kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2813
EURO
35,0328
STERLIN
40,8884
BITCOIN
$66.386
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
20°C
LONDRA
20°C
Hafif yağmur
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
19°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Salı parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

The Fashion Awards adaylarında iki Türk 

The Fashion Awards adaylarında iki Türk 
12.09.2023
0
A+
A-

‘Modanın Oscar’ları’ diye bilinen The Fashion Awards, her yıl Aralık ayının ilk haftasında Londra’da Royal Albert Hall’da gerçekleşiyor. Ön masada Lady Gaga, David Beckham, Donatella Versace, Tom Ford, Ralph Lauren, Gigi Hadid, Kate Moss, Mario Testino, Nadja Swarovski, Naomi Campbell gibi isimler yer alıyor. Elon Musk’ın süper model annesi Maye Musk’tan, Kardashian ailesini bir marka haline getiren pazarlama gurusu Kris Jenner’a kadar tam kadro moda ödüllerinde boy gösteriyor. 

Moralıoğlu 

Bu yılın Moda Ödülleri için de adaylar açıklandı. ‘Yılın En İyi Kadın Giyim Tasarımcısı’ adayları arasında Erdem (Moralıoğlu) var. Erdem 2014’te bu ödülü almıştı. Kendisi Kanada’da doğmuş; annesi İngiliz, babası Türk. Londra’yı modanın kavşağı olarak gördüğü için orada yaşamayı tercih etmiş ama Türkiye köklerinden de kopmamış. Bütün şöhretine rağmen hâlâ Londra’da Türk mahallesi olarak bilinen Hackney’de yaşıyor. Londra’daki olimpiyatlarda seçilen 9 İngiliz moda tasarımcısından da biriydi. 

Fındıkoğlu 

En İyi Yeni Kadın Giyim Markası adayları arasında Dilara Fındıkoğlu’nun yer aldı. Dilara ilk 2017’de dikkatleri üzerine çekti, Leonardo DiCaprio’nun St. Tropez’de iklim krizine dikkat çekmek için düzenlediği davette Madonna sahnede bir Dilara Fındıkoğlu tasarımı giydi. Fındıkoğlu, Paris Moda Haftası sırasında en çok konuşulan, en genç kadın moda tasarımcısıydı. Süpermodel Natalia Vodianova’nın kabare konseptli doğum günü partisinde giydiği kırmızı elbise sayesinde. Vodianova herhangi bir model değil, moda dünyasının çoğunluğunu elinde bulunduran LVMH Group’un sahibi Bernard Arnault’nun oğlu Antoine Arnault’nun eşi. Üstelik bu seçimi yapmasının ardında moda dünyası için çok önemli bir ödül yatıyordu, LVMH Genç Moda Tasarımcısı ödülü.

Dilara Fındıkoğlu, Central St. Martin’den 2015’te mezun olurken, mezuniyet defilesine seçilemeyince bunu protesto etmek için seçilmeyen tüm öğrencilerle birlikte alternatif bir defile hazırladı. Bu defile, St. Martins’inkinden daha fazla ilgi gördü, sistemi sorguladığı ve aykırı bir şey yaptığı için. 

İngiliz Moda Ödülleri, 7 yıl önce adındaki ‘İngiliz’i çıkarıp daha uluslararası bir boyuta geçti; bunun için de Tom Ford’dan Ralph Lauren’e Amerikan moda dünyasının önemli isimlerini Londra’daki törenlerde bir araya getirdi. Bu yılki tören 4 Aralık’ta Royal Albert Hall’da gerçekleşecek.

Moda Ödülleri 2023 Adayları

Yılın Erkek Giyim Tasarımcısı:

Grace Wales Bonner, Wales Bonner

Kiko Kostadinov, Kiko Kostadinov

Kim Jones, Dior

Martine Rose, Martine Rose

Steven Stokey-Daley, S.S.DALEY

Yılın Kadın Giyim Tasarımcısı:

Erdem Moralıoğlu, Erdem

Maximilian Davis, Ferragamo

Nensi Dojaka, Nensi Dojaka

Roksanda Ilinčić, Roksanda

Simone Rocha, Simone Rocha

Yılın Yeni Erkek Giyim Markası:

Bianca Saunders

Corteiz

LABRUM London

Nicholas Daley

Saul Nash

Yılın Yeni Kadın Giyim Markası:

Chopova Lowena

Dilara Fındıkoğlu

KNWLS

ROBERT WUN

MORALIOĞLU KİMDİR

Erdem Moralioglu, Kanadalı-Türk modacıdır ve Erdem adlı kendi markasının yaratıcısıdır. 1977 yılında Kanada’nın Montreal şehrinde doğdu. Londra’daki Royal College of Art’ta moda eğitimi aldıktan sonra moda tasarımı kariyerine başladı. Erdem, özellikle kadın giyim koleksiyonlarıyla tanınır ve övgü kazanan tasarımlarıyla dünya çapında ün kazanmıştır.

Erdem Moralioglu’nun tasarımları genellikle çiçek desenleri, zarif kesimler ve feminen detaylarla karakterizedir. Markası, dünya çapındaki lüks mağazalarda ve moda etkinliklerinde sıkça yer alır. Erdem, modada büyük bir etkiye sahip olan ve birçok ödül kazanan bir tasarımcıdır.

FINDIKOĞLU KİMDİR?

Dilara Fındıkoğlu, Türk moda dünyasının tanınmış bir modacısıdır. İstanbul doğumlu olan Dilara Fındıkoğlu, Central Saint Martins College of Art and Design’da moda eğitimi aldıktan sonra Londra’da moda kariyerine adım atmıştır. Fındıkoğlu’nun tasarımları genellikle gösterişli ve dikkat çekici tarzlarıyla bilinir.

Moda dünyasında farklılık ve özgünlük ile tanınan Dilara Fındıkoğlu, koleksiyonlarında dikkat çekici desenler, cesur renkler ve görsel açıdan etkileyici tasarımlar kullanır. Ayrıca dini ve mitolojik temalara sıkça yer veren tasarımlarıyla da tanınır.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.