kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$63.858
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
14°C
LONDRA
14°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Salı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C

Özer: ‘‘Ata’mızın bizlere emanet ettiği Cumhuriyet kazanımlarını yeniden inşa edeceğiz’’

02.11.2021
0
A+
A-

İNGILTERE Atatürkçü Düşünce Derneği 29 Ekim Cuma akşamı yeni açılan Amora Gusto’da Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu düzenledi.  Pandemi kuralları kapsamında büyük bir önem ile hazırlanan gecede kapıda ateş ölçümü yapılıp misafirlere dezenfektan ikram edildi.

Resepsiyonu ziyaret eden Azerbaycan Londra büyükelçisi Elin Süleymanov İngiltere ADD Başkanı Jale Özer’i ve başkan yardımcısı ve Azerbaycan Evi Başkanı Dr.Ali Tekin Atalar’ı Cumhuriyet Bayramı nedeniyle kutladı. Gecede Türk toplumunun değişik kesimlerinden katılımcıların yanında Azerbaycanlı misafirler de hazır bulundu.

Programın sunuculuğunu dünyanın en iyi 50 öğretmeni arasında ilk Türk öğretmeni olarak ismini yazdıran öğretmen Dilek Livaneli yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın arkasından Dilek Livale’nin çoşkulu sunumu ile açış konuşmasına davet etti.

İADD ve ADDP başkanı Jale Özer şöyle konuştu:

‘‘Türk Milleti’nin  yeniden doğuşu ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin 1923 ‘deki kuruluş felsefesini yeniden milletçe yaratacağımıza olan inancımızla, 98.yılını kutlamanın onur ve gururunu büyük bir çoşkuyla yaşamaktayız. Bu en büyük bayramımız olan Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

Gönlümüz bu kutlamayı pandemiden önce her sene yaptığımız gibi geniş kitlelere hitap eden bir Cumhuriyet Balosu ile gerçekleştirmekti. Ancak salgının halen devam ediyor olması, bizleri sorumluluk alarak daha az bir sayı ile kutlama kararı aldırdı. Ve bu görevi de bu sene federasyonun kurucu üyesi olan İngiltere ADD üstlendi.

Bu bayram Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde atalarımızın emperyalist işgalcilerden ülkemizi kurtararak ilan ettikleri ve Atatürk’ün ‘Cumhuriyeti biz kurduk, sizler yaşatacaksınız ‘diye bizlere emanet ettiği cumhuriyetin bayramıdır.

Cumhuriyet Milletin egemenliğini kendi elinde tuttuğu ve bunu belirli süreler için seçtiği milletvekili aracılığı ile kullandığı devlet biçimi demektir. Cumhuriyet rejiminde bugün ülkemizde oluşturulmaya çalıştırılan, ne Tanrı’nın gölgesi sayılan padişah vardır ne de bütün toprakların padişaha tapulandığı bir vatan. Ne insanlar ümmettir ne de yasalar din. Artık ağalık düzenini kaldırılmış, Anadolu’nun tüm halkları dil, din ırk ve mezhep farkı gözetilmeden laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin çatısı altında eşit vatandaşlık statüsünde birleştirmiştir. Bu Cumhuriyet, maalesef bugün hiçbir işlevi kalmayan laiklik, kuvvetler ayrılığı ve demokrasiye dayanan halkın kendi kendisini idare etmesi olan parlamenter rejimini tam 98.yıl önce kurmuştu.

Cumhuriyetimizin 98.yılını onur, gurur ve coşkuyla kutlamanın yanında Ata’mızın bizlere emanet ettiği Cumhuriyet kazanımlarını yeniden inşa etme bilinciyle evlerimize gitmeliyiz. Bu gecenin hedefi bu olmalıdır. Türk Milleti Yurt içi ve yurt dışında birlik ve beraberlikle bunu başaracaktır. Aydınlık günler yakındır.’’

Program Hoş Seda Kültür ve Sanat Merkezi’nin hazırladığı şarkılarla devam etti. Cumhuriyet kutlamalarının vazgeçilmez Sanat Merkezi, Hoş Seda Klasik Türk Sanat Müziği Korosu ile başkanları Dilek Altunkaş, şefleri Dilde Adalı eşliğinde geceye katlanılanlara kısa bir konser verdiler. Korodan sonra müzisyen Özgür Canyurt Tandoğan sahne aldı. Memleketim şarkısıyla başlayıp marşlarla tam bir Cumhuriyet kutlaması coşkusu yaşatan Özgür’e resepsiyonda katılan herkes bayraklar ellerinde eşlik ederek dans etti.

Pandemi şartlarına uygun harika mekanın sahibi Önder Şahan ve ekibi profesyonel servis ve yemekleriyle katılımcılardan tam not aldı. Çok samimi ve tam bir Cumhuriyet Bayramı coşkusuyla geçen resepsiyon, katılımcıların  laik, demokratik Atatürk Cumhuriyeti’ni 100.yılında  kutlama bilinci ,umudu ve sorumluluğuyla son buldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.