kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5010
EURO
34,5831
STERLIN
40,4404
BITCOIN
$62.990
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Çarşamba Hafif yağmur
13°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Cuma Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cumartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

İş ve siyaset dünyası iftarda buluştu

Müstakil İş Adamları Derneği İngiltere (MÜSİAD UK) tarafından düzenlenen iftar iş ve siyaset dünyasından isimleri bir araya getirdi.

Müstakil İş Adamları Derneği İngiltere (MÜSİAD UK) tarafından düzenlenen iftar iş ve siyaset dünyasından isimleri bir araya getirdi.

Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, KKTC Londra Temsilcisi Büyükelçi Zehra Başaran, Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Çınar Ergin, Müsteşar Cem Işık, Ticaret Müşaviri Aytuğ Göksu, Yardımcısı Ahmet Enes Tekcan, Yunus Emre Kültür Merkezi Müdürü Mehmet Karakuş, Londra Belediye Başkan Yardımcısı Matthew Ryder ve Hackney Belediye Meclis Üyesi Mete Çoban’ın yer aldığı iftara, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Yoğun katılım ile gerçekleşen iftar yemeği Aziziye Camisi İmamı İsmail Engin Çoban’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İmam Çoban’ın okuduğu ezan ile oruçlarını açan davetlilere, MÜSİAD UK Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Bulgurcu kısa bir konuşma yaparak “Hoş geldiniz.” dedi.

İçilen çorbalar ve yenilen aperatiflerin ardından MÜSİAD UK Başkanı Uğur Yılmaz, Londra Belediye Başkan Yardımcısı Matthew Ryder ve Büyükelçi Abdurrahman Bilgiç konuşmalar gerçekleştirdi.

İlk söz alan MÜSİAD UK Başkanı Uğur Yılmaz, kuruluşları hakkında bilgi vererek MÜSİAD’ın Türkiye’nin en köklü iş adamları kuruluşu olduğuna dikkat çekti. MÜSİAD’ın şemsiyesi altındaki kuruluş ve üyeler hakkında da konukları bilgilendiren Yılmaz, davete katılanlara teşekkür etti.

Uğur’un ardından Londra Belediye Başkan Yardımcısı Matthew Ryder konuklara hitabetti. Ryder konuşmasına davet için MÜSİAD UK yöneticilerine teşekkürle başladı. Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan adına da “Hayırlı Ramazanlar” diyen Ryder, toplumlar arası ilişkilere değindi. Özellikle İngiltere ve Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin önemine vurgu yapan Ryder, bu kapsamda faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların katkılarından bahsetti.

TÜRK İNGİLİZ TİCARİ İLİŞKİSİ

Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ise yaptığı konuşmada Türkiye ve İngiltere arasındaki ticari ilişkinin kuvvetine ve devamlılığına vurgu yaptı.

Siyasi ilişkilerin yanı sıra Türkiye’nin dış ticarette de en büyük partnerlerden birinin İngiltere olduğuna işaret eden Bilgiç, iki ülke arasındaki ticaret hacminin yıllık 17 milyar dolara ulaştığını kaydetti.

İftar yemeği, Süleymaniye Cami İmamı Burhan Aygün hocanın yemek duası ile son buldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.