kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2670
EURO
35,0877
STERLIN
40,9101
BITCOIN
$66.242
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
20°C
LONDRA
20°C
Hafif yağmur
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
19°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Salı parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

Moda Girişimcisi Touker Suleyman’nın yeni hedefi alışveriş merkezleri

Moda Girişimcisi Touker Suleyman’nın yeni hedefi alışveriş merkezleri
25.09.2023
0
A+
A-

Moda girişimcisi Touker Suleyman, erkek ve kadın resmi giyim markası Hawes & Curtis için Birleşik Krallık’taki mağaza sayısını önemli ölçüde artırmayı planlıyor, ancak muhtemelen yeni mağazaların hiçbiri ana caddede olmayacak.

Suleyman, moda perakende dergisi Drapers’a alışveriş merkezlerinin “özellikle kötü hava koşullarında bir sığınak olduğunu” söyledi ve “İnsanlar soğuk hava veya yağmurda ana caddede dolaşmak istemiyorlar” açıklamasında bulundu.

BBC’nin yatırım gerçeklik programı Dragons’ Den’de de panelist olarak görünen Türk Kıbrıslı işadamı, alışveriş merkezlerindeki mağazaların “ana caddelerimizi yüzde 20 aştığını” ekledi.

Bu yorumlar, Suleyman’ın 2023 yılında öncelikle alışveriş merkezlerinde altı ila sekiz yeni Hawes & Curtis mağazası açma planlarını tartıştığı bu yılın daha önceki bir dönemine aittir.

Hawes & Curtis şu anda Birleşik Krallık genelinde 14 mağazaya sahip. Bunların on tanesi başkent Londra’da, bir tanesi İskoçya’nın başkenti Edinburgh’da bulunurken, Leeds, Milton Keynes ve Croydon’da üç tek mağaza bulunuyor.

Mevcut 14 Hawes & Curtis mağazasından altısı alışveriş merkezlerinde yer alıyor: Greater London’daki Brent Cross Centre, Canary Wharf, Westfield Stratford City, Westfield White City ve Croydon’daki Whitgift Shopping Centre ile Milton Keynes’teki Centre MK.

Drapers raporuna göre, işletme Manchester, Birmingham, Sheffield, Cardiff ve Reading gibi çeşitli ana şehir merkezi lokasyonlarında sekiz yeni siteyi göz önünde bulunduruyor.

Hawes & Curtis’in Piccadilly Arcade’daki ilk mağazası Hawes & Curtis, 1913 yılında kuruldu ve ilk mağazasını Piccadilly Arcade’da açtı. İnce terzilik ve kaliteli eşleşen aksesuarlarıyla tanınan işletme, yıllar içinde Duke of Windsor, Lord Mountbatten ve Fred Astaire gibi pek çok tanınmış müşteriyi ağırladı. Ancak zaman içinde markanın popülaritesi azaldı.

Suleyman, 2002 yılında zaten sıkıntıda olan ve büyük borçlar altında olan Hawes & Curtis’i satın almak için adım attı. Moda mogulü işletmeyi on yıldan az bir sürede küresel olarak tanınmış bir perakendeci haline getirdi.

Ağustos ayında 70 yaşına giren ve iki yetişkin kızı bulunan Suleyman, Kıbrıs’ın Mağusa / Gazimağusa şehrinde doğdu. Ailesi, beş yaşındayken 1958 yılında Bermondsey, güneydoğu Londra’ya taşındı.

Muhasebe eğitimi almasına rağmen Suleyman, girişimci bir yaşama daha fazla çekildi. Moda dünyasına doğu Londra’da bir giyim üreticisi ile ortaklık yaparak 1980’lerin ortalarında başladı ve ardından Marks & Spencer dahil olmak üzere İngiltere perakende mağazalarına giyim tedarik eden Low Profile adlı bir giyim üreticisi kurdu.

Low Profile, Türkiye, Bulgaristan ve Gürcistan’daki fabrikalarıyla giyim üretimine devam eden çoklu işlere sahip bir holding şirketine dönüştü, Hawes and Curtis ve Ghost gibi diğer moda markalarını içeriyordu. Şirket, halen giyim üretimine devam etmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.