kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4790
EURO
34,8597
STERLIN
40,7002
BITCOIN
$64.356
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
10°C
LONDRA
10°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
12°C
Pazar Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C

İşçi Partili vekil adayları DAY-MER’de toplumla buluştu

İşçi Partili vekil adayları DAY-MER’de toplumla buluştu
20.11.2019
0
A+
A-

Türkçe konuşan toplumun yoğun yaşadığı bölgelerden İşçi Partisinin Milletvekili adayı olan Feryal Clark, David Lammy, Kate Osamor ve Catherine West organize edilen bir toplantıyla DAY-MER’de toplum üyeleriyle bir araya geldi.

Çınar Altun’un moderatörlüğünde gerçekleşen toplantıda açılış konuşmasını DAY-MER adına Çağdaş Canbolat yaptı. DAY-MER tarafından yayımlanan “Gerici İttifakı Durduralım” başlıklı manifestonun içeriğini ve görüşlerini dile getiren Canbolat’ın ardından Tottenham Milletvekili adayı David Lammy aldı.

Lammy, 12 Aralıkta gerçekleşecek erken genel seçimin hayatı boyunca karşılaştığı en ciddi seçim olduğunu dile gererek başladığı konuşmasında göçmen politikalarını, ev sorunlarını, artan suç ve şiddet olaylarını ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kürtlere karşı tutumuna yönelik yorumlar yaptı.

Toplantıda DAY-MER’i Çağdaş Canbolat temsil etti

Ardından söz alan Edmonton Milletvekili adayı Kate Osamor, bir bölge sakini olduğunu hatırlatarak Edmonton’daki sosyal sorunların, gençlerin geleceğinin, çetelerin, bıçaklı saldırıların ve diğer sorunların kendisini tedirgin ettiğini dile getirdi. Yeniden seçilmesi halinde bunların çözümü için çalışacağını vaat etti.

Osamor’un ardından Enfiel North Milletvekili adayı Feryal Clark söz aldı. “Son dokuz yıldır Muhafazakarların ülkeyi getirdikleri durumum çekilmezdir. Gerek sağlık olsun, gerek eğitim olsun, gerek gençlerimize yönelik hizmetler olsun, her şey aşırı kesintiye uğramıştır. Kuzey Enfield bölgesinde eğitimde, okullarda 19 milyon pound kesinti olmuştur. Şu an Kuzey Enfield’in bazı bölgelerinde bir tek mahalle doktoru bile yoktur. Bu seçim sadece bu kesintileri ortadan kaldırmak için değil, önümüzdeki 30 seneyi belirleyecek bir seçimdir.” diyen Clark, seçimde herkesin oy kullanmasını talep etti.

Farklı siyasi parti ve sendika temsilcilerine de söz verilen toplantıda vekil adayları, katılımcıların sorularını yanıtladı. Toplanın ardından katılımcılara DAY-MER tarafından hazırlanan manifesto dağıtıldı.

“GERİCİ İTTİFAKI DURDURALIM”

Türk ve Kürt Toplumu Dayanışma Merkezi (DAY-MER) üyeleri imzalı bildiride seçimlerde aday olan kişilerden talepleri şöyle sıralandı:

  • İşçi ve emekçiler için yaşanılabilir bir ücret,
  • Hızlı, titiz ve ücretsiz bir sağlık hizmeti,
  • Özel işletmelerin insafına terk edilen ulaşım ücretlerinin düşürülmesi,
  • Temel tüketim ürünlerinde alınan vergilerin kaldırılması,
  • Sosyal konut hakkının kağıt üzerinde bırakılmaması,
  • Göçmenleri hedef alan saldırı ve ayırımcılığın son bulması,
  • Başta Ankara Anlaşmalılar olmak üzere, iltica, aile birleşimi gibi gerekçelerle ülkeye gelen herkese oturum ve vatandaşlık hakkının derhal verilmesi,
  • İlticacıların kapatıldığı kampların kapatılması,
  • Sokakta yaşayan evsizlere, konut ve sosyal yardım sağlanması,
  • Eğitimin tamamen parasız hale getirilmesi,
  • Özelleştirilen tüm kamu hizmetlerinin tekrar kamulaştırılması ve bunların halk tarafından kullanımının kolaylaştırılması,
  • Sosyal yardımların ve yüksek kazanç sağlayanlardan alınan vergilerinin arttırılması.
  • Ödenmeyen vergilerin tümünün toplanması, bu konuda yolsuzluk yapanların cezalandırılması,
  • Başta Türkiye olmak üzere, baskıcı rejimlere silah satışına son verilmesi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.