kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2783
EURO
35,0290
STERLIN
40,8775
BITCOIN
$66.279
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
20°C
LONDRA
20°C
Hafif yağmur
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
19°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Salı parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

Kazanan Kıbrıs Türk futbolu olacak

Kazanan Kıbrıs Türk futbolu olacak
06.12.2013
0
A+
A-

Türk Toplumu Futbol Federassyonu eski başkanlarından Yakup Hüseyin, Kıbrıs Türk Federasyonu’nun, KOP ile yaptığı anlaşmayı ” Kıbrıs Türk futbolu için büyük gelişme. Sevindirici bir olay ” şeklinde değerlendirdi.

Yakup Hüseyin, spordadüşmanlığın olmaması gerektiğini söyledi.

Yakup Hüseyin, sporda düşmanlığın olmaması gerektiğini söyledi.

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun, FIFA ve UEFA başkanlarıyla aynu masaya oturmasının bile önemli bir gelişme olduğunu vurgulayan Yakup Hüseyin, şu anda ilk adımın atıldığını, ancak görüşmelerle sürecin bir yıla yakın zamanı alacağını tahmin ettiğini söyledi.

YAMA OLMAK DEĞİLDİR

İmzalanan taslak metinle, Türk Federasyonu’nun KOP’a yama olmasının söz konusu olmadığını belirten Hüseyin, “Bir Federasyon olacak, onun içinde Türk yöneticiler ve takımları da bulunacaktır. Bu KOP’un altına girmek, yama olmak değildir, birlikte çalışmaktır” dedi.

Şimdiden sonucun ne olacağını kestirmenin güç olduğunu, görüşmelerin başlamasıyla herşeyin kesinleşeceğinin altını çizen TTFF eski Başkanı, birleşmenin gerçekleşmesi halinde kazananın, Rumlardan çok Kuzey Kıbrıs Türk futbolunun olacağına dikkat çekti.

ÇETİNKAYA ŞAMPİYON OLMUŞTU

Güney Kıbrıs futbolunun, tam olmasa bile Avrupa standartlarına yaklaştığına değinen Yakup Hüseyin, “Eskiden, 1951-52 yıllarında Çetinkaya onların liginde oynayıp, iki kez şampiyon olmuştu. Yani o zaman iki tarafın futbolları eşitti. Şimdi de böyle bir dönüş yapmamız mümkün. Uluslararası düzeyde, FIFA ve UEFA’dan gelecek yardımlarla da Kuzey’in futbolu da mutlaka ilerleyecek, eski günlerine dönecektir” diye konuştu.

Hüseyin, özellikle sporda düşmanlığın olmaması gerektiğini ifade ederek, Londra’da da KOPA ve TTFF’in benzer ortak çalışmalar yapması gerektiğinin zamanının geldiğini sözlerine ekledi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.