kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,1685
EURO
35,1112
STERLIN
40,8657
BITCOIN
$65.823
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Kapalı
16°C
LONDRA
16°C
Kapalı
Perşembe Hafif yağmur
20°C
Cuma Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Pazar hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

İngiltere’deki CTP’lilerden parti yönetimine çağrı

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin Britanya’daki dayanışma derneği olan CTP-UK derneğinin düzenlediği ve KKTC’deki son gelişmelerin değerlendirdiği toplantıdan CTP yönetimine sert mesajlar çıktı.

İngiltere’deki CTP’lilerden parti yönetimine çağrı
12.12.2014
0
A+
A-

ctp logo1978 yılından bu yana faaliyet gösteren Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin Britanya’daki dayanışma derneği olan CTP-UK, düzenlediği bir toplantı ile Kıbrıs’taki son gelişmeleri değerlendirdi. Haringey’de bulunan Kıbrıs Toplum Merkezi’nde yapılan toplantıya, parti üyeleri ve CTP destekçileri katıldı.

CTP-UK Başkanı Gizem Utkan’ın yönettiği toplantıda, Kıbrıs’ta yaşanan sorun ve sıkıntıların temelinde barış ve çözüm sürecindeki tıkanıklığın olduğu vurgulandı.

İktidar ortağı olan CTP’de, son dönemlerde partinin tüzük ve ideolojisine ters düşecek gelişmeler yaşandığı dile getirilen toplantının ardından bir açıklamada bulunan CTP-UK Yönetim Kurulu, CTP’nin yıllardır devam eden mücadelesinin temelinde, Kıbrıs’ta BM parametrelerinde federal çözümü destekleyip kalıcı bir barışı sağlamanın bulunduğuna dikkat çekti.

Açıklama şöyle devam etti: “Her bir CTP’linin birey tüm enerjisini barışa giden yolda harcamalı, bu yönde politikalar üretmelidir. Seçim kazanma, hükümet mevki ve makamlarında yer alma kavgası olmamalıdır. Buna bağlı olarak gerek TC makamlarınca gerekse KKTC Cumhurbaşkanı tarafından yapılan ayrılıkçı ve iki devlet temelinde ulaşılabilecek çözüm söylemlerine gereken tepki ve açıklamaların yapılmadığını gözlemlemekteyiz.”

İngiltere’deki CTP’lilerin Kıbrıs’taki son gelişmeleri değerlenderdikleri toplantıdan parti yönetimine sert mesajlar çıktı.

İngiltere’deki CTP’lilerin Kıbrıs’taki son gelişmeleri değerlenderdikleri toplantıdan parti yönetimine sert mesajlar çıktı.

PARTİ’DE DİSİPLİN MEKANİZMASI İŞLETİLMELİ

CTP-UK Yönetim Kurulu’nun açıklamasında, parti içinde yaşanan sorunlar ve gruplaşmaların yanısıra geçtiğimiz yerel seçimlerde basına kadar yansıyan güç ve ego kavgalarının CTP’nin büyük bir yenilgi almasına yol açtığı savunuldu. “Tüm bu yaşananlardan sonra Parti yetkili organlarının ve disiplin kurulunun sağlıklı bir şekilde değerlendirmeler yapıp gereken ceza ve yaptırımları uygulamadığını görmekten dolayı duyduğumuz üzüntüyü bildirmek isteriz” denilen açıklama eleştiri dozu yüksek şu ifadelerle sürdü:

“CTP’nin kimsenin malı olmadığının hatırlatılması gerekmektedir. Kendi kişisel menfaatlari icin Parti içinde yer alan şahısların tespit ve ihracının ivedilikle yapılması gerektiğini düşünmekteyiz. Bu süreç doğal olarak Parti’nin hükümet politikalarını da olumsuz yönde etkilemektedir. Bir taraftan seçim kazanıp hükümet olma çabası, cumhurbaşkanlığını kazanma çabası ve bu uğurda değişim adı altında Partinin içine düşürüldüğü durum, diğer yandan ise Parti içindeki iktidar ve ego kavgaları yüzünden CTP’miz bügün arzuladığımızdan uzak bir durum içerisindedir.
Değişmeyen tek şeyin değişimin kendisi gerçeğinin bilinci ile Partimizin, Dünya konjektürü ve diğer bütün dinamiklere bağlı olarak yaşayacağı değişim ve yenilikler, Parti ideolojisi ve varoluş mücadelesine ters düşmeyecek bir çizgide olmalıdır. Fakat görüyoruz ki, CTP milletvekili ve Partinin üst organlarında yer alan bazı arkadaşlar hiç çekinmeden özelleştirmeyi veya konfederal bir çözümü savunur durumlarda öne çıkabiliyor.”

CTP-UK Yönetim Kurulu, 18 Ocak 2015 tarihinde yeniden toplanıp daha kapsamlı değerlendirmeler yapma kararı aldı.

CTP-UK Başkanı Gizem Utkan

CTP-UK Başkanı Gizem Utkan

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.