kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3618
EURO
34,6556
STERLIN
40,5411
BITCOIN
$58.460
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
18°C
Cumartesi Parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Pazartesi parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

Küçük Dillan’nın umut arayışı

Küçük Dillan’nın umut arayışı
21.08.2023
0
A+
A-

Dört yaşındaki lösemi hastası olan Dillan Ramsey Akşehir’in annesi, yardım çağrısında bulundu. 

Dillan annesi Amy, şu açıklamayı yaptı:

‘‘4 yaşında neredeyse 5 yaşına girecek olan bir oğlum var, adı Dillan. Dillan, 1 yaşındayken lösemi teşhisi kondu ve yüzde 93 iyileşme şansı verildi. İki yıl boyunca zorlu kemoterapi tedavileri ve acı çekmeye dayandı. Ancak Dillan, Ağustos 2022’de nüks etti. Geçen yılın Noel’inde kemik iliği nakli geçirdi ve bu yılın Mart ayında tekrar nüks etti. Mayıs ayında Car T hücre tedavisi gördü.

Sadece 4 gün önce, kemik iliğinde tekrar nüks ettiği ve İngiltere’de artık başka tedavi seçeneği olmadığı, iyileşme şansının çok azaldığı söylendi. İlerisi için her şey deneysel bir deneme olacak; Washington’da Ekim ayında başlayacak olan bir deneme bulunuyor, ancak bu deneme kendi imkanlarımızla finanse edilmeli ve para toplamak için çok fazla zamanımız yok.

Dillan, bu zorlukları yaşamamalıydı; o, en değerli, nazik, şaşırtıcı derecede harika bir çocuk, aynı zamanda da en komik karaktere sahip. Onu kaybetmek düşüncesi dayanılmaz. Lütfen, maddi olarak ne kadar yardım alabilirsek, o kadar fazla yardıma ihtiyacımız var.Lütfen onu kurtarmamıza yardım edin. Geçen yıl toplum olarak bir eşleşme bulduk, şimdi onun için bir tedavi bulmamıza yardımcı olmanızı istiyoruz’’ ifadesini kullandı. 

GoFundMe üzerinden başlatılan yardım kampanyası devam ediyor, Dillan’a destek olmak istiyorsanız şu link üzerinden bağışta bulunabilirsiniz: https://www.gofundme.com/f/please-help-save-dillans-life-and-fund-his-trial

KÜÇÜK DİLLAN’NIN HİKAYESİ

Dillan Akşehir’e ilk kez Birleşik Krallık’ın ilk karantinada olduğu Mayıs 2020’de akut lenfoblastik lösemi teşhisi konulmuştu. Aileye üç yıl tedavi görmesi gerektiği söylendi, ancak kaydettiği inanılmaz ilerleme nedeniyle bu süre sadece iki yıla indirilmiş.  Ancak annesi Amy, Dillan’ın birdenbire kilosunun çok hızlı arttığını ve enerjisinin düştüğünü fark etti. Bunu, son ziyaretleri olması gereken bir sonraki hastane randevusunda danışmana anlattı. İlgili danışman, test edilmek üzere Dillan’dan rutin bir lomber ponksiyon örneği aldı. Bu noktada Dillan’ın sadece sekiz gün sonra zili çalmasına izin verilmişti. Ancak 24 saat içinde aileye kanserinin geri döndüğü söylendi. Dillan’ın omurilik sıvısında görülebiliyordu, bu da kemik iliği de kontrol edilirse orada da ortaya çıkması muhtemeldi. 

Daha 20 aylıkken Dilly’ye lösemi teşhisi kondu ve şimdi hayat kurtaran bir kemik iliği nakline umutsuzca ihtiyaç duyuyor. Şimdi, Mark Wright ve Michelle Keegan gibi ünlüler çaresiz annenin kan kök hücre kaydına kaydolma kampanyasını destekledi. Mayıs 2020’deki ilk karantina sırasında Amy, şimdi neredeyse dört yaşında olan Dilly’nin topallamaya başladığını söyledi. İlk başta çok endişelenmedi ve belki de top yerine başka bir şeye tekme attığını düşündü. 

Daha önce Capital Radio’da çalışan Amy, “Onu doktorlara götürdüm ve bana bunun sadece bir burkulma olacağına ve muhtemelen iki hafta içinde iyileşeceğine dair güvence verdiler. Amy, “Yapmadı, daha da kötüleşti ve çok geçmeden yürümek istemedi” dedi. Oğlunun acısı devam ederken Amy, koronavirüs pandemisi randevu almasını zorlaştırdığı için özele gitmeye karar verdi. Geçen yılın Noel’inde kemik iliği nakli geçirdi ve bu yılın Mart ayında tekrar nüks etti. Mayıs ayında Car T hücre tedavisi gördü.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.