzden Kıbrıs Türk halkının hak ve hukukunu koruyarak, Kıbrıs siyasetini gözden geçirmesi gerektiğini ifade eden Tatar, Kıbrıs’ta iki devlet, iki halk, iki ayrı yapı olduğunu, Kıbrıs Türk halkının da adada Rumlar kadar eşit ve hak sahibi olduğunu vurguladı.

Tatar, bu çerçevede İngiltere’yi, direkt uçuşlar dahil diğer tüm konularda Kıbrıs Türk halkına yönelik açılımlar yapması için göreve çağırdı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, ardından Rauf R. Denktaş Türk Dili ve Kültürü Okulu’nu ziyaret etti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 40. kuruluş yıl dönümünün kutlama programına katılan Tatar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin mutlaka bir gün dünyada hak ettiği yeri alacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Londra’da çocuklara, gençlere eğitim veren, kendi dil örf adet ve kültürünü öğreten öğretmenleri tebrik etti.

Tatar, Kıbrıs Türk halkının çok zor yıllar geçirse de hiçbir zaman ümidini kaybetmeden devletine ulaştığını belirtti.

Kıbrıs Türk halkının Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle Kıbrıs’ta devlete, bağımsızlık ve hürriyetine kavuştuğunu ifade eden Tatar, KKTC’nin üzerinde uygulanan ambargoların kaldırılması ve özellikle garantör ülke İngiltere’nin direkt uçuşlar dahil haksızlıkları ortadan kaldırması gerektiğini kaydetti.

Mücadeleyi sonuna kadar sürdürüp haksızlığın kaldırılması için temaslara devam edeceklerini belirten Tatar, Kıbrıs Türk halkının bir bütün olarak mücadele vermesi halinde başarıya ulaşılacağına vurgu yaptı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.