kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2633
EURO
34,9266
STERLIN
40,6017
BITCOIN
$61.510
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
20°C
LONDRA
20°C
Orta şiddetli yağmur
Çarşamba Kapalı
15°C
Perşembe Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Cumartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

Boksta da Türklerin olduğunu öğrettim

Şiar Özgül, “Artık promotör ve menajerler, başka Türk gençleri de profesyonel boks yapıyorlar mı diye araştırmalara başladılar. Bunda payımın olmasından dolayı sevinçliyim” dedi.

Boksta da Türklerin olduğunu öğrettim
29.12.2016
0
A+
A-

 

Şiar Özgül’ün, Slovak İvan Godor’u nakavtla yendiği son maçından bir görüntü.

İngiltere’de profesyonel boksta en başarılı Türk sporcu olan Şiar Özgül, “Artık promotör ve menajerler, başka Türk gençleri de profesyonel boks yapıyorlar mı diye araştırmalara başladılar. Bunda payımın olmasından dolayı sevinçliyim” dedi.

Bir ay sonra yapacağı kemer mücadelesi için antrenmanlarını yoğun bir şekilde sürdüren Şiar Özgül, Londra Gazete’ye konuştu. Boks sporuna 11 yıl önce Türkiye’de Fenerbahçe Kulübü’nde başladığını söyleyen 23 yaşındaki Özgül, Güney İngiltere şampiyonluğunu kazandığı takdirde Türkler tarafından alınmış ilk kemer olacağının altını çizdi.

Boksörümüz şunları söyledi: “Bugüne kadar bu sporda başarılı olamayan gençlerimize öncülük etmiş oluyoruz. Boksta, İngilizler, İrlandalı’lar ve siyahlar başarılı olmuştur. Türklerin profesyonel boks yaptığını bilmiyorlar bile.Şimdi promotörler ve menajerler bu sporu yapan başka Türk gençleri var mı diye araştırmalara başladılar. Bunda payımın olmasından dolayı sevinçliyim. Bunu biraz göstermiş olduk. Onlar,  başka milletlerden gençlerin de profesyonel boks yapmasını istiyorlar.

Şiar Özgül, daha önce kazandığı International Chalenger şampiyonluk kemeriyle.

Kendilerinin teşviki, anne –babaların destekleriyle 15-16 yaşlarında 4-5 gencin bu spora başladığını  ve amatör olarak maçlara çıktıklarını takip ettiğini söyleyen profesyonel boksörümüz, ilerde onların arasından da profesyonel olarak başarılı sporcular çıkacağına inandığını kaydetti.

Şiar Özgül, 26 Ocak’ta yapacağı Güney İngiltere şampiyonluğu finali için de iddialı konuşarak, “Yeni hedeflerim için kemeri almaya kararlıyım” dedi.

Danny Parsons’la Sheraton Grand London Park Lane Hotel’deki final maçı için toplumumuza da seslenen Şiar Özgül, kendine Avrupa ve Dünya şampiyonluğunun yolunu açacak bu önemli maçta seyirci desteğinin önemli olduğunu vurgulayarak, “ Onları yanımda görmek istiyorum” dedi.

Çalışmaları hakkında da bilgi veren boksörümüz, “Kemer maçı için hazırlıklarımı Barry Smith, Harry Andews ve Ağır Sıklet Boks Şampiyonu Anthony Joshua’nın hocası Tony Sims ile sürdürüyorum. Antrenman dövüşlerimi üç sıklette defalarca dünya şampiyonlukları kazanan Ricky Bruns ve WBC şampiyonu Ohara Davies’le yapıyorum. Fitness antrenmanlarım için de Jimy’den destek alıyorum” diye konuştu.

BOKSA FENERBAHÇE KULÜBÜ’NDE BAŞLADI

Amatör boksa 11 yıl önce Fenerbahçe Kulübünde adım atan 23 yaşındaki Tunceli’li Şiar Özgül, sıkletinde Türkiye şampiyonluğu ve ikinciliği kazandı. Türkiye’yi Almanya’daki turnuvalarda ve İstanbul’daki Ahmet Cömer Boks Turnuvası’nda temsil eden Özgül, üç yıl önce geldiği İngiltere’de boks kariyerine profesyonel olarak devam etme kararı aldı. Bugüne kadar yaptığı 13 maçı da son dördü nakavtla olmak üzere kazanan Şiar Özgül, son olarak Slovak rakibi Ivan Godor’u da beşinci rauntta indirerek Güney İngiltere (South Area) şampiyonluğu için ringe çıkma hakkını elde etti.

Şiar Özgül’ün kendi gibi profesyonel boksör olan ağabeyi Önder Özgül de süper orta sıklette bugüne kadar İngiltere’de çıktığı 10 karşılaşmadan da galibiyetle ayrıldı.

Şiar Özgül, bir maçtan sonra galip ilan ediliyor.

Şiar Özgül, antrenmanlardaki ekibiyle.

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.