kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4182
EURO
34,7855
STERLIN
40,6399
BITCOIN
$58.009
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
15°C
LONDRA
15°C
Hafif yağmur
Perşembe Orta şiddetli yağmur
14°C
Cuma Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazar kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

Gıda sektörünün en büyük işletmesi geliyor

Gıda sektörünün en büyük işletmesi geliyor
12.12.2013
0
A+
A-

HP1Holland Bazaar daha büyük, daha kaliteli ve daha hesaplı ürün ve fiyatları ile yeni deposuna taşınmaya hazırlanıyor.

2007 yılında kurulan Holland Bazaar firması önümüzdeki yıla Londra gıda sektörü için de önemli bir atılımla başlayacak. Her türlü sebze-meyvenin yanısıra gıda işletmelerinin ihtiyaç duyduğu kola gibi alkolsüz içecek çeşitlerinden  yemeklik yağlara, kömürden süt gibi temel gıda maddelerine yüzlerce ürünü müşterilerine sunan firma, mevcut yerinin 4 katı büyüklüğünde bir binaya taşınıyor. Sektörde 24 saat hizmet anlayışını yerleştiren ve hesaplı fiyatları ile her gün yüzlerce işletme sahibini çeken Holland Bazaar, yeni yerinde servis ve ticaret kapasitesini de arttırmayı hedefliyor.

Holland Bazaar Direktoru Ali Matur.

Holland Bazaar Direktoru Ali Matur.

Adresinde bulunan ve 45 bin quare feet büyüklüğündeki depo, başta kentin kuzeyi olmak üzere Londra’nın en büyük gıda işletmesi olacak. Soğuk hava depoları, yüzlerce araçlık park alanı, yüzlerce çeşide ulaşan ürün yelpazesi ile küçük ve orta ölçekli işletmelerin yeni adresi olacak Holland Bazaar’ın 2014 atılımını, firmanın kurucusu Ali Matur’a sorduk. 1990’lı yıllardan bu yana gıda sektöründe faaliyet gösteren ve Londra’nın sebze-meyve hali New Spitalfields Market’in en büyük işletmesi olan Special Fruit’un de kurucusu olan Matur, düzenlemesi ve ek inşaatları 5 ay süren Edmonton’daki yeni binaya ilişkin bilgiler verdi.

Holland Bazaar için yeni bir bina arayışına neden girdiniz; yeni adres ticari faaliyetlerinize nasıl bir ivme kazandıracak?

Kurulduğu günden bu yana Holland Bazaar sürekli yükselen bir satış ve müşteri grafiği ile faaliyetlerini sürdürüyor. Firmamız, özellikle tüketim alışkanlıklarının değiştiği 2000’li yıllardan itibaren, küçük ölçekli marketleri en çok cazip kılan sebze-meyve ile öne çıktı. Zira, taze ve hesaplı fiyatlarla satılan sebze-meyve, süpermarket zincirlerinin giderek dominant hale gelmeye başladığı perakende sektöründe, küçük ve orta ölçekli işletmelere, dev zincirlerle rekabet  şansı veren en önemli ürün çeşidinin başında geliyor. Tüketiciler sebze-meyve ihtiyaçlarını, zincir işletmelerin daha pahalı ve tazeliğini koruyamayan reyonlarından  karşılamak yerine lokal ve küçük marketlerini tercih etmeye yöneldiler.Holland Bazaar olarak bu noktada işletme sahiplerinin her zaman yanında olduk. Fiyatlarımızla, dev zincir işletmelerle rekabet şansı elde etmelerine zemin yarattık. Buna çalışkan ve cefakar market sahiplerinin de çabası eklenince, pek çok semtte zincir işletmelerde yanyana olmasına rağmen kazanmaya devam eden küçük ölçekli marketler cazibe merkezi olmaya devam ettiler.

image descriptionBir kaç yıl önce de, 30’u aşkın ülkeden tedarik ettiğimiz sebze-meyve çeşitleri ile birlikte gıda işletmelerinin ihtiyaç duyduğu alkolsüz içecekler gibi ürünleri de satışa sunmaya başladık. Bu hizmetimiz geleneksel toptan gıda satışı anlayışını değiştirdi. Herhangi bir takeaway, restoran, café veya süpermarket, cola’dan KTC yağlarına kadar çok sayıda ürün çeşidi ihtiyacını, sadece bir adrese gelerek karşılamaya başladı. Cash&carry olarak bilinen gıda toptancılarının konseptini, her türlü sebze-meyve çeşitlerinin de bulunabileceği bir işletme modeline dönüştürmeyi hedefledik ve bunda da başarılı olduğumuza inanıyoruz. Ayrıca Londra’nın çeşitli bölgelerinden gelen yüzlerce müşterimizin yanısıra Manchester, Birmingham gibi kentlerden de işletmelerin taleplerine yanıt vermeye başladık.

Bu durum mevcut yerimizin dar gelmeye başlamasına yol açtı. Bugün günün her saatinde Holland Bazaar’da İngiltere’nin çeşitli bölgelerinden, farklı işletmelere sahip, farklı etnik kökenlerden gelen her türlü müşterimize rastlayabilirsiniz. Mevcut yerimizde artık park yeri dahi sorun haline gelmeye başladı ve artan talebi karşılamak için yeni yer arayışına yöneldik.

Önümüzdeki yılın Şubat ayında açmayı planladığımız yeni işletmemiz, gıda sektörünün buluşma noktalarından birisi haline gelecek.

Araştırmalar, Londra’ da faaliyet gösteren büyük ölçekli işletmelerin büyümelerinin önündeki en büyük engellerden birisi mekan sorunu olduğunu gösteriyor. Yeni binanızı bu açıdan nasıl değerlendiriyorsunuz?

Holland Bazaar açısından da yeni yer arayışları uzun bir süreç oldu. Nihayetinde Edmonton’da Cola fabrikası olarak bilinen sitenin içerisinde yanyana 2 mobilya deposunu birleştirerek devasa bir alan yarattık. 45 bin square feet alana kurulu binamız, soğuk hava depolarından satış noktalarına, ofislerden Tırlar için ayrı giriş noktalarına kadar her türlü detayı tasarlayarak oluşturduğumuz bir komplex oldu. Geniş park alanı ile müşterilerimizin araç rahatlığını da büyük ölçüde sağlıyoruz. Daha geniş ürün çeşidi sunmamıza imkan veren genişlikte bir mekan, bundan sonra gıda sektöründeki atılımlarımızı kolaylaştıracak bir alan yaratacak.

Neden ürün çeşitliliğini arttırıyorsunuz?

Firmamız kurulduğu günden bu yana küçük ve orta ölçekli gıda işletmelerinin ticaret potansiyellerini arttırmalarına destek olmayı hedefleyen bir anlayışla hizmet veriyor. Sebze-meyve çeşitlerine eklediğimiz meşrubat, yağ ve kömür gibi ürünler, bir gıda işletmenin ihtiyaçlarının, tamamını değilse de, önemli bir bölümünü tek bir merkezden karşılamalarını hedefledik. Giderek artan müşteri sayımız, süreç içerisinde işletmelerin beklentilerinin ne olduğu konusunda bir fikir edinmemizi sağladı. Yeni depomuzda hem daha çok ürün çeşidini hesaplı ve kaliteli biçimde sunabileceğiz hem de işletmecilere zaman açısından tasarruf sağlayacağız.

Küçük ve orta ölçekli firmaların yanısıra catering faaliyetlerine de yönelmeyi planlıyor musunuz?

Halen başta Londra olmak üzere İngiltere’nin değişij bölgelerinden çok sayıda catering firmasına da hizmet sunuyoruz. Düğün organizasyonu yapan firmalardan okul ve hastaneler gibi kamu kuruluşlarının gıda ihtiyacını karşılayan şirketlere kadar çok sayıda catering firmasına tedarikçilik yapıyoruz. Yeni işletmemizde de bu servisimiz devam edecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.