kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5963
EURO
34,8549
STERLIN
40,6385
BITCOIN
$64.990
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Maraş katliamında ölenler, Britanya parlamentosunda anılacak

Maraş katliamında ölenler, Britanya parlamentosunda anılacak
26.10.2018
0
A+
A-

ALEVİ Sekreteryası 4. Olağan Genel Kurulunu 23 Ekim Salı günü gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen Alevi Sekreteryası Genel Kuruluna katılan 21 Britanya milletvekili ve Lord Hussein Qurban ve Britanya Alevi Federasyonu temsilcileri destek verdi.

Toplam 22 parlamenterin üye olduğu partiler üstü Parlamento Sekreteryası Genel Kurulunda Alevi toplumunu ilgilendiren önemli kararlar alındı. Katılanlar arasında Sekreterya Başkanı Joan Ryan, Başkan yardımcısı, Kate Osamor, Rosie Winterton ve BAF Başkanı israfil Erbil de hazır bulundu.

Sekreteryanın aldığı karar gereği 40. yılında Maraş katliamında öldürülen insanlar 4 Aralık 2018 Salı günü Britanya parlamentosunun önemli salonlarından biri olan ‘Grand Committee Room’ da anılacak. Yine genel kurul kararı olarak 21 Kasım 2018 Çarşamba günü ise Britanya Alevi Kadınlar Birliği ve sekreterya ortak programında Türkiye’de ve Dünyada kadın hak ihlalleri ve Alevi kadın mücadelesinin anlatılacağı sunumlar yer alacak.

Joan Ryan: ‘’Alevi sekreteryası başkanı olmaktan ve Alevi toplumu ile tanışmaktan onur duyuyorum. Maraş katliamı anması için tüm Alevi toplumu ve mazlum halkların dostlarından destek bekliyoruz. Sekreterya ya destek veren milletvekillerimizin sayısı sürekli artmaktadır.  Beş milletvekili ile başlamıştık şimdi sayımız yirmi iki oldu ve her an artıyor’’ diye konuştu.

Kate Osamor: ‘’Aleviler hak ettiği tanınma ve bilinmeye mutlaka ulaşacaklardır. Milletvekilleri olarak Alevi değerlerini tanıtmaya ve en iyi şekilde temsil edilmelerine katkı sunmaya devam edeceğiz’’ dedi.

İsrafil Erbil: ‘’Dördüncü yılında Alevi Sekreteryasının ulaştığı başarıyı takdir ediyoruz. Alevilerin şahsında tüm mazlum halkların sesi olan bu oluşuma destek veren 22 parlamenter ve tüm insanlara teşekkür ederiz. 40. Yılında Maraş katliamına duydukları ilgi ve dayanışma çok değerlidir. 40 yıldır kayıp mezarlarımız var. Halen katiller yargılanmadı, Türk devleti özür dilemedi fakat Alevi sekreteryası Parlamento binasının en önemli salonunda canalrımızı anma etkinliği gerçekleştiriyor. Bu anmaya Britanya ve Britanya dışında gelebilecek tüm Canların destek vermesini bekliyoruz’’ diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.