kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5581
EURO
34,9788
STERLIN
40,6175
BITCOIN
$64.338
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
13°C
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

“Bizler toplumun birer aynasıyız”

BRİTANYALI yazarlar ve şairler, okurlarıyla birlikte Britanya Alevi Federasyonunda bir araya gelerek “Bizler toplumun birer aynasıyız” dedi.

Britanya Alevi Federasyonunda, 17 Şubat Cumartesi günü gerçekleşen etkinlikte, Britanya’da yaşayan Türkçe konuşan ve yazan yazarlar ve şairler kitapları ile birlikte okurlarıyla buluştu ve kitaplarını tanıttı.

İngiltere’de yaşayan yazarları ve şairleri bir araya getiren Britanya Alevi Federasyonu, yazarların birbirleri ile tanışmasına ve okurlarıyla kitaplarını tanıtmalarına vesile oldu.


Etkinliğe katılan yazarların ve şairlerin arasında, Ali Erdoğan, Canan Aktaş, Dursaliye Şahan, Gülsüm Coşkun, Kadim Laçin, Kamil Küpeli, Leyla Aslan, Niyazi Özkan, Özgür Aydemir, Sultan Karataş ve Yaşar İsmailoğlu vardı.

Etkinlikte ilk sözü alan BAF Başkanı İsrafil Erbil, bu etkinliğin kurumlaşmak için ilk adım olduğunu vurguladı ve ifadesine şöyle devam etti:

“Bizim buradaki amacımız ve isteğimiz, kalem emekçilerimizin kurumlaşmasıdır ve böylece onların rol model kurumlar oluşturmasıdır. Yazarlarımızdan oluşan bir resmi kurumun çıkması ve kurumun bizlere ve gelecek nesillerimize örnek olmaları en önemli isteğimizdir. Düzenlenen bu etkinlikle yazarlarımızın kitapları, halk ve çocuklar ile buluşması bizler için çok değerli ve anlamlı. Kalem emekçilerimizin bu alanda koydukları emekler ile toplumumuza bir ışık tutuyor” dedi.

Yazarların arasında kendisinin en yaşlısı olduğunu belirten Ali Erdoğan, yazarların toplumun birer aynası olduklarını söyledi ve özellikle halkın ve çocukların farklı çeşitlerde kitaplar okumalarını istedi.

Erdoğan, “Mutluluk pınarında susuzluğunu gidermek istiyorsanız kitap okuyunuz” dedi.

Yazarlar ve şairler tek tek kendilerini ve kitaplarını tanıttı ve Britanya Alevi Federasyonunun böyle bir etkinliğe ev sahipliği yaptıkları için ve duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

Yaşar İsmailoğlu ve Gülsüm Coşkun yazdıkları şiirleri okudu, Leyla Aslan yazdığı türkü seslendirdi ve Sultan Karataş komik bir mizah okuyarak etkinlik sona erdi.

Britanya Alevi Federasyonunda toplanan yazarlar, etkinlik sonrası bir toplantı gerçekleşti ve kurumlaşmak için gerekenleri yapacaklarını açıkladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.