kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3234
EURO
35,0716
STERLIN
40,9660
BITCOIN
$70.672
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Hornsey Atatürk Okulu Avrupa birincisi oldu

HOLLANDA’NIN Rotterdam kentinde gerçekleşen 14. Avrupa Türk Halk Oyunları yarışması, TC Rotterdam Başkonsolosluğu himayelerinde ve Türk Halk Oyunları Vakfı’nın katkılarıyla düzenlendi.

Hornsey Atatürk Okulu Avrupa birincisi oldu
01.03.2018
0
A+
A-

HOLLANDA’NIN Rotterdam kentinde gerçekleşen 14. Avrupa Türk Halk Oyunları yarışması, TC Rotterdam Başkonsolosluğu himayelerinde ve Türk Halk Oyunları Vakfı’nın katkılarıyla düzenlendi. 14. Avrupa Türk Halk Oyunları yarışmasında Hornsey Atatürk Okulu Halk Dansları Ekibi birinci gelerek Avrupa’nın en iyisi olduğunu yeniden kanıtladı.

25 Şubat Pazar 2018 günü Theater Rotterdam Schouwburg salonunda gerçekleşen yarışmada 11 ekip Avrupa’nın en iyisi olmak için kıyasıya mücadele etti. Avrupa’nın farklı ülkelerinde faaliyet gösteren halk dansları ekiplerinin biraraya geldiği Rotterdam şehrinde çok çekişmeli ve heyecanlı bir mücadele yaşandı.

Yarışmaya 20 dansçı, 7 müzisyen, yönetim kurulu ve ailelerden oluşan 45 kişilik kafileyle, Atatürk Okulları- Londra adıyla katılan ekibimiz muhteşem gösterileriyle birinciliği kazandı. Dokuz dakikalık gösteri programlarında, 3 kez kostüm değiştiren Hornsey Atatürk Okulu folklor ekibi, Kıbrıs Halk Dansları’ndan Susta, Bahriyeli Çiftetellisi, Arabiye 2, Bardak Oyunu, Çiftetelli ve Orak oyunlarından oluşan gösterileri ve canlı müzik grubu ile yarışmayı izleyen yüzlerce konuğu ve jüriyi büyüledi. 20 dansçı ve 7 müzisyenle harika bir performans sergileyen, gösterilerinin bitiminde dakikalarca ayakta alkışlanan Hornsey Atatürk Okulu, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’na üye olup kendi dallarında uzman, Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen 5 ve Rotterdam şehrinden de 2 kişi, toplam 7 jüri üyeleri tarafından 92.5 puanla birinci seçildi.

Yaklaşık 7 saat süren gösterilerin ardından sonucun açıklanmasıyla büyük bir mutluluk yaşayan kafile gözyaşlarına hakim olamadı. Avrupa Halk Dansları Birinciliği’nden duyduğu mutluluğu dile getiren ekibin eğitmeni kendilerine sonsuz destek veren Hornsey Atatürk Okulu yönetim kuruluna teşekkür ederek; ‘Bu yarışma bizim için imkansızı başarmak gibi birşey çünkü Büyükler Halk Dansları yarışması ve katılan ekiplerin dansçılarının en küçüğünün yaşı 19 iken benim ekibimde bir dansçım hariç tüm dansçılarım 18 yaşın altında ve en küçüğümüz 12 yaşında. Yarışmaya katılırken bunun biliyorduk ama başaracağımıza inandık ve çok çalıştık. Çok zor şartlarda kendi kültür ve geleneklerimizi çocuklarımıza öğretmeye çalışıyoruz. Bu yarışma için hepimiz çok çalıştık, inandık ve başardık. Ekibimle gurur duyuyorum. Kendi Kıbrıs Türk Kültürü’müzle Avrupa’da böylesine büyük bir başarı sağlamak bizim için çok önemlidir’ dedi.

Atatürk Okulları Başkanı Türker Çakıcı da “Bugün hepimizin gurur günüdür. Atatürk Okulları yönetim kurulu olarak ekibimizi, öğretmenlerini, müzisyenlerimizi, velilerimizi ve bu büyük hayalin gerçek olması için emek veren herkesi kutluyorum. Türk Okullarını büyük zorluklar ve imkansızlıklar altında devam ettirmek için var gücümüzle uğraşıyoruz, kazandığımız bu başarılar da bizlere herşeyi unutturuyor. Geçen yıl bu ekibimizle Almanya’da küçüklerde şampiyon olmuştuk, bu yıl da büyüklerde. Artık Avrupa’nın en iyisi olduğumuzu kanıtladık. Bizi destekleyen herkese teşekkür ediyorum” diyerek “Şimdi yeni hedefimiz dünya birinciliğidir” diye de ekledi.

Atatürk Okulları Koordinatorü Zeliş Tekman Özakınsel de ‘‘Mutluyuz, gururluyuz şampiyonuz. Atatürk Okulları Ailesi olarak sahnede devleşerek kendilerinden yaşça kat kat büyük ekiplerle nasıl yarışarak birinciliği bize hediye ettiklerine şahit olduk. Bizim miniklerimiz Rotterdam’da bir tarih yazdılar, onlarla gurur duyuyoruz.” dedi ve “En küçüğümüzün 12 yaşında olduğu minik yürekli devlerimiz önce hocalarına sonra da kendilerine inandılar. Bu büyük inançla da hep dediğimiz gibi gittik, aldık ve geldik.” diye de ekledi.     

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.