kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2133
EURO
34,6942
STERLIN
40,2945
BITCOIN
$60.985
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Kapalı
21°C
LONDRA
21°C
Kapalı
Cumartesi Parçalı bulutlu
23°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

CHP toplantısında İhsanoğlu’na destek

Ünlü televizyoncu Uğur Dündar ve Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Hakan Aygün konuşmacı olarak katıldığı panelde çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek vurgusu yapıldı.

CHP toplantısında İhsanoğlu’na destek
10.07.2014
0
A+
A-
Uğur Dündar ve Hakan Aygün katıldıkları konferansta Ekmelettin İhsanoğlu'na destek verdiler.

Uğur Dündar ve Hakan Aygün katıldıkları konferansta Ekmelettin İhsanoğlu’na destek verdiler.

CHP İngiltere Dayanışma Derneği (CHP İDD), ‘Türkiye Nereye Gidiyor’ konulu konferanslar serisinin üçüncüsünü gerçekleştirdi. 6 Temmuz Pazar günü Hackney Round Chapel’da yapılan panele ünlü televizyoncu Uğur Dündar ve Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Hakan Aygün konuşmacı olarak katıldı. CHP İngiltere Dayanışma Derneği Başkanı Seniha Russel’ın yönettiği panele çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu’na yönelik değerlendirmeler damgasını vurdu.

Toplantıda ilk söz alan Hakan Aygün konuşmasına “benim gönlümdeki Cumhurbaşkanı adayı Uğur Dündar’dır” sözleri ile başlarken, iktidar partisi AKP’nin 30 Mart yerel seçimlerde 2,5 milyon oy kaybettiğini savundu. Buna karşın CHP’nin oylarını 1 milyon arttırdığını ileri süren Aygün, çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu’nun da gösterilebilecek en doğru aday olduğunu ifade etti. İhsanoğlu dışında bir adayın oyların bölünmesine yol açacağını düşündüğünü belirten Halk TV yayın yönetmeni, “ Ekmeleddin bey hem muhafazakar kesime hem de sosyal demokratlara hitabeden donanımlı bir şahsiyet” dedi.

Gazeteci Uğur Dündar,  CHP İngiltere Dayanışma Derneği Başkanı Seniha Russel ve Halk TV yönetmeni Hakan Aygün

Gazeteci Uğur Dündar, CHP İngiltere Dayanışma Derneği Başkanı Seniha Russel ve Halk TV yönetmeni Hakan Aygün

‘CUMHURİYETİ KAYBETMENİN ŞEREFLİ YENİLGİSİ OLAMAZ’

Daha sonra söz alan Uğur Dündar da İhsanoğlu’nun adaylığını destekleyen açıklamalarda bulundu. Aylar önce yaptığı bir konuşmasında kendi Cumhurbaşkanı adaylarının Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Metin Feyzioğlu, CHP Grup Başkan Vekili Emine Ülker Tarhan ve AKP eski milletvekili Abdüllatif Şener olduğunu hatırlatan Dündar “Mezhep çatışmalarının ortasında, dini siyasete alet etmeden her kesimi kucaklayabilecek tek aday İhsanoğlu’dur. İhsanoğlu’nun isminin üç günde ancak telafuz edilebildiği gibi yorumlar konusunda basın yadımcı olabilirdi. Arkadaş çevresi kendisine “Ekmel” diye hitabediyor. İsmini bu şekilde de yansıtabilirlerdi” dedi.

Beş yabancı dili iyi şekilde konuşan ve aynı zamanda kitapları bulunan Ekmelediin İhsanoğlu’na övgüler yağdıran Uğur Dündar, salonda bulunan bir grup vatandaş tarafından ise protesto edildi. ‘Atatürk’e düşmanlık besleyen bir adamın oğlunun Cumhurbaşkanlığı adaylığını nasıl savunursunuz’ diye tepki gösteren vatandaşlara Uğur Dündar “hiç kimseyi babasından ya da ailesindeki herhangi bir fertten dolayı yargılayamazsınız. Hatta az önce size kendi Cumhurbaşkanı adaylarımı sıraladım. Şu anda resmi olarak gösterilen aday İhsanoğlu’dur. Erdoğan’ın karşısında en güçlü adaydır” sözleri ile yanıt verdi.

Dündar ve  Aygün’ün konuşmacı olduğu toplantıya ilgi yoğun oldu.

Dündar ve Aygün’ün konuşmacı olduğu toplantıya ilgi yoğun oldu.

Uğur Dündar büyük bölümünde hükümeti ve Başbakan Erdoğan’ı eleştiren konuşmasında birlik ve beraberlik çağrısı da yaptı. ‘Kürtler ve Alevi’ler olmazsa bu ülke var olamaz. Bu inşaaatın harcında hepimiz varız. Kürt’leri ya da Alevi’leri çıkartırsanız Türkiye olmaz” diyen Dündar, meslektaşlarına da sitemde bulunarak şunları söyledi: “Kendini samimi Atatürkçü olarak gösteren bazı arkadaşlarımız şerefli yenilgiden basediyor. Büyük önder Atatürk hangi savaşa şerefli yenilgi için girdi? Hepsine kazanmak için girdi; hatta ölmeyi bile emretti. Cumhuriyeti kaybetmenin şerefli yenilgisi olamaz.”

dundar web 5

Konsey Başkanı Aysın Yılmaz, gazeteciler Uğur Dündar ve Hakan Aygün’ün katıldığı yemeğe katılan davetliler arasında yer aldı.

Konsey Başkanı Aysın Yılmaz, gazeteciler Uğur Dündar ve Hakan Aygün’ün katıldığı yemeğe katılan davetliler arasında yer aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.