kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3698
EURO
34,9364
STERLIN
40,9441
BITCOIN
$69.863
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

“Futbol koçum tarafından 100 kez tecavüze uğradım”

Gençlik yıllarında eğitmenleri tarafından cinsel istismara uğrayan futbolcuların sayısının artışı, Londra polisi tarafından fark edildi.

“Futbol koçum tarafından 100 kez tecavüze uğradım”
25.11.2016
0
A+
A-
Andy Woodward

Andy Woodward

 

Cheshire Polisinin bugün yaptığı bir açıklamaya göre çocukluk ve gençlik yıllarında eğitmenleri tarafından cinsel istismara uğradığını itiraf eden kişilerin artışı, futbol sektörüne dair araştırma ve soruşturmaları derinleştirdi.

Tottenham and England eski futbolcularından Paul Stewart’ın Sky News’a yaptığı açıklamaya göre, çocukluk yıllarında futbolculuk hayallerinin ciddi istismara uğradığını ve hayallerini gerçekleştirmesi için futbol koçunun kendisine cinsel istismarda bulunma koşulu koyduğunu belirtti.

Paul Stewart

Paul Stewart

Şu an 52 yaşında olan adam, zamanında takım koçunun tehditler eşliğinde kendisi ile birlikte olduğunu ve eğer bu konuda polise giderse ailesini öldüreceğini belirttiğini itiraf etti.

Stewart açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Çok küçüktüm ve doğru olmadığını bilmeme rağmen yaptığımın tam anlamıyla farkında değildim. Takım koçum, eğer onunla istediklerini yapmazsam futbolcu olamayacağımı ve hayallerimi gerçekleştiremeyeceğimi belirtmişti. Futbolcu olmak benim çocukluk hayalimdi, bu yüzden yapılanlara göz yumdum. Sonrasında eğer konuşursam ailemi öldürmekle tehdit etti”

Zamanında Liverpool, Blackpool ve Manchester City gibi takımlarda da oynayan Stewart, kendisi gibi iki tane daha arkadaşının aynı şekilde cinsel istismara maruz kaldığını belirtti.

Futbol koçu, Barry Bennel

Futbol takım koçu, Barry Bennel

Yaşadığı zor zamanları anlatırken cinsel istismara uğramanın hayatındaki etkilerinden bahseden Stewart, gençlik yılları ve sonrasında değişen hayatını şu şekilde kaydetti:

“Yaşadıklarım sonucu kendimi uyuşturucuya ve içkiye verdim. Evliydim ve ne karıma ne de çocuklarıma duygularımı gösterebildim ya da yaşadıklarımı açıklayabildim. 41 sene boyunca yaşadıklarımı içimde tuttum ve aileme de yaşattığım zorluklar sebebiyle çok pişmanım”

Stewart’a ek olarak, Andy Woodward, Steve Walters ve David White gibi futbolcular da zamanında eğitmenleri olan ve genç çocuklara cinsel istismarda bulunma suçundan sabıkalı Barry Bennell’ın zamanında kendilerine cinsel taciz ve istismarda bulunduğunu açıkladılar. Zamanında Manchester City’de ve Crewe’da oynamış Chris Unsworth (44) ise, BBC’ye yaptığı açıklamada gençken takım koçu tarafından 50-100 kere tecavüze uğradığını belirtti.

Polis, Britanya’da bu durumda olan tüm sporcuların durum ne olursa olsun polise başvurmaları gerektiğinin altını çizdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.