kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2752
EURO
35,0819
STERLIN
40,9082
BITCOIN
$66.155
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
20°C
LONDRA
20°C
Hafif yağmur
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
19°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Salı parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

TWPA, Kıbrıs Alayı gönüllülerini onurlandırmak için ücretsiz sergi düzenliyor

TWPA, Kıbrıs Alayı gönüllülerini onurlandırmak için ücretsiz sergi düzenliyor
12.09.2023
0
A+
A-

İngiltere Türk Kadınları Yardım Derneği (TWPA), 2. Dünya Savaşı sırasında Kıbrıs Alayında gönüllü olarak görev yapan Kıbrıslı Türk kadın ve erkekleri anmak amacıyla 17 Eylül 2023 tarihinde ücretsiz bir sergi düzenleyecek. İmparatorluk Savaş Müzesi’nden orijinal Kıbrıs film görüntülerini göstereceğiz ve ebeveynleri ve büyükanne ve büyükbabalarının gönüllü olduğu topluluk üyelerinden bilgiler alacağı bildirildi.

TWPA Başkanı Seyyare Beyzade yaptığı açıklamada şu açıklamada bulundu:

‘‘Sadece Kıbrıs Alayı’nın bir parçası değil, aynı zamanda yıllar içinde İngiliz Ordusuna da katılan tüm Kıbrıslı Türk erkek ve kadınların anısına Kıbrıs Türk kirmizi gelincik (poppy) Derneği’ni kuracağız. Yeni Dernegimizin topluluğumuzu birleştireceğini ve bu yardım logosu altında, başkalarına katkımızı hatırlatmak ve özgürlük savaşında savaşan ve zaferin kazanılmasına katkisa ulan erkek ve kadınlarımızı onurlandırmak için davamızda hep birlikte yürüyebileceğimizi umuyoruz.

Kıbrıs’taki Kıbrıs Türk toplumu özgürlük mücadelesinde tam ve onurlu bir rol oynamıştır; kadın ve erkeklerimizin müttefik orduların yanında zaferin kazanılmasına katkıda bulunduğunu kendimize ve diğer topluluklara hatırlatmak ve bundan gurur duymak önemlidir. Geçtiğimiz yıl Kıbrıslı Türkler, 2. Dünya Savaşı’nda savaşan aile üyelerinin anısına Londra’nın üç ilçesinde yürüyüş yapmış ve onurlarına çelenk koymuştu. Bunu fedakarlıklarına şükranlarını sunmak ve cesaretleriyle gurur duymak için yaptılar. Hepsi gönüllüydü, savunmaları gereken aileleri vardı ve çabaları özgür dünyaya zafer getirdi.

Bu yılki Anma Günü Geçit Törenine katılmanın ne kadar kolay olduğunu duymak ve yıllar önce özgürlük için mücadele eden Kıbrıslı Türk erkek ve kadınlarını kutlamak için lütfen TWPA’ya gelip bize katılın. Sergi TWPA merkezinde saat 14:00’te başlıyor: 4 Willoughby Road, N8 0HR.’’

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.