kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
STERLIN
40,9020
BITCOIN
$67.188
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
20°C
LONDRA
20°C
Parçalı az bulutlu
Pazartesi Açık
13°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Çarşamba Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Perşembe hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

İbrahim Mehmet İngiliz Parlamentosu için yarışacak

İbrahim Mehmet, İngiliz Parlamentosu için Göçmenlik Bakanı James Brokenshire ile yarışacak.

İbrahim Mehmet İngiliz Parlamentosu için yarışacak
28.03.2014
0
A+
A-

ibbymehmet web

İbrahim Mehmet, önümüzdeki sene Göçmenlik Bakanı James Brokenshire ile yarışacak. İngiltere’de ana muhalefet İşçi Partisi, Güneydoğu Londra’nın yeşillikleriyle bilenen Bexley bölgesinde Kıbrıslı Türk aday ile yarışacak.

Muhafazakar Parti’nin kalesi olarak bilinen bölgede 27 yaşındaki İbrahim Mehmet, hem belediye meclis üyesi hem de parlamento adayı olarak partisini temsil edecek.

22 Mayıs yerel seçimlerde Kent sınırı yakınlarında Colyers’den belediye adayı olan Mehmet, 2015’te ise mevcut Muhafazakar milletvekili James Brokenshire’a karşı yarışacak. Brokenshire, hükümette göçmenlikten sorumlu bakanlık görevini yürütüyor.

İngilizce lakabı “İbby” olan Mehmet, Londra Gazete’ye verdiği demeçte “Colyers’deki insanlar, hizmet peşindeler. Daha çok yerel meselelerle ilgileniyorlar – okullar ve çöplerin toplanması gibi” dedi. Genç politikacı Muhafazakarların yönettiği belediyenin içinde olduğu maddi sorunların ise İşçi Partisi için bir kazanç olabileceği görüşünde:

“Bexley Belediyesi’nde bütçe açığı çok büyük. Önümüzdeki iki sene içerisinde bir yerden 40 milyon sterlin bulmaları gerekiyor” diyen Mehmet, Brokenshire ile olan yarışının oldukça zor geçeceğini kabul ediyor. Geçmiş yıllardaki açık farka rağmen kazanmasının mümkün olduğunu düşünen İşçi Partisi adayı bu görüşünü “UKIP sağdaki oyları bölerse ve biz Liberal Demokratlara kırgın olan seçmenleri kendimize çekebilirsek, şansımız olabilir” sözleri ile ifade ediyor.

İbby’nin geçmişi, Kıbrıs’ın köklü ailelerine dayanıyor. Aslen Baf’tan gelen dedesi Ramadan, İkinci Dünya Savaşında Yunanistan’da Nazilere karşı savaşmış;1974 döneminde ise Rumlara esir kalmış. Aile bundan sonra İngiltere’ye taşınmış. İbby İngiltere doğumlu, ama Kıbrıs’la bağlantısının hiç kopmadığını ifade ederek şunları söylüyor: “Annem babam beni küçük yaştan Türkçe okullara yolladılar. Her yaz tatilinde ise Kıbrıs’a giderdik. Kıbrıs’ın yineden birleşmesini tam anlamıyla destekliyorum. Bana sorarsanız, milliyetçi olmadan kimliğine sahip çıkabilirsiniz ve bu gurur duyulacak birşeydir.”

ibbymehmet web 2

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.