kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
STERLIN
40,5832
BITCOIN
$64.402
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
17°C
LONDRA
17°C
Hafif yağmur
Pazar Parçalı az bulutlu
14°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Salı Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Quimantu da terörü kınadı (video)

Latin Amerika alt yapılı müzik grubu Quimantu bugün Most Art Centre’da “islamofobi” konulu bir basın toplantısı düzenledi.

26.01.2015
0
A+
A-

Latin Amerika alt yapılı müzik grubu Quimantu bugün Most Art Centre’da “islamofobi” konulu bir basın toplantısı düzenledi.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=cv1sTnKDEPM[/youtube]

Yaklaşık dört haftadır Kuzey Londra’da Stoke Newington bölgesinde bulunan Most Art Centre’da sahne alan dünyaca ünlü müzik grubu Quimantu’nun sanatçıları her türlü şiddete karşı olduklarını ve terörün İslam diniyle bağdaştırılmasının yanlış olduğunu vurguladılar.

Grubun üyelerinden Rachel Pantin tüm farklı kültürlerin birlikte birşeyler üretmeleri gerektiğini ve asla birbirleriyle çatışma içerisinde olmamaları  vurgusunu yaptı. Rachel Pantin Londra’da yaşayan Türk veKürt toplumuyla birlikte yeni projeler üretmek istediğini de sözlerine ekledi.

DSC_0060

Rachel Pantin, Mauricio Venegas Astorga, Erdoğan Güççük ve Olive

Grubun kurucusu Mauricio Venegas Astorga ise Londra’da çok farklı kültürlerin bir arada yaşadığını, yaptıkları müzik açısından büyük bir avantaj sağladığını dile getirdi. Astorga “farklı seslerin ve farklı enstrümanların bütünleşmesiyle ortaya nasıl güzel bir ahenk çıkıyorsa, istenirse bunu bütün insanların da başarabileceğine inanıyorum” dedi.

Sanatçıların basın açıklamasına ev sahipliği yapan Most Art Genel Koordinatörü Erdoğan Güççük de sanat merkezlerinin amacının, değişik ulusları biraraya getirerek birbirlerinin kültürlerini tanımalarını sağlamak olduğunu ifade etti. Güççük “kendi gettomuzun dışına çıkarak sanatsal alanımızı genişletmeliyiz. Türkiyeli toplum olarak çok fazla sanatsal kapasitemiz olmasına rağmen diğer toplumlarla pek fazla iç içe girmiyoruz. Londra’da belli bir bölgeye toplanmışız.  Dolayısıyla yaptığımız tüm çalışmalar kendi içimize dönük kalıyor” diye bir öz eleştiride de bulundu.

Bir Latin Amerika ülkesi olan Şili’li besteci ve söz yazarı  Mauricio Venegas Astorga tarafından 1983 yılında kurulan Quimantu Müzik Grubu’nu  Cumartesi akşamı 86 Stoke Newington High Street  N16 7PA adresinde bulunan Most Art Cafe’de canlı performanslarıyla izleyebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.