kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.790
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
10°C
LONDRA
10°C
Parçalı bulutlu
Pazar Parçalı bulutlu
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C

Montague Road Mezarlığı için harekete geçtiler

TOPLUM arasında Montague Road Mezarlığı olarak bilinen Tottenham Park Mezarlığında yaşanan birtakım sıkıntıların giderilmesi için harekete geçildi.

Montague Road Mezarlığı için harekete geçtiler
22.02.2018
0
A+
A-

TOPLUM arasında Montague Road Mezarlığı olarak bilinen Tottenham Park Mezarlığında yaşanan birtakım sıkıntıların giderilmesi için harekete geçildi.

Tottenham Park Mezarlığını Koruma Derneği öncülüğünde yürütülen kampanyaya birçok siyasinin yanı sıra toplumdan da büyük destek geldi. Grand Palace’ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya İngiltere Parlamentosu Lordlar Kamarası Üyesi Barones Meral Ece başta olmak üzere, Enfield Belediyesi Meclis Üyeleri Ayfer Orhan ve Yasemin Brett, Wymondham Town Belediye Meclis Üyesi Suzan Nuri, Walham Forest Belediyesi Meclis Üyesi Nick Halebi’nin yanı sıra İşçi Partisi Southgate Milletvekili

’un da katıldı. 50’den fazla kişinin katıldığı toplantıda açılış konuşmasını Barones Meral Ece yaptı. İşçi Partili vekiller Joan Ryan ve Kate Osamor’un da kendilerini desteklediklerini belirterek sözlerine başlayan Barones Ece, uzun zamandır farklı platformalar üzerinde gerçekleştirilen çalışmaların geçen sonbahardan itibaren daha yoğun bir şekilde yürütüldüğünü dile getirdi. “Geçen yaz annemin, babamın ve kardeşimin mezarını ziyaret etmek istedim fakat yabani otlar, çöpler ve molozlar sebebiyle bunu yapamadım. Bu moralimi çok bozmuştu ve bir şeyler yapmam gerektiğini düşündüm ve dernekle görüştüm.” diyen Ece, toplantıya katılanlara “Buradasınız, çünkü size ve desteğinize ihtiyacımız var.” dedi. Civardaki diğer mezarlıkların belediyeye bağlı olduğu için gayet düzenli ve temiz olduklarını ifade eden Ece, Tottenham Park Mezarlığında yaşanan sorunların nedeni olarak özel bir işletme tarafından yönetilmesine bağladı. Konuyla ilgili tüm yetkili memurlara ve bürokratlara mektup yazarak yaşadıkları sorunların çözüm yollarını aradığını söyleyen Ece, mezarlığın özel bir şirkete ait mülkiyet olduğuna bakmaksızın, belediyenin mülk sahibini zaruri iyileştirmeler yapmaya zorlama gücüne sahip olduğunu bulduğunu ifade etti.

“MEZARLIK GÜVENLİ DEĞİL”

“Mülk sahipleri mezarlığı daha güvenli bir yer haline getirebilir, engelli bireylerin erişimi, sağlık ve güvenlik gerekçeleri için genel çevre düzenlemesi yapabilir. Kamuya hizmet veren her özel şirketin güvenli olması beklenir. Tottenham Park Mezarlığı güvenli değil, tehlikeli.” diyen Ece, ziyaretçilerin yeni kazılan ve sonrasında üzeri plastik bir örtü ile kapatılan açık mezarlara düşüp hayatlarını kaybedebileceklerini ifade etti.

Ece mezarlık farklı zamanlarda çekilen fotoğraflarla yaşadıkları sorunları bir slayt sunumu ile anlattı. Ece’nin sunumunun ardından toplantıya katılanlar mezarlıkta yaşadıklarını dile getirerek, izlenmesi gereken yol haritasının çizimine yardımcı oldu. Toplantıya katılan Waltham Forest Belediyesi Meclis Üyesi Nick Halebi konuyla ilgili mezarlık yönetimiyle görüştüğünü, sorunları dile getirdiğini ve çözülene kadar bu işin peşini bırakmayacağını ifade ederken, Enfield Belediyesi Meclis Üyeleri Ayfer Orhan ve Yasemin Brett de kendi üzerlerine düşenleri yapacakları konusunda teminat verdi.

Yapılan toplantının ardından Enfield Belediyesi görevlileri mezarlıkta incelemeler yaptı. Yapılan incelemenin ardından sorunların giderilmesi için mezarlık 1 hafta süreliğine ziyaretçilere kapatıldı.

Barones Meral Ece

Bambos Charalambous

Ayfer Orhan.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.