kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3674
EURO
34,9625
STERLIN
40,9498
BITCOIN
$70.397
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
13°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

“İngiliz hükümetinin duruşunu takdir ediyoruz”

İNGİLİZ Parlamentosunda düzenlenen bir toplantıya katılan AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, “İngiliz hükümetinin, Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin duruşunu takdir ediyoruz.” dedi.

“İngiliz hükümetinin duruşunu takdir ediyoruz”
01.03.2018
0
A+
A-

İNGİLİZ Parlamentosunda düzenlenen bir toplantıya katılan AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, “İngiliz hükümetinin, Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin duruşunu takdir ediyoruz.” dedi.

İngiltere’de birtakım temaslarda bulunan AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği-İngiltere (UETD UK) tarafından organize edilen “Suriye Savaşı ve Suriye’nin Toprak Bütünlüğünün Önemi” başlıklı panele katıldı. Muhafazakar Partili Lord Mark McInnes’in ev sahipliği yaptığı panel tarihi parlamento binasında gerçekleşti.

Zeytin Dalı Harekatı’nın hedeflerine değinen Eker, Türkiye’nin Suriye’deki operasyonlarının hem askeri hem de sivil boyutu olduğunu dile getirdi. Türkiye’nin bölgede terör örgütlerine karşı operasyon yürüttüğünü, operasyonun yapıldığı topraklardaki Kürt nüfusun hedef alınmadığını vurgulayan Eker, “Operasyonun amacı, sınırlarımızın ve bölgenin istikrarı ile güvenliğin sağlanması, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ teröristlerinin yok edilmesidir. Bu operasyon Suriyelilere, Kürtlere ya da Araplara karşı yürütülmüyor. Operasyon, bölgedeki sivillerin, teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarılması için düzenleniyor.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin aynı zamanda DEAŞ’a karşı uluslararası koalisyonun da bir parçası olduğunu dile getiren Eker, “Türkiye’nin operasyonlarının sivil boyutu, Suriyeliler için güvenli alanlar oluşturulmasını amaçlıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

“YALNIZ BIRAKILDIK”

“Türkiye’nin Suriye ile olan sınırındaki kentlerin tehdit altında olması”, “teröristlerin ülkeye sızması”, “Akdeniz’e ulaşmak için bölgenin bir sıçrama tahtası olarak kullanılması” gibi nedenlerle Afrin’deki durumun Türkiye için tehdit oluşturduğunu anlatan Eker, “Terörist gruplarla savaşırken bunu müttefiklerimiz, NATO ve diğer uluslararası örgütlerdeki ortaklarımızla el ele yapmayı tercih ederiz ancak biz yalnız bırakıldık. Kendi kuvvetlerimizle harekete geçtik. Terörizmle mücadelede önemli olan şey, tüm devletlerin tüm terör örgütlerine karşı tek bir yaklaşımı desteklemesi gerektiğidir.” diye konuştu.

Eker, Türkiye’nin operasyonu ile ilgili İngiltere’nin duruşuna da değinerek, “İngiliz hükümetinin, Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin duruşunu takdir ediyoruz. Özellikle de (Suriye’de) PYD unsurlarına katılan, ardından ülkelerine dönen ve burada gözaltına alınarak yargılanmasına başlanan İngiliz vatandaşlarının durumuyla ilgili olarak, resmi beyanlarından memnuniyet duyuyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

Panele, Eker ve Lord McInnes’in yanı sıra Londra merkezli Kraliyet Silahlı Kuvvetler Enstitüsünde (RUSI) Ortadoğu Çalışmaları Birimi Araştırmacısı Michael Stephens, UETD İngiltere Başkanı Erdal Yetimova, çok sayıda öğrenci ve akademisyen katıldı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye’nin Afrin bölgesindeki Zeytin Dalı Harekatı’yla ilgili olarak “Türkiye’nin kendi sınırlarının güvenliği konusundaki meşru çıkarını tanıdığını” bildiren İngiliz hükümeti, “İngiltere, Türkiye ve diğer müttefikleri ile Suriye’de istikrarı temin edecek, gerilimi tırmandırmaktan geri duracak ve Türkiye’nin güvenlik çıkarlarını koruyacak çözümler bulmak için yakın iş birliği yapmaya kararlı olduğunu” duyurmuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.