kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5490
EURO
34,7341
STERLIN
40,5705
BITCOIN
$63.256
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
9°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Cemevi yönetimine uyarı gibi tebrik mesajı

Cemevi yönetimine uyarı gibi tebrik mesajı
10.01.2018
0
A+
A-

İNGİLTERE’DE faaliyet yürüten bazı köy ve yöre dernekleri yeni açılan İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi hakkında uyarı gibi tebrik mesajı yayınladı.

Uzun bir süredir yapımı devam eden ve geçen Pazar günü binlerce kişinin katılımı ile açılışı yapılan İngiltere AKM ve Cemevi yönetimine köy ve yöre dernekleri yönetimleri tarafından ortak bir mesaj gönderildi. Bozca Der, Tilkililer Dayanışma Derneği, Alxas Kom, Paz-Der, Nurhak Kültür Merkezi, Kırkısraklılar Dayanışma Merkezi, El-Com, Kürecikliler Derneği, Dersim Der, Göksun Der, Koçgiriler Derneği, Demircilik Derneği, Gürünlüler Derneği ve Zedikanlılar Derneği yönetimlerinin imzası bulunan açıklamada cemevinin mevcut ve bundan sonraki yöneticilerine yönelik uyarı gibi ifadeler yer aldı. Mesaj bazı kişiler tarafından destek görürken bazı kişiler tarafındansa cemevine ve yönetimine haksızlık olarak kabul edildi.

Sosyal medya üzerinden kamuoyuna duyurulan mesaj şöyle:

“Bizler aşağıda imzası bulunan ve binlerce üyesi olan köy ve yöre dernekleri olarak İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevinin çalışmalarını yakından takip etmekteyiz. Bundan sonraki çalışmalarının da takipçisi olacağız. Dolayısıyla aşağıdaki çağrıyı Cemevinin mevcut ve önümüzdeki dönem seçilecek yönetim kuruluna sunuyoruz.

Cemevlerimiz hiçbir koşul altında herhangi bir siyasi partinin arka bahçesi olarak görülmemelidir ve tüm demokratik ve Alevi değer yargılarına eşit mesafede yaklaşmalıdır.

Cemevlerimizin ve Alevi Kültür Merkezlerimizin kapısı hiç bir koşul altında insan katliamı gerçekleştirenlere açık olmamalıdır. Bu tarz istek ve taleplere mesafeli durmalıdır.

İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevimiz inanç kurumu olarak herhangi bir biçimde dil ve ırk ayırımı yapmaksızın kapılarını tüm Alevilere açmalıdır.

Kuşkusuz ki çağdaşlaşmanın en temel ölçütlerinden birisi kurumsallaşmadır. Bu temelde gerçekleşecek kongrede yer alacak olan tüm listelerin önceliği Alevilerin değer yargılarını yaşatmak ve bu temelde çalışma yürütmek olmalıdır.

Her ne kadar kurumlar olarak arzumuz inanç merkezimizin kongreye çarşaf liste olarak girmelerinin yanında olsa da bu kongrede seçilemeyen listelerin seçilen yönetim kurulu ile birlikte çalışıp Alevi değer yargılarını yaymanın çabası içerisinde olmalarını talep ediyoruz.

Cemevi ve Alevi Kültür Merkezinin yukarıda belirtilen kriterler çerçevesinde inanç kurumumuzun demokratikleşmesi için çalışma yürüten tüm oluşumlara karşılıklı saygı ve anlayış çerçevesinde yaklaşmasını öneriyoruz.

Cemevi ve Britanya Alevi Federasyonu koordineli çalışarak toplumumuzun gelişimine daha katkılı olacağına inanıyoruz. Bu temelde emeklerinizi kutluyor, büyük emeklerle var edilen dergahın tüm insanlarımız için hayırlı olmasını diliyoruz.”

 

Yorumlar

  1. MUSTAFA KENDIR says:

    Ben tilkiler yönetim de bana tam yerınde bır mesajdı
    Bizler koy ve yore derneklerin metinde belirtildigi gibi cemevi yönetimi alevi yurttaşlar hizmet etmeli Bütün alevi toplumunu bir araya getirmeli
    Federasyonla kesinlikle zıt gidememeli iki kurum birlikte alevi degerlerin halkimiza hizmet olarak vermektedir
    Bundan sonra da cemevi ve federasyon la yakın temasta olacagız saygılar