kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2220
EURO
35,0276
STERLIN
40,8907
BITCOIN
$66.148
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
21°C
LONDRA
21°C
Hafif yağmur
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
21°C
Pazar Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C

TTFF’in içinden deprem yaratacak açıklamalar

Türk Toplumu Futbol Federasyonu (TTFF) Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Mimoğlu, futbol camiasını sarsacak basın açıklaması yaptı.

TTFF’in içinden deprem yaratacak açıklamalar
16.05.2016
0
A+
A-
TTFF Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Mimoğlu.

TTFF Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Mimoğlu.

 

Türk Toplumu Futbol Federasyonu (TTFF)  Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Mimoğlu, futbol camiasını sarsacak basın açıklaması yaptı.

Uzun yıllar TTFF içinde iki dönem başkanlık olmak üzere çeşitli görevlerde bulunan Mehmet Mimoğlu, Londragazete.com’a yaptığı açıklamalarla son günlerde yönetim içinde yaşanan gelişmelere açıklık getirdi.

Basın açıklamasına, “Öncelikle hafta başı  istifa kararı alıp, üç gün sonra  göreve devam etme gibi saçma görünen bir karar aldığım için TTFF camiasından özür dilerim” diyerek başlayan TTFF Yönetim Kurulu üyesi ve Hakem Sekreteri Mehmet Mimoğlu, “TTFF camiası  cok zor bir sezon geçirdi. Her sene olduğu gibi kulüplerimizin ve Federasyonun pek cok hataları oldu.  Ama lig tarihinde hiç görülmemiş veya benim şahsen görmediğim diye yorumlayacağım skandal kararlara maalesef bu sene içerisinde, özellikle son dönemlerde imzalar atılmıştır. Ligimiz maalesef şu an bölünmüştür ki, kaça bölündüğünü bile çözmek ve anlamak zordur. Son dönemlerde de  camiamızda 2016/17 seçim yarışı resmi olarak başlamıştır ve seneye görev almak isteyenler Yönetim Kurulu içinde ve dışındaki gönüllüler, kulüplerden oy olmak adına ve oy alabilecekleri ihtimal kulüpleri korumak adına sahalardaki emekleri hiçe sayarak  karar vermeye baslamıştır. Seneye görev  almak isteyenler oy alabilecekleri kulüplere dışardan tam destek, alamayacakları kulüp ve kişileri de yıpratma yarışındalar” şeklinde devam etti.

Londra Futbol Birliği (LFA)’ne, itirazlara kadar giden ligdeki maçlarla ilgili açıklamalarda da bulunan Mehmet Mimoğlu, Dumlupınar-Esenler karşılaşmasının hakem raporunun % Esenler’i desteklemesine karşın, maçın tekrarına karar veren Federasyon üyelerinin taraflı davrandığını öne sürdü.

Mimoğlu, Dumlupınar Menajerinin “Bizim yöneticiler sahayı tutmayı unutmuşlar” şeklinde sözlerinin hakem raporunda yer aldığını ve bunun esas alınmamasının büyük yanlış olduğunu söyledi.

LFA’nin bu yıl bilgisayar sistemine geçerek yazışmaları bu yolla göndermeye başlamasıyla birlikte çok büyük sorunlarla karşı karşıya kaldıklarını vurgulayan Mimoğlu, özellikle Düzcespor-Fenerbahçe maçı için alınan kararlara dikkat çekti.

“Düzcespor,  lig tarihinde görülmemiş bir şekilde çatır çatır üç puanı yenlip, play-off dışına itilmiştir. Düzcespor’un puan silme sürecinde benzeri bilgi oluştuğu için Baf Ülkü Yurdu’nun 1.Lige yükselme hakkı da yenmiştir.

Düzcespor.

Düzcespor.

LFA’den, Düzcespor’a gönderilen yazıda 9 Nisan’a kadar iki para cezasını ödemediği takirde maçlarının durdurulacağı belirtilmişti. Ancak aynı LFA’den Federasyona 8 Nisan tarihinde ulaşan yazıda ise Düzcespor’un 3 Nisan tarihinden itibaren maçlarının durdurulduğu bildiriliyordu. O gün ise Fenerbahçe ile oynayıp, kazandıkları maçın günüydü. Yönetim Kurulumuz konunun araştırılmasını isteyince 27 Nisan’da kayıt altına da aldığım LFA görevlisiyle telefon görüşmesi yaptım. Görevli iki ayrı bilgisayar sitemine girerek yaptığı araştırma sonucu Düzcespor’un temiz olduğunu söyledi. Düzcespor’a giden yazı ile telefonda yaptığım görüşmenin kayıtlarını aynı gün federasyon yönetimine anlattım. Ancak TTFF yönetimi 3 Mayıs’taki toplantıda sanırım bana inanmadığı için LFA’den yazılı bilgi istedi.

Düzcespor'a LFA tarafından gönderilen yazılar.

Düzcespor’a LFA tarafından gönderilen yazılar.

Sekreterimiz üç gün uğraşarak, hatta LFA görevlisinin (Daha önce temiz olduğunu söyledik, şimdi de öyle görünüyor. Niye yazılı istiyorsunuz?) demesine karşılık ısrarlı isteği sonucu yazılı bilgi geldi. Orada da 3 Nisan’dan itibaren hem Düzcespor’un, hem de Baf Ülkü Yurdu’nun cezalı oldukları vurgulandı. Aynı akşam benim katılmadığım toplantıda LFA’deki tüm bu karışık cevaplara karşın hem Düzcespor, hem de Baf Ülkü Yurdu’nun üçer puanları silindi. Biri play-off dışına, diğeri, 1.Lig dışına itildi.

Bunun üzerine Pazartesi sabahı LFA’yi arayarak hem telefon kayıtlarını, hem de Düzcespor’un bize yolladığı notu gönderdim. LFA görevlisi bir karışıklık olduğunu kabul etti, ama ardından FA’nin bilgisayar uzmanı tarafından 7 gün sonra gönderilen emailde Düzcespor’un 1-8 Nisan tarihleri arasında cezalı durumda olduğun kesinleştiği bildirildi. Bu karışıklığı yazılı istifamda yönetime bildirmeme,bu bilgi gelmeden bir gün önceki toplantıda dile getirmeme rağmen sadece bana boş gözlerle bakan yönetimdeki arkadaşları gördüm.”

Bu arada Fenerbahçe’nin London Cup maçıyla ilgili olarak £10’luk cezasını ödememesi nedeniyle 3 Nisan’da cezalı duruma düştüğü şeklindeki yazının yanlış olduğunu, onların da temiz olduğuna dair LFA görevlisinin sözlerinin bulunduğu telefon kayıtlarının bulunduğunu izah etmeme karşın, bu takımın da iki maça çıkmama sayısını bu yolla üçe yükseltip, TTFF’de küme düşürme hesaplarının yapıldığını kaydeden Mehmet Mimoğlu, şimdilik bu konu hakkında karar verilmediğini kaydetti.

Fenerbahçe London.

Fenerbahçe London.

TTFF Yönetim Kurulu üyesi Mimoğlu şöyle devam etti:

“LFA’nin saçmaladığı, karmakarışık hale getirdiği bu durumdan yararlanmak isteyip, Düzce’nin üç puanını silip, Fenerbahçe’yi küme düşürmeye niyetlenmeyi konuşabiliyorsak bence sözün tamamen bittiği yerdeyiz diye düşünüyorum.

Sözün bittiği yer yorumu hem Yönetim Kurulu, hem de tüm TTFF camiası için geçerlidir. TTFF camiası derken de; hem bu sezon görev yapanlar, hem de gelecek dönem görev almak isteyenler içindir. Çünkü, kararlardaki oylar, konulara göre değil, isimlere ve seçim oyları düşünülerek veriliyor. Dışardan seneye görev almak isteyenler de oy potansiyelini arttırmak için yönetimde ortak görev yapmayı düşündükleri kişileri yönlendiriyor.

Bu karışıklık içinde, önümüzdeki dönem görev almamı istemeyen gruplar, sene boyunca yaptıkları gibi (Mimoğlu, şunu korudu, şunun hakkını yedi) diye hakkımda dedikodu yapıyorlar. Önümüzdeki sezon görev almayacağımı açıklamama rağmen, insanları kırmayan kişiliğimi bildikleri için, istifadan dönmeye ikna olduğum gibi; önümüzdeki sene görev için ikna olma ihtimalini gözönünde bulundurup her sözümü, her Yönetim Kurulu kararımı en olumsuz şekilde yorumluyorlar. Şimdi bu yazıyı yazınca kesin Mimoğlu, Düzcespor’un şampiyonluğunu istiyordu yorumu çıkacaktır. Fenerbahçe için de haksızlık yapılma hazırlıklarını gündeme getirdim. Acaba ona ne derler? Herkesin fanatik Galatasaraylı bildiği Mimoğlu, 40’ından sonra Fenerbahçeli mi olmuştur? Veya seneye kesin görev alacağım da; Düzce ve Fenerbahçe’den, belki de Baf Ülkü Yurdu’ndan oy sözü almışımdır… Maalesef ligimizde çark aynen bu şekilde dönüyor.

Camia olarak şu an konuşmamız gereken, Düzce’ye, Baf Ülkü Yurdu’na, yapılanı,  Fenerbahçe’yi ligden düşürme konuşmalarını nasıl kabul edebiliyoruz? Bu sene, başka takıma haksızlık olmadı mı, olmuştur. Ama bu yazdıklarım, benzerini lig tarihinde olmamıştır diye düşünüyorum.”

Baf Ülkü Yurdu

Baf Ülkü Yurdu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.