kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3397
EURO
35,1175
STERLIN
41,0857
BITCOIN
$70.615
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

7. Britanya Alevi Festivali Sheffield’da son buldu

BU yıl 7.si düzenlenen Britanya Alevi Festivali, Sheffield’da yapılan park şenliği ile son buldu.

BU yıl 7.si düzenlenen Britanya Alevi Festivali, Sheffield’da yapılan park şenliği ile son buldu.

Alevi kültürü ve öğretileriyle harmanlanan Britanya Alevi Festivali, bu yıl da on binlerce kişiyi bir araya getirdi. Birleşik Krallık’ın farklı bölgelerinde paneller, anma etkinlikleri, park şenlikleri, tiyatro gösterileri ve konserlerle gerçekleşen Festival, 9 Temmuz Pazar günü Sheffield’da düzenlenen park şenliği ile son buldu.

Maraş ve Çorum olayları başta olmak üzere geçmişten günümüze hayatını kaybedenler adına saygı duruşuyla başlayan etkinliğin açılışı Mehmet Yüksel Dedenin gülbanklarıyla gerçekleşti. Gülbankların yakılmasının ardından çocuklar, gençler ve yetişkinlerden oluşan onlarca kişi semaha durdu. Yapılan konuşmaların Muazzam bir ahenkle gerçekleşen semahın ardından konuşmalara geçildi.

Orta Britanya’da binlerce Alevi ve Alevi dostlarını bir araya getiren etkinliğe Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Mat ve BAF Başkanı İsrafil Erbil de katılarak birer konuşma yaptı.

Yapılan konuşmalarda birliğin, inancın, barışın ve demokrasinin önemine vurgular yapıldı. Aynı gün Türkiye’de sona eren Adalet Yürüyüşüne destek amaçlı temsili bir yürüyüş gerçekleşti.

Yürüyüşün ardından sahne alan müzik grupları katılımcıları kah hüzünlendirdi kah da şenlendirdi. Güneşli ve sıcak havaya rağmen katılımcılar omuz omuza vererek halay çekti. Onlarca kişinin katıldığı halaylar, renkli görüntüler oluşturdu.

Birçok sanatçının sahne aldığı etkinlikte Türkiye’nin en iyi ozanlarından Arif Sağ’ın oğlu, Tolga Sağ da sahne aldı. Yaklaşık bir saat süren Tolga Sağ performansının ardından Alevi yetkililer sahnede katılımcılarsa sahne önünde el ele tutuşarak, “Gelin Canlar bir olalım” deyişini okudu.

Britanya’nın dört bir yanından yaklaşık 5 bin ziyaretçi ağırlayan etkinliğe Sheffield’daki Springs Park ev sahipliği yaptı.

Organizede büyük katkısı olan araştırmacı yazar Turan Eser “Etkinliğimiz Pir Sultan Abdal ve Robin Hood’u buluşturdu. Festival içinde yapılan temsili Adalet yürüyüşü ve sloganlarımız Semih ve Nuriye ile dayanışma içinde olduğumuzu anlattı.” dedi.

Festivalde organize eden Alevi kurumları adına konuşan BAF Başkan Yardımcısı İsmail Aslan ise festivallerin ve etkinliklerin gelecek açısından önemli olduğu kadar bugün verilen hak hukuk ve adalet mücadelesinde de önemli rol oynadığını söyledi.

Haberin video ve fotoğrafları aşağıda.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1473619992699234.1073741848.332247573503154&type=1&l=c7babb6f2c

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.