kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3212
EURO
35,0652
STERLIN
40,9554
BITCOIN
$70.778
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Hüseyin Kanatlı Londralılarla buluştu

KIBRISLI Türk duayen sunucu Hüseyin Kanatlı, Londralılarla buluşarak kitabını imzaladı.

Hüseyin Kanatlı Londralılarla buluştu
06.11.2017
0
A+
A-

KIBRISLI Türk duayen sunucu Hüseyin Kanatlı, Londralılarla buluşarak kitabını imzaladı.

Doğduğu günden başlayarak ta öğretmenlik yıllarının sonuna kadar geçen süreyi kaleme alan Hüseyin Kanatlı, “Uçan Yıllar” adlı kitabını imzaladı. Haringey’deki Kıbrıs Türk Toplum Merkezinde gerçekleşen etkinliğe KKTC Londra Temsilciliğinden Kültür ve Eğitim Ataşesi Gülgün Özçelik ve birçok toplum temsilcisi katıldı. Programda selamlama konuşmasını ünlü oyuncu ve yazar Osman Balıkçıoğlu yaptı. Balıkçıoğlu imza gününe katılan herkese teşekkür ederek, “Yıllarını radyoculuğa, televizyonculuğa, yazarlığa, sunuculuğa vermiş çok değerli bir ismin burada bulunması beni çok sevindiriyor.” dedi.

Balıkçıoğlu’ndan sonra mikrofonu alan Hüseyin Kanatlı duygu ve düşüncelerini dile getirdi. “Londra benim için apayrı bir yere sahip. Şimdiye kadar Londra’ya yaptığım ziyaretlerim içindeyse bu ziyaretim daha farklı. Buraya görevli olarak geldiğim veya akrabalarımı görmek adına, muhtelif sosyal etkinliklerde bulundum zamanlar oldu ama ilk kez kendi adıma buradayım. Bu benim için bambaşka bir heyecan oldu. Malum Kıbrıs’ anlatmaya gerek yok; hemen hepimiz Kıbrıslıyız, biliyoruz. 1931 yılında doğmuşum; yani o kadar gencim. Biliyorsunuz 1931 yılı Kıbrıs’ın ateşlendiği günlerdi. Kitabım 1931’den başlıyor; çocukluğumu, okul devrelerimi, Baf’ı köşe bucak anlatıyorum. O yılların Kıbrıs’ını anlatıyorum. Kitabımda öğretmenliğimin sonuna kadar yaşanmış, gerçek hikayeler var. Uçan Yıllar kitabımın ikincisinde ise sunuculuk ve yayıncılık hayatımdan hikayeler yer alacak. Kitabın ikinci serisinin önümüzdeki yılın ilk aylarında sizlere takdim edeceğim.”

Kanatlı’nın konuşmasının ardından Limasollular Derneği UK Başkanı Arife Retvan da söz aldı. Retvan, “Yıllar önce ilkokul sıralarındayken, çok değerli Hüseyin hocamız bizim karşımıza çıkmıştı. Yıllar sonra yine bizlerle birliktedir. Gerçekten duygusal anlar yaşıyoruz. Geçen akşam çok güzel bir kalabalık, çok güzel bir Londra gecesi yaşadık. Kendisine davetimizi kabul edip geldiği için çok teşekkür ediyoruz.”

Kemal Uzunlar, “Hepimiz için özellikle benim için çok özel bir gün. Duayenimiz Hüseyin Kanatlı ile birlikte olmak benim için unutamayacağım bir mutluluktur.” diyerek bir şiir okudu. Uzunlar’ın şiir performansının ardından Şener Derviş bir şarkı söyledi. Derviş’in söylediği şarkının ardından konuklarıyla tek tek ilgilenen Kanatlı, onlar için kitaplarını imzaladı.

KANATLI’YA VEFA GECESİ

Hüseyin Kanatlı için Cyprus Garden’da vefa gecesi düzenlenecek. Ücretsiz olarak gerçekleşecek etkinlik 9 Kasım Perşembe saat 19.00’da başlayacak. Adres: The Fairways, Southend Road, E4 8TA, Londra

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.