kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
STERLIN
40,9020
BITCOIN
$67.009
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
21°C
LONDRA
21°C
Hafif yağmur
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Çarşamba parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C

Başkan’dan ilginç öneriler

Başkan’dan ilginç öneriler
06.03.2014
0
A+
A-
TTFF Başkanı Turgut Esendağlı, kulüplere iki tüzük önerisi teklif etti.

TTFF Başkanı Turgut Esendağlı, kulüplere iki tüzük önerisi teklif etti.

Türk Toplumu Futbol Federasyonu’nun Çarşamba akşamı yapılan Mart ayı aylık toplantısında Başkan Turgut Esendağlı, ilginç tüzük önerilerinde bulundu.

Cumartesi günleri oynanan İngiliz yarı profesyonel liglerinde forma giyen futbolcuların, Pazar günleri yapılan Türk Ligi’nde yer almalarının önlenmesini sağlayacak önerisini anlatanTurgut Esendaglı, bunun kulüpler arasında giderek büyüyen haksız rekabeti azaltacağını iddia etti.

Özellikle Türk Ligi’nde bazı takımların ücret ödeyip,   Ryman ve daha üst liglerden futbolcu getirerek, mali gücü zayıf rakiplerine büyük üstünlük

Kulüp temsilcileri, Başkan Esendağlı'nın önerilerini olumlu buldu.

Kulüp temsilcileri, Başkan Esendağlı’nın önerilerini olumlu buldu.

sağlamalarının önleneceğini ve  dengenin bulunacağını  belirten Başkan Esendağlı, bunun da amatör olan Türk Ligi’nin çekişmeli olmasını sağlayacağını öne sürdü.

Onaylandığı takdirde 2014-15 sezonundan itibaren uygulamaya girecek Esendağlı’nın önerisine, Ryman ve daha üst liglerde herhangi bir takımın kadrosuna bir kez daha girmiş futbolcu, o sezon Türk Ligi’nde oynayamayacak.

TAKIM ADINA SPONSOR İSMİNİN EKLENMESİ

Turgut Esendağlı’nın, toplantıda yaptığı ikinci önerisi de kulüp temsilcileri tarafından ilgiyle karşılandı.

Türkiye’de ve bazı ülkelerde değişik spor dallarında olduğu gibi kulüp adlarının yanına sponsor adlarının eklenmesini öneren Başkan Esendağlı, bu sayede takımların mali açıdan önemli rahatlamalar sağlayacağını kaydetti. Öneriye göre takımların adlarının sonuna eklenecek sponsor isimleri LFA’ye başvuruda belirtilmeyecek. Böylece sponsorların her değişmesinde LFA’ye yeni üyeik başvurusuna gerek kalmayacak.

Turgut Esendağlı’nın bu önerileri Mayıs ayında yapılacak özel tüzük toplantısında kulüplerin oylamasına sunulacak. Daha sonra bu öneriler, LFA tarafından da onaylandıktan sonra tüzük maddesi olarak uygulamaya sokulacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.