kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
STERLIN
40,4148
BITCOIN
$60.900
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Kapalı
24°C
LONDRA
24°C
Kapalı
Pazar Hafif yağmur
20°C
Pazartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
21°C

İngiltere’de Cumhurbaşkanlığı seçimi heyecanı

İngiltere’de yaşayan Türk vatandaşları tarihte ilk kez Türkiye’deki seçimler için bulundukları ülkeden oy kullandılar. Heyecana rağmen seçimlere katılım ilk günde düşük oldu.

İngiltere’de Cumhurbaşkanlığı seçimi heyecanı
Seçim merkezine eşi Mehmet ve çocukları Cem ve Rozerin'Le gelen Elbistan'lı Sevgi Özdemir, İngiltere'de Türkiye'deki seçimlere yönelik ilk kez oy kullanan Türk vatandaşı oldu.

Seçim merkezine eşi Mehmet ve çocukları Cem ve Rozerin’Le gelen Elbistan’lı Sevgi Özdemir, İngiltere’de Türkiye’deki seçimlere yönelik ilk kez oy kullanan Türk vatandaşı oldu.

1950’li yıllardan bu yana İngiltere’ye yerleşmeye başlayan Türkiyeli göçmenler bugün tarihi bir gün yaşadı. Türkiye’nin seçilmiş cumhurbaşkanını belirlemek için sabah 8’den itibaren Kensington Olympia Centre’a giden Türk vatandaşları, ilk kez sandık başına giderek oy verdiler.

Söz konusu merkezde kurulan toplam 57 sandıkta oy kullanan vatandaşlar arasında çocuklu aileler, İskoçya ve Dublin gibi uzak mesafelerden  gelen seçmenler bulunmasına karşın seçime katılım oranının düşük olduğu gözlendi.

27 yıldır İngiltere'de yaşayan ve bu sürede ilk kez sandık başına giden Musa-Filiz Ççrekçi çifti oy kullanmanın heyecanını yaşadılar.

27 yıldır İngiltere’de yaşayan ve bu sürede ilk kez sandık başına giden Musa-Filiz Ççrekçi çifti oy kullanmanın heyecanını yaşadılar.

YSK bu hafta yayınladığı bir duyuru ile, yurtdışında yaşayan seçmenlere yönelik randevu sisteminin bekleneni vermediğini kaydetmişti. Verilere göre, Türk vatandaşlarının yaşadığı bir çok ülkede seçmenlerin randevu oranı çok düşük kalırken, 76 bin oy pusulasının gönderildiği İngiltere’de sadece 3 bin 605 vatandaş, 2-3 Ağustos tarihlerinde oy kullanmak için randevu aldı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yapılan açıklamaya göre olan seçimlerin 2.turu için ise 1,928 Türk vatandaşı randevu aldı.

Türk vatandaşları sabahın erken saatlerinden itibaren seçim merkezine gelerek kuyrukta beklediler.

Türk vatandaşları sabahın erken saatlerinden itibaren seçim merkezine gelerek kuyrukta beklediler.

Türkiye Cumhuriyeti Londra Başkonsolosu ve Seçim Komisyonu Başkanı Emirhan Yorulmazlar İngiltere’de oy kullanımına ilişkin yaptığı açıklamada hazırlıkların sorunsuz bir şekilde tamamlandığını söylerken, seçime katılım oranının 2. günün sonunda daha iyi anlaşılacağını kaydetti.

Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, sabah saatlerinde geldiği seçim merkezinde oyunu kullandı.

Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, sabah saatlerinde geldiği seçim merkezinde oyunu kullandı.

Londra Büyükelçisi  Abdurrahman Bilgiç de, Kensington’daki seçim merkezine gelerek oyunu kullandı. 16 numaralı sandıkta oyunu kullanan Bilgiç, sonrasında yaptığı açıklamada seçim sürecinin sağlıklı bir biçimde işlediğini gözlemlediğini kaydederken,  vatandaşları oy kullanmaya davet etti.

Haber için seçim merkezine gelen deneyimli gazeteci Nevsal Elevli, oyunu da kullandı.

Haber için seçim merkezine gelen deneyimli gazeteci Nevsal Elevli, oyunu da kullandı.

 

Din İşleri Müşaviri Sadi Aslan'ın başkanlığını yaptığı 13 numaralı sandıkta, diğer sandıklarda olduğu gibi, mecliste grubu bulunan 3 büyük siyasi partinin temsilcileri gözlemci olarak yer aldılar.

Din İşleri Müşaviri Sadi Aslan’ın başkanlığını yaptığı 13 numaralı sandıkta, diğer sandıklarda olduğu gibi, mecliste grubu bulunan 3 büyük siyasi partinin temsilcileri gözlemci olarak yer aldılar.

 

Londra'da yaşayan Türk vatandaşı Melek Uçumgam da oyunu kullanmak için Kensington'daki Olympia Konferans ve sergi salonundaydı.

Londra’da yaşayan Türk vatandaşı Melek Uçumgam da oyunu kullanmak için Kensington’daki Olympia Konferans ve sergi salonundaydı.

Büyükelçi Müsteşarı Fatih Ulusoy da seçim sandıklarından birisinin başkanlığını üstlendi.

Büyükelçi Müsteşarı Fatih Ulusoy da seçim sandıklarından birisinin başkanlığını üstlendi.

Selahattin Demirtaş'ı destekleyen bir platform kuran dernek temsilcileri ve gönüllüler sandıklarda gözlemci olarak yer aldılar.

Selahattin Demirtaş’ı destekleyen bir platform kuran dernek temsilcileri ve gönüllüler sandıklarda gözlemci olarak yer aldılar.

Başkonsolos Emirhan Yorulmazlar'ın başkanlığındaki seçim komisyonu başarılı bir hazırlık süreci gerçekleştirdi.

Başkonsolos Emirhan Yorulmazlar’ın başkanlığındaki seçim komisyonu başarılı bir hazırlık süreci gerçekleştirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.