kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3281
EURO
35,0599
STERLIN
40,9668
BITCOIN
$70.652
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Doğru beslenme semineri (Videolu haber)

TWPA’DA başlatılan seminerler serisi Beslenme Danışmanı Çiğdem Seçen’in “Beslenme” semineriyle devam etti.

TWPA’DA başlatılan seminerler serisi Beslenme Danışmanı Çiğdem Seçen’in “Beslenme” semineriyle devam etti.

Türk Kadınları Yardımlaşma Derneği (TWPA) yaz tatilinin ardından başlattığı aktivite ve seminerlerine bir yenisini ekledi. Çağımızın en büyük sorunlarından biri olan yanlış beslenme konusuna dikkat çekmek isteyen TWPA yönetimi, beslenme semineri düzenledi. TWPA’nın merkezinde 3 Kasım Cuma sabahı 11.00’de yapılan seminerin konuşmacı Beslenme Danışma Çiğdem Seçen oldu. Konuşması öncesi katılımcılara yüz egzersizinin nasıl yapılması gerektiğini uygulamalı olarak gösteren Seçen, doğru beslenmenin ne olduğunu, faydalarını ve nasıl yapılması gerektiğini anlattı.

GÜNE ILIK SU İLE BAŞLAYIN

Sabahları daha dinç uyanmak ve metabolizmasının daha düzgün çalışmasını isteyenlere “Güne ılık su ile başlayın.” diyen Seçen, Asyalıların sağlıklı ve uzun yaşama sırlarından birinin bu olduğunu ifade etti. “Yağlı bir tavaya soğuk su döktüğünüzde o yağ gitmez ama sıcak su döktüğünüzde yağ çözülmeye başlar. Sabahları ılık limonlu su çok faydalıdır. Suyu az içtiğimiz için baş ağrısından tutun birçok ciddi hastalığa neden olur.”

KAYISI ENERJİ DEPOSU

Sabahları en az iki bardak ılık su ile güne başlama tavsiyesinde bulunan Seçen, kuru kayısı da önerdi. Seçen, “Kayısı vücudunuzun şeker ihtiyacını karşılayacaktır.” dedi.

KOLESTEROLE KARŞI CEVİZ

Kolesterol hastalarının gece ılık suya iki üç adet ceviz koyup, sabah uyandıklarında bu sunu içmelerini ve cevizleri yemelerini tavsiye eden Seçen, “Cevizin içerdiği magnezyum ve omega vücudumuza iyi gelecektir.” dedi.

DETOKS İLE ZİNDE KALIN

İnsan vücudunun kuru ve sıvı gıdaya ihtiyaç duyduğu gibi suya da ihtiyaç duyduğunu belirten Seçen, detoks suları ile zinde kalınabileceğini anlattı. “Suyunuza katacağınız karanfil, tarçın ve taze zerdeçal hem su içme isteğinizi artıracak, hem de sizi zinde tutacak.”

BİTKİ ÇAYIYLA GÜZELLEŞİN

Bilim insanlarının yaptığı araştırmalar neticesinde siyah çayın kanı incelttiğinin ortaya çığını dile getiren Beslenme Danışmanı Seçen, yeşil çay ve bitki çaylarının sağlığa faydalarını anlattı. “Yeşil çay veya bitki çayları içmeye çalışın. Kültürümüzden gelen siyah çay alışkanlığı sağlığımızı kötü etkileyebilir çünkü siyah çayın kanı incelttiği ortaya çıkmıştır. Kuru papatya ve kuru küçük güller hem ciddinize iyi gelecek hem de genç görünmenize yardım edecek.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.